0 oy
543 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (329 puan) tarafından
Öncelikle merhabalar şimdiden verilen cevaplar için çok teşekkür ederim her cevaba tek tek yorum yazamayabilirim. Sorum şu şekilde internette o kadar araştırmama rağmen tam aydınlanamadım bu konuda örneğin doktor domates ye diyor çok sevdiğim bı yiyecek çevre yeme diyor kafam allak bullak. Yemek yiyorum bebek emdikten sonra çok huysuzlanıyor sanırım çok gaz yapıyor yediklerim ilk gebeliğim tam anlamıyla bilgili olmadığım için bebeğime acı vermek istemiyorum. Lütfen bilgisi olan beni bu konuda detaylı aydınlatsın. Birde bebeğim kakasını yapmıyor öyle sık aralıklı mesela bugün sadece bir kez kaka yaptı normal mi bu yoksa bebek gaz dolduğu için yapamıyor mu? Bağırsaklarında hep bı hareketlilik sesi.
Bebek Ayı 24 Günlük

2 Cevaplar

+2 oy
(83 puan) tarafından

Merhaba canım. Biraz arsştırma biraz da annemden duyma kendi beslenmemi yazmak isterim fikir olsun.

Öncelikle hiçbit sıkıntı yoktu ama gaz gibi bir sorunumuz oluyordu. Bende sütüm mşneralli vitaminli olsun diye kuruyemiş yiyordum. Ama gaz git gide arttı. Ve doktora gittim kakasının durumunu vs anlatınca alerjisi var dedi süt, fıstık, yumurta en çok görülen alerjiler olduğu için önce onları keserek başlamamı önerdi. Ben de yavaş yavaş başladım yumurta bıraktım ama gaz hala vardı sütü laktozsuz süt içtim ve çocuğum biraz rahatlasa da hala vardı kuruyemişlerden fındık badem ceviz devam ettim ama fıstığı bırakınca gaz maz kalmadı çok şükür. 
Bunun dışında çocuğa rezene kimyon papatya vs vs hiçbişey vermiyorum. Lazımsa ben içiyorum ona sütümden geçer geçecek olan zaten. Ama getek yok yemeklerime az az kimyon koyuyorum bende de gaz maz yapmıyor çocuğa da geçmiyor. Kimyonun gaz alıcı özelliği olduğundan.
Ayrıca mercimek çorbası, nohut, kurufasulye gibi bakliyatların gaz yapmaması için bir gece önceden ıslayıp haşlayıp köpüğünü alıyorum ve o şekilde de gaz yapmıyor canım. Bir de çok yağlı, çok baharatlı, acılı, bol sarımsaklı yemekler yemiyorum. 
Süt azalttığını bildiğim yiyecekler ise maydonoz, adaçayı gibi bitki çayları, nane bir de dar sütyen süt azaltıyor. Dar atlet vs gibi hiç bişeyi dar giymiyorum ve hamd olsun sütüm maşallah var. 
Domates konusunda da benim midemi yaktığı için kabuğuyla yiyemiyordum zaten ama domatesi boool bool yedim hiç de bir sıkıntı olmadı. Biz şu an 4 aylığız çok şükür Rabbim sütlerimize şifa versin de evlatlarımız şifa bulsun inşallah. En önemlisi amaa en önem verdiğim şey de abdestli emzirmek gülüm. Abdestli emzirmek bu kadar mı huzur verir. Herkese tavsiye ediyorum. Abdestliyken çok huzurlu olıyorum. Yavruma  da geçiyor çok mutlu oluyorum 
Profil image (329 puan) tarafından
Bilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim canım dediğin gibi fıstık fındık falan çok yiyirum bugün yemedim yazdıklarını dikkate alarak sanki biraz daha rahatladı gibi bebiş kakasını da rahat yaptı inş gaz sorunu olmaz o huysuzlandkca bende huzursuz oluyorum çünkü dediklerini harfiyen uygulayacağım çok teşekkür ederim Rabbim bebislerimizle birliğimizi dirliğimizi bozdurmasn sağlığımız yerinde olsun inş
-Reklam-
+2 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim bu gaz mevzusu kisiden kisiye degisiyor. Genel anlamda dikkat ederek bulman lazim sizde ne gaz yapiyor. Ben fasulye, nohut falan yemedim hic gaz korkusuyla. Belki de bisey olmayacakti bilmiyorum ama normalde beni bile etkiliyoken ve de bebegimin 2 kez gaz sancili halini gormusken o riski alamadim. Ben de cok baktim netten ne yemeyim diye. Bi liste vardi orda salatalik da gaz yapar yaziyodu ama ben bol bol yemistim, hatta bi gece sadece 2 tane salatalik yiyip yatmistim (babam koyden taze toplayip getirmisti). Bizde bi sorun olmadi. Dolayisiyla gaz yaptigini ogrendikten sonra bile yemeye devam ettim. Ama bi gun gaz sancisi tutunca dusundum farkli olarak ne yedim diye, kavun yemistim. O cok fena yapti bizi. Domates de pisik yaparmis. Ama yine bi zararını gormedim. Pisige dikkat ediyorum hep. Az bi kizariklik gorsem bile hemen surerim kremini (mustela). 

