0 oy
11,228 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (31 puan) tarafından
kizlar bebeğim 7 gunluk . Sutum cok yeterli degil arada mama takviyesi de yapıyorum.anne sütünü bazen tadinean dolayi istemiyor. anne sutuyle hazir mama karistirilir mi ayni.biberonda?? 

8 Cevaplar

0 oy
(1,054 puan) tarafından
Çok merak ettiğim bişy benimde 
-Reklam-
0 oy
(567 puan) tarafından
Anne sütü  mamayla karıştırılmaz canım.  Ayrı ayrı vermen gerekir.  Önce  anne sütü verin sonra mama verin.  Mamanın tadıda önemli hangi mamayı veriyorsunuz?
0 oy
(267 puan) tarafından
yok karıştırma önce anne sütü sonra mamayı vermen lazım 
0 oy
(386 puan) tarafından
mamayı hazırladıktan sonra içine anne sütü katılabilir bence ha üst üste içmiş midede karışmış ha karışmış sütü içmiş 
0 oy
(820 puan) tarafından
sütünüzü arttırmak için lactamil için onun hariçinde önceliğiniz emzirmek olsun sonra mama verin mamayıda kaşıkla veya zor olur derseniz kaşıklı biberonla kullanın mama olarakda anne sütüne benzer olduğu için aptamil önereceğim bende onu kullandım sütüme ek olarak
0 oy
(488 puan) tarafından
Canım biz ikizlerimizi hastaneden almadan önce 2 gün anne bebek uyumu olarak eşimle hastane kalarak baktık. Biz baktık onlar takip etti çünkt küvözden yeni çıkmışlardı. Mama süt karışımını ben eşime olmaz dedim. Çühkü mamanın hazırlanışı ve içindeki prebiyotik vitamin gibi farklılıklar var her ne kadar mama kullansamda sonuçta kimyasal vs acıkladım ama ikna olmadı. Takipte olduğumuz için kohtrole gelen herkese sordu ve tek cevap ikisi karıştırılmaz. Anne sütünü öldürmüş olursun mama suyla kohsantre olacak bir ürün sütle hazırlarsan yararlı mı zararlı mı ne olacağı belli olmaz.
0 oy
Profil image (75 puan) tarafından

8 yıl önce ikizlerim doğduğunda erken doğum 40 gün küvözde kaldılar 40 gün boyunca da sonrasında da anne sütüne karıştırıp vermem gerektiğini söyledi doktor ben 6 ay boyunca(6 ay sonrası sütüm kesildi Bi anda) sütümü sağıp içine mama koyup öyle besledim ikizleirmi doktor tavsiyesi ile ama şimdi olmaz deniyo katılmaz falan deniyo bazı doktorlar bende anlamadım 8 yıl öncesiyle şimdiki zaman arasında ne fark var ve hangi doktorun dediği doğru :angel:

0 oy
Profil image (1,163 puan) tarafından
Anne sütüyle hazırlanan mamalar varmış yine burda paylaşılmıştı sanırım kilo alması için doktorlar söylüyormuş gerekli gördüklerinde tıbbi bişe olsa gerek.

Ama siz sütünüzü sağıp mamayla vermek yerine emzirin emin olun o daha iyi olur aranızdaki bağ kuvvetlenir emdikçe sütünüz artar ve her zaman bebeğiniz açken emzirin ilk zamanlar zor yoruluyorsunuz uykusuzsunuz bebeğe alışmak bakmak yorucu zor emzirmek gece gündüz aman saati şaşmasın sarılık olmasın aç kalmasin iyi beslensin falan derken insanın beyni yoruluyor ama daha sonraları sütünüz yetmeyince yada bebeğiniz emmek istemeyince bu defa da emzirmek için cabalayacaksiniz ne kadar çok emerse o kadar iyi önce süt sonra mama 

Mama karşıtı değilim asla sütum yetemediginde mama veren bi anneyim bende ama emzirmekten zevk alın sağıp vermektense :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 120 göst.
0 oy
4 cevap 192 göst.
17 Mayıs 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yasem1234 (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 225 göst.
23 Mart 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aynur633 (812 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 336 göst.
...