0 oy
260 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (143 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
7.5 aylık oğluma 2 kaşık öğütülmüş yulaf yarım muz yarım elma biraz zeytinyağı bazende bir tatlı kaşığı irmik ten mama yapıp yediriyorum hergün 500 ml kadar çıkıyo akşama kadar yiyo sabahlarda yumurta sarısından omlet yapıyorum yada haşlıyorum onları tadımlık yiyo sizce nasıl meyve falan kendi yemeğe çalışıyo elinden geldiğince ama mideye çok gitmiyo bu aydaki bebek için çok mu az, anne sütü ve 500 ml mama (başka ne yedirebilirim) 

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (529 puan) tarafından
Sebze de vermelisin canım. Ben 7.5 aylıkken kuzu kıyması da veriyordum. Çorba ve yoğurt bir de.
-Reklam-
0 oy
(439 puan) tarafından

Bnm oğlumda 7 ay 1 haftalık. 5.ay başldık ek gıdaya doktor tavsiyesi ile. Bnde gunde 3 kere eongıda veriyorum. Geri kalan da anne sütü . Sütümle doymuyor ama emmedende yediğiyle açlık hırsı geçmiyor. Sabah yumurta sarısı haşlama ve içine pekmez  katıp biraz sulandırıp yediriyorum. Az gelir diye yanına çok az kaşık maması yada meyve püresi hazırlıyorum hepsini bitirmiyor ama. Daha sonra da ilkindi zamanı emzirmeden 1 saat sonra feln sebze püresi yapıyorum. Hergun  farklı olarak. Mesela balkabağı patates sebze kabak havuç soğan bulgur pirinç taze fasulye bunları sırayla iki üç sebzeyi beraber çorba yapıyorum. Bzende buğday unu pirnç unu ce tel şehriyeyi zytinypda kavurup pişiriyorum çorba yapıyorum bunuda sevdi. Akşam yatmadan birkç saat öncede irmik pirinç unu yada yulaf tan mama yapıp içine hurma meyve yada gun kurusu ile tatlndırıp yediriyorum. Bunları hep bir çay bardağı kadar yiyor. Küçük bi kase kadara denk geliyor bazen hpsini yemiyor oyalayark yiyor. 

Sofrada bizm yemeklerimzden istiyor ağlıyo ymeklerin suyuna ekmekte bandırıyorun oyalamk için. 

Bir defa pırasa ve ıspnkta verdim onlarıda sevdi. Yalnz kuzu kıymayı kavurup çorbasıyla pişirdim hiç sevmedi midesi bulandı. Sanırım kıyma sevmedi. Yada pütürü yiyemdiğnden öğürüyor  aslında pirinçi arpa şehriyeyi yutuyo  ama yinede pütürü sevmiyor öksürüyor hemen. Kıyma yiyimedi bnde kemik suyu yapcam yakın zamnda . Yoğurt veremiyorum alerjimz var malesf. Sizn yoksa yoğurt vermelisin çok güzel bi nimet. Birde sebze de vermlisin tabi
(439 puan) tarafından
Tarhanada verebilirsin bn onuda vermiyorum malesef yoğurt var içinde

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 310 göst.
22 Mayıs 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Havvanur'un Annesi (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 165 göst.
18 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ayşe çoktur (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 329 göst.
16 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Necmiyelaliş (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 177 göst.
1 Nisan 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Bıdık (626 puan) tarafından soruldu
...