Yani kisacasi sen takip edeceksin. Kakasina bakacaksin surekli. Bi farklilik varsa (yeşil mi, kirmiziliklar mi var) listeni ona gore degistirirsin.

Ben de kakasini 1 kere yapti mi rahatliyorum. Dut kurusu hosafi, armut falan yedigimde beni de etkiliyor, bebege de geciyor yani, rahatlatiyor.

Bir de sürekli masaj yap, gazi 1 kere cikti diye hemen birakma gazini almayi, bazen 2-3 kere bile cikarabilirler. Bizim gaz olayi 3.haftadan sonra baslamisti, tam o araliktasiniz. İnşallah sorunsuzca buyutursun bebisi :)
Profil image (329 puan) tarafından
Bilgilendirdigin için teşekkür ederim canım dikkate alacağım dediğin gibi kişiden kişiye değişiyor kesinlikle ama bebeğim tuhaf çözemedim henüz çok acemiyim bugn braz daha rahat gibi ama inş iyi olur hep bakalm gözlemleyecegim
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim inan annelik de ogreniliyor bence. Zamanla bebegin sana alisirken sen de bebegine alisiyorsun. Hareketlerini iyi gozlemle. Elbette surekli degisiyor biseyler ama degisene kadar her hareketini bilmek isini o kadar kolaylastiriyor ki. Simdi ben mesela uykusu mu geldi acikti mi sancisi mi var hemen anliyorum hareketlerinden aglama seklinden. 4 ay bitmek uzere. Insallah ilerde de bu sekilde devam edebiliriz.
Profil image (329 puan) tarafından
Gerçekten o denli anlaşılabiliyor mu inş senin gibi olurum bende yoksa çok acemiyim gerçekten birde hastanede ağlıyordu çocuk kucağıma aldım alıştı beşikte durmuyor sürekli kucak istiyor birde kucağa alıp gezdirilmek istiyor ağlamayı seviyor emmeye doymuyor sürekli meme ağzımda olsun istiyor yorucu velhasıl kelam inş 40ı çıkınca düzelir biraz Allah tan annem yardımcım yoksa yanmıştım
Profil image (2,520 puan) tarafından
Olursun canim olursun, benden daha iyi olursun evellallah. Dedigim gibi gozlemle. Ben ilk basta deniyodum secenekleri agladigi zaman. Karni tok gaz yoksa sirada uyku kaliyodu. Oyle oyle anlar oldum neye agladigini.
Emzige alistir sana tavsiyem. Seni kullanmasin emzik yerine. Doydugu zamani anlarsin. Yutkunmaz, cekmez, sadece emer memeyi. O ara cekip emzik ver.
Besikte durmasi icin de hemen besigr birakip cekilme bence. Ben iyice egiliyorum koyarken. Gerekirse ellerimle oksuyorum sacini. Hafiften pispislamaya devam ediyorum. Yeni yerine alistir onu. Sicakligini hissetsin biraz daha. Kiyafetini falan birak kokunu alsin, hatta biraz bilerek süt falan damlat. Cok agladigi zamanda kucagimda tempolu dans ediyorum ben müzik acarak. Bunlar bizde ise yarayan seyler. Insallah sen de sizde ne işe yariyor bulursun canim. Allah hepimize kolayliklar versin.
Profil image (329 puan) tarafından
