0 oy
589 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (639 puan) tarafından
32 günlük bebeğimde uzamış anne sütü sarılığı var. Hala devam ediyor. Hayati öneme sahip bir durum mu bu sarılık? 

Şimdi diyeceksiniz 2 saate emzir. Genelde uyanık olduğunda 2 saati bile bulmadan emziriyorum sürekli ama derin uyku uyuduğunda kendi kıpırdamadan uyanıp emzirdiğimde sonra tekrar uyumuyor çok huysuzlanıyor ağlıyor kendini yırtıyor.. Bu derin uykusunda kendi uyanıp emme istemesi bazen 3-3,5saati bulabiliyor. 

2 saatte uyandırmamakla bebeğimin hayatını