0 oy
641 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (639 puan) tarafından

21 günlük bebeğim var. Yaklaşık 10.günde gaz sancıları başladı. 13.günde de kolik denilen bu durum başladı. Akşam 9dan sonra ağlaması başlıyor keyfine göre gece 1,2,3e kadar sürüyor. Altı temiz, ıkınması yok, emziriyorum karnı tok. Ama susmuyor sakince yatıp uzansa ya da uyusa diye bekliyorum yok çığlık atarak ağlıyor. O saati nasıl ayarlıyor hergün aynı zamanlar nasıl başlıyor aklım almıyor. 

Bu kolikliğin sebebi nedir bilen var mı? 

Çözümü yok sadece hafifletici şeyler var bunu da anladım. Ne haraketlerde tutması kaldı ne süpürge fön sesi kaldı anca bi kaç saniyeliğine hafifletiyor. En korktuğum şeylerden kolik olması başıma geldi :'( ben de kolikmişim tabi o zaman adı konmuyor ama annemlerin anlatması gündüz gece ağlarmışım durduramazlarmış acaba genetik mi? 

Bebek Ayı 21 gün

4 Cevaplar

0 oy
Profil image (976 puan) tarafından
Metsıl kullan gece gaz ve uykuyo daha rahat gecıyor aglamasını da gecırıyo sakınlesıyo bı dene
(639 puan) tarafından
Zinco denedim fayda etmedi. Dün nurse harveys aldım. Sanki dünden beri biraz kolayladı  ama o da faydasız olursa metsil denicem sağolun.
Kolik gazla alakalı bişey mi? Durduk yere ağlama nöbeti olmuyor mu
(37 puan) tarafından
Evet kolik gazlı bebek anlamına geliyor bende geçtim o yollardan Allah yardımcın olsun. Biogaia ve nurse kullandım ama Bir süre sonra bıraktım çünkü onları kullandıkça daha fazla ağlamaya başladı. Aktardan rezene kimyon anason tomurcuk şeklinde al. Kaynar suda 10 dk beklet ve sadece sen iç bazı anneler kimyon çayını veriyorlarmış ben çok karşıyım 6 ay boyınca anne sütü yada mama verilmeli . Ben akşamları bu çayı içtim çok rahat ettim kesinlikle tavsiye ederim. Rezene uyku yapıyo kimyon gazını alıyo anasonda rahatlatıyodu
(37 puan) tarafından
Ayrıca bakliyat falan yeme oda bebekte gaz yapıyo. Altına yumuşak yastık koyup yüzüstü yatırabilirsin oda rahatlatıyo göbeğine masaj yapıp cenin pozisyonuna getirmekte rahatlatıyo. 40ına kadar herşeyi denedim bende ancak böyle böyld rahatladık diğer türlü hiç çekilmiyo ayrıca senin huzursuzluğun bebeği de huzursuz ediyor.  Sen sürekli yüzüne gülüp konuşursan bebekte aynı şekilde karşılık veriyor.
Profil image (276 puan) tarafından
Sadece gaz da değil. Karın ağrısı, dünyaya adapte olma, büyüme sancıları ve gaz olarak adlandırılıyor.
-Reklam-
0 oy
(52 puan) tarafından
Allah kolaylık versin benim kızım 71 günlük ve kolik. Cok zorlandık hala dhaa zorlanıyoruz. Bem hala üç tane damla kullanıyorum ve hala zor. Ama baya etki eden sab simplex Di öneririm. 
0 oy
(176 puan) tarafından
Benim bebegim 5 aylik ben hala cekiyorum denemedigim hicbirsey kalmadi. Artik sinirlerim iyice laçkalaştı. Birakiyorum agliyo o agliyo ben agliyorum yapcak biseyim yok. Kanguru rahatlatiyo biraz ama o da bir yere kadar. Kac kere acillik olduk. Doktor bazı bebekler gazlı olucaksa olur ve sen buna hicbirsey yapamazsin bu gazi malesef cekiceksin dedi ve aynen dedigi gibi de oluyor. Lavman yapiyolar bi saat gecmeden yine basliyo aglamaya. Bakalim ne zamana kadar devam edicek. Ben artik pes ettim birakiyorum aglasin napiyim
0 oy
Profil image (276 puan) tarafından
Buzuki orhan ın kolik müziklerini tavsiye ederim.

Kolik nedenleri arasında erken doğum, düşük doğum ağırlığı, annenin hamilelikte stres yaşaması, erkek bebek olması gibi şeyler var ama tam olarak nedeni şudur diyemiyorlar. Çözümü de dediğiniz gibi yok, sadece hafifletmeye yarayan şeyler var. 

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 893 göst.
19 Eylül 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Amine42 (485 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 233 göst.
10 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde mr0455 (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 366 göst.
0 oy
6 cevap 395 göst.
...