Estağfurullah canım amin cümlemize kolaylık versin Rabbim gözlemlemeye çalışıyorum bakalm inş çözerim bende emzige hastaneden çıkmadan alıştrdim zaten ilk gün yoksa yanmıştım bı kurtarıcım birde ama işin aksiligi benimki doydugunu anlamıyor kontrol ettim goguslerimi sut yeterli ama benmki seviyor içtikçe içiyor sonra da fazla geliyor kusuyor onuda çözmeye çalışacağım artık doyma kusmama noktasını bulmam lazım benm kıza kalsa aralıksız emecek birde hastanede ilk gün de aksiydi durmadı hiç hep kucağıma aldım alıştı beşikte durmuyor şimdi yanıma yastık koydum tam derin uyuyana kadar kucagmda pışpışlıyorum tam derin uyuyunca yanıma koyuyorum öyle uyuyor velhasıl kelam bayağı yoruyor beni birde ilgikolik sürekli ilgi bekliyor
Profil image (2,520 puan) tarafından
Doydugunu anlamama bizde de vardi -ara ara hala da oluyor. Ama bak sen emziriyosun ne guzel, ben mama da veriyorum. O ara cok mama yedi cok kustu gazi oldu. Zor donemler. Zamanla geciyor.
Bak simdiden cozum bulmaya baslamissin. Her gun daha da iyi olursun oluruz insallah :)
Profil image (329 puan) tarafından
Hadi ya mama vermen sıkıntı valla annem çok şanslısın gece o güzel uykudan uyanıp mama ısıtan anneler var sen emzirmeye üşeniyorsun der haklıymış demek ki inş Allah bozmasın daha çok yeniyiz memeyi bırakmasa iyi inş daha da iyi oluruz inş çözüm bulmaya başladım sayılır ama tam anlamiyla değil :))
Profil image (2,520 puan) tarafından
Valla canim o kadar imreniyorum ki sadece emziren annelere. Allahim tum annelere bol bol süt versin insallah. Sen de pek dillendirme, anca yetiyo sutum falan de. Masallah diyen var demeyen var :)
Bi de biz meme reddi yasadik. Gunduz cani isterse tutuyo ama genelde emmiyo artik. Sagiyorum. Yetmezse mama. Ama neyseki gece emiyor uykulu uykulu :D
Oyle oluyo canim, hic bi sey tam anlamiyla olmuyor, cunku huy degistiriyorlar hep :) bi sekilde buyuyolar bakalim :)
Profil image (329 puan) tarafından
Aynen haklısın canm inş seninkide memeyi bırakmaz hiç benimde tek temennim o huyu o konuda bari değişmesin günden güne değişiyor birde birkaç gündür kakasını yapamama sorunu var neden anlamadım açıyorum altını çok az kaka var ona canım sıkılıyor beni uyardılar dediğin konuda nazara getirirler diye yetmiyor diyorum bende millet en yakinin bile iyi olmabi istemiyor inan çok canımı sıkıyor bu durum neden herkeste bı cejememe durumu hiç anlamıyorum herkes iyi olsun benden uzak olsun demek varken Allah yar ve yardımcımiz olsun kem gözlerden korusun hepimizi
Profil image (2,520 puan) tarafından
Amin canim insallah. . Kaka sorunu icin de kendi yediklerini degistir. Dut kurusuyla armut calostiriyor barsaklari. Sutunden gecip rahatlatir insallah.
Profil image (329 puan) tarafından
Sürekli değiştiriyorum aslında ama henüz ne yarar ne yaramaz çözemedim bugnde çok az birşey yapmış bol bol idrar yapıyor anlamadım inan dediğini deneyeceğim inş işe yarar
Profil image (2,520 puan) tarafından
Insallah canim :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 210 göst.
0 oy
11 cevap 1,621 göst.
0 oy
8 cevap 628 göst.
0 oy
5 cevap 543 göst.
...