0 oy
8,940 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (206 puan) tarafından
Kızım 3 aylık bazen tv açık kalıyor sesli ortamda uyusun diye bide gelip bakıyorum hanimefendi tv izliyor :) gelişimi acısından iyi değıl diye duydum ne kadar doğru sizce ?
Bebek Ayı 3 aylik

8 Cevaplar

+2 oy
(166 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bunu gülerek sormanız bile beni üzdü. Bebeklerin en az 3 sene ekranla tanışmamaları gerekiyor. Sadece dil merkezinde bozukluğa değil, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve hatta otizme sebep oluyor. Bu sebeple otizm başlangıcı olan bizzat tanıdığım bir bebek bile var. Şuan tv, telefon göstermiyorlar ama ne fayda eder ki artık. Konuşmasını dinlediğim bir psikolog şöyle demişti, çok etkilenmiştim:"sorarsanız herkes evladının iyiliğini düşünür ama tv'den  yediğiniz içtiğiniz zararlı şeylerden fedakarlık edin dediğimizde aileler bunu yapmıyorlar, bunun neresi sevgi, fedakarlık."
(5,307 puan) tarafından
Tam yorum yazacaktim ki esra arkadas cok guzel yazmis, ekleyecek bir sey yok. Ondan sonra anneler soruyor, bebegim 2 yasinda ama anne bile demiyor acaba neden? Cunku bu telefon ve tvler bizleri bile aptala cevirirken, kucucuk beyinlere ne yapmaz. Yemek yemiyor ya da cocuk durmuyor diye kolaylik bulmus ebeveynler. Durmaz kardesim, cocuk bu... onunla ilgileneceksin, oyunlar oynayacaksin, vaktini ona adayacaksin. Bu arada evin tertemiz olamayacak ya da misafir agirlamayacaksin cunku artik bunlar oncelik degil.
(206 puan) tarafından
Ben gülerek sorduysam iyi bişey oldugu için değıl ya da sevindigim için degil sasirdigim için küçücük bir  bebegin tv izlemesinden dolayi gülümseme işareti koydum. Yoksa zararli olduğunu birçoğumuz biliyoruz bende elimden geleni yapıyorum izlediğini görünce yüzünü çeviriyorum onunla sohbet ediyorum hemen yorumunuz içinde teşekkür ederim
Profil image (149 puan) tarafından
Meraba bu otizm başlangıcı olan bebek hakkında doktor ne önerdi bi bilginiz varmı acaba
(166 puan) tarafından
Öncelikle tüm ekranları uzaklaştırdılar. Mesela oturma Odasına girerken bile telefonu dışarıda bırakıyorlardı. Televizyonu kaldırdılar. En azından haftada 3 gün bir kreşe verilmesi gerekiyormuş. (bu iş için özel okullar varmış ama arkadaşım istemedi). Tüm gün bol bol oyun oynuyorlar mesela. Onun dışında doktor da takip ediyor bir yandan. Bildiklerim bu kadar.
Profil image (149 puan) tarafından
Bizede yasakladı 1 aydır 2 hafta sonra gelişim testi var inşllh bi şey çıkmaz allahım herşeyin hayırlısı bakalım teşekkyr ederm
-Reklam-
+1 oy
(53 puan) tarafından
Benimkide izliyor plazma olduğundan insanlar canlı canlı geliyor herhlde :) benim kızımda 3 ay 10 günlük 
(206 puan) tarafından
Aynen dikkat çekiyor ama iyi değıl bence de
(53 puan) tarafından
Ilerleyen zamanlarda bnde baktrmam tabikide iyi bisi değil sonucta
0 oy
(15 puan) tarafından
bnde uygun bulmuyorum hıc televizyon acmıyorm desem yeridir TV yerıne oyuncak oynmasaı beyin gelişimi İcin cok guzel uzmanlar1saatten fazla

 TV telefon basında hareketsiz bir un dıyolar sımdıden alışırsa önune gecmezsn
(206 puan) tarafından
Aynen bende korkuyorum hemen yüzünü çeviriyorum
0 oy
(75 puan) tarafından
Canım benim bebeğimde öyle malesef bende onun için ingilizce bebek şarkıları açıyorum dil gelişimini destekliyor boş boş televizyon izliyceğine en azından bunları izlesin diyorum ben yararını görüyorum
(206 puan) tarafından
Kac aylik canm
(75 puan) tarafından
3 aylık bebeğim daha ingilizce şarkılar açtığımda onlara sesleniyor:)
0 oy
(246 puan) tarafından
Benim oğlan da tek kalmayı sevmiyor bende bazen karşısında bırakıp gidiyorum mutfağa bazen ilgisini çekip bakıyor bazen de hiç bakmıyor ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum ama ilerleyen zamanlarda izletmeyeceğim kesin. Bu arada 2 aylık oğlum.  
(206 puan) tarafından
Şimdiden alışırsa yaa napariz :(
(246 puan) tarafından
Valla canım ben yanına geldiğimde ceviriyorum oğlumu yada sesini kapatıyorum. Ben de gündüz tv izlemiyorum zaten bi akşamları izlerim sadece çok alısacagını sanmıyorum. Aklı ermeye  başlayınca tv den uzak tutmaya çalışacağız başka yolu yok yani.
0 oy
tarafından

İyi değil beyin gelişimi için a*****kutusu derler. Biz bakarken bizden fazla ilgililer.benimkide maçlara bakıyor. :)

0 oy
(195 puan) tarafından
Valla şimdiden alişirsa diyosunuzda şimdiki cocuklar in kezza bebeklerin yanlarına ellerine Gine teli veren anne ve babalar oluyor televizyon telefondan daha iyi bKalim kaç kişinin çocugu artık televizyonda çizgi filim izliyor tabi çok nadir. Bnm kızımda bazen içeri koyuyorum tvye bakıyor uzaktan teli asla vermeyi düşünmüyorum. 
0 oy
Profil image (480 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Merhaba, gelişimi için hiç iyi değil aksine bebeğinize yapilan bir kötülük. En az 2 yaşa kadar televizyon, bilgisayar, telefon yani ekrana maruz kalmak ciddi anlamda tehlikeli. Dil gelişimini olumsuz etkiliyor, dikkat eksikliğine sebep oluyor, malesef otizmi tetikliyor, cok erken lütfen izletmeyin. Bununla ilgili araştırmalar yapılmış. Oyun halısı, dönence vs ilgisini çekecektir ve gelişimine katkı sağlayacaktır tv yerine. Sesli ortamda uyumasini istiyorsaniz rahatlatici sözsüz müzikler açabilirsiniz veya bizim güzel geleneksel ninnilerimizden. Tabi ki en guzeli sizin ona ninni soylemeniz. Cunku yapilan arastirmalara gore gerçek insan veya enstrüman seslerinin titreşimi, radyo, tv vs. seslerine göre çok daha etkili haliyle. Bebeğinizin gelişimini desteklemek istiyorsanız lütfen bunlara dikkat edin. 
(206 puan) tarafından
Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 767 göst.
3 Aralık 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ezmaggg (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 559 göst.
18 Mayıs 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sarebuglem (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 409 göst.
2 Nisan 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kelebekbayan (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 823 göst.
18 Şubat 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Pkojjoj9 (711 puan) tarafından soruldu
...