0 oy
487 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (40 puan) tarafından
Kızlar bebeğim atopik dermatit egzama oldu. Sürekli gittiğimiz cildiye doktoru vardı karışım krem hazırladı bizim icin çok iyi geldi ama bırakır bırakmaz tekrarladı. Bir kaç kez gittik geldik alerji testi yapıldı bisey çıkmadı süt diyeti yaptım işe yaramadı. Bugün başka bi doktora gittik Locoderm Lipokrem adında kortizon içeren bi krem daha verdiler. Daha önce kullanan yada başından böyle bir olay geçen var mı?

5 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,127 puan) tarafından
Bebeğim de vardı benim de ilk başlarda. Doktor hipokort diye bir krem yazdı bir kere sürdüm gitti tekrarlamadi. Her gün gülsuyu ile siliyordum birde. Tabi yine de doktora danışın siz. Çünkü bize iyi gelen size iyi gelmeyebilir
-Reklam-
0 oy
(237 puan) tarafından
Var cnm benim oglumda da olmustu kortizon iceren bir krem yazmisti bizede doktoru birakinca tekrarliyordu 3 gunden fazla kullanamiyordum bende biraktim zamanla kendiliginden duzeldi 
(40 puan) tarafından
Kaç yaşında yada kaç aylıkken geçti acaba
0 oy
(246 puan) tarafından
Tekrarlayan egzamalar alerji şüphesi yaratır. Testte çıkmamış, ama bazen çıkmayabilşr. Diyet de yapmışsınız gerçi ama... Belki süt değil de yumurta mesela??? Veya daha başka bir şey? Emiyorsa sizden geçen her şey şüphelidir o anlamda. Mama kullanıyorsa da mama bile dokunuyor olabilir. Süt ve süt ürünleri diyeti zor bir diyet. Hazır gıdalar dahil, içinde süt olan her şey sorun yani. Diyet yaptığınız süre de önemli. 20 günden önce düzelme Görülme z mesela. Yani genellikle tabi.

Doktorunuz yönlendirmiş ama... 

Günde 2 kere kuvvetli bir nemlendirici ile nemlendirmen iz lazım vücudunu. Deterjanı sabun tozu olmalı, 2 kere durulama yapın. Şampuanı da atopik olursa belki düzelme olur. Aklıma gelenler bunlar. Allah şifa versin. 
0 oy
(201 puan) tarafından
Canim bu sikintin ile ilgili post actim yeni bakarmisin biz sifayi bulduk dilerim sende bul insallh faydali olurum
(24 puan) tarafından
Merhaba nasıl bir çözüm buldunuz acaba kızım 17 aylık sürekli tekrarlıyor çıldırvsm
0 oy
(33 puan) tarafından
Sadece sütten olmaz ki, mesela bende portakal+ limon gibi meyvelerden olmuştu, doktor onları yememi söyledi
...