0 oy
679 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (12 puan) tarafından
Merhabalar herkese, 

Benim sorum kizimin gece sık uyanmasi ve çok fazla biberon mamasi yemesi.

Bir günlük rutini özetle şu şekilde oluyor;

Sabah 7-8 gibi uyanıyor. Kaşık mamasi yedikten sonra 1 2 saat sonra annesiyle kahvaltıda peynir yumurta sarısı pekmez gibi kahvaltıliklardan atistiriyor. 

Öğlen 12 1 gibi uykusu geliyor 2 saate yakin uyuyor. 2 3 gibi uyandigi zaman annesinin yaptığı sebze puresini yiyor kavanozlarda sakliyoruz. 1 2 saat sonra muzlu veya seftalili yoğurt yiyor. Yerse de bebelac in kavanoz mamalar dan veriyoruz. 

Sonra aksam 6 gibi tekrar uyuyor 1 veya 1 bucuk saat uyuyor. 7 gibi uyanıyor gece 11 gibi uykusu gelene kadar annesinin yaptığı meyve puresini yiyor, aksam biz yemekte ne yersek onlardan yiyor sebze olur tavuk eti parcalari olur bu şekilde yiyor. 

Bütün uyumalarinda uykuya ağzında biberon olunca dalıyor. Yani bisey yemeyince uyumuyor. Gece de ayni şekilde 2 saatte bir uykusunda aglamalari oluyor. Biberonla mama verince susuyor. Bu şekilde  sabaha kadar 3 4 kere uyaniyoruz. Bir günlük rutin bu şekilde l. Acaba hala uyumamasinin sebebi ne olabilir. Ben gaz dan dolayi düşünüyorum. 

Ama 10 aylik bebekte hala gaz olur mu? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden. Önerilerinize açığım. 
Bebek Ayı 10

4 Cevaplar

0 oy
(106 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Canim geceleri kac olcek veriyosun? belki az geliyordur olcegi artirsan uzun sure uyumaz mi?
(12 puan) tarafından
Onu da denedim. Kaşık mamasini yatmadan önce tabakta baya bir lapa şeklinde yaptım yedirdim. Gece gine yatarken biberon almadan uyumadi. Ölçek şu şekilde 240ml suya 9 tatli kaşığı aptamil kasik mamasi. Daha fazla koyamıyorum koyduğum zaman biberonun deliginden geçmiyor geniş olsa bile. Kati oluyor cok.
(106 puan) tarafından
Kasik mamasini biberonla mi veriyosun canim? Bence mamanin tadini seviyor o zaman :) gelisimi iyiyse eger gece beslenmesini kesmeye baslayabilirsin bi sure sonra kendileri yemiyor artik canim.
(12 puan) tarafından
Gelişimi iyi kilosu boyu güzel. İşte bende kesmek istiyorum gece ama gece aglamalarina nasil bir çözüm bulacağım? Mama yemeden susmuyor
(106 puan) tarafından
Su vermeyi denedin mi canim agladiginda su ver bizimki gece aglayinca iki yudum su iciyo ve uyuyo tekrar.
(12 puan) tarafından
Gün içinde cok su içiyor masallah. Evet zaten hemen mama, vermiyoruz. Once yattığı pozisyonu çeviriyoruz sonra su veriyoruz biraz en son gine uyumazsa mama. Uykular haram oldu anlıyacaginiz :)
(77 puan) tarafından
1 hafta  ağlıcak dayanıcaksın dirayetli olup gece vermiceksin gece yatırmadan tıka  basa doyur aç olmadığından emin ol öyle uyut.
(12 puan) tarafından
Anladim çok teşekkür ederim. Cok mama içmesinden gece çişi bezinden çıkıyor. Birde onunla uğraşıyoruz gece. Kalkip ust değiştirme derdindeyiz. Yapabilirsek uyanmadan bezini degistirmeye yetisirsek kurtarıyoruz üst değiştirmekten.
(77 puan) tarafından
Canim üst değiştireceğine  bende gece 2 veya 3 kere bez alıyordum sende bezini değiştir cisi gecmeden
(12 puan) tarafından
Aynen öyle yapıyoruz ama bazen geciyor maalesef
-Reklam-
0 oy
(140 puan) tarafından
Olabilir cnm benm kizim aşırı gazlı sağlık ocağına götürdüm ebe benim oğlum 11 aylıktı gaz sancısı devam ediyordu dedi
(12 puan) tarafından
Ne verdi size çözüm için iyi geldimi?
(140 puan) tarafından
Metsil kullanıyorum canm çok iyi geliyor ama öyle sabah akşam fln değil dedi günde 6 defa yani 4 saate bir veriyorum
0 oy
(12 puan) tarafından
Ve ek olarak hala kizimim dişleri çıkmadı. Doğal nor süreç mi geç çıkması? 
0 oy
(77 puan) tarafından
Olabilir gaz canım ama benim oğlum 2 buçuk yaşına kadar çok sık süt içmeye kalkıyordu birazda alıştırmaktan  nasıl alışırsa  öyle  gidiyor canım sık  dişini  biraz zamanı var düzene girmesinin.

İlgili sorular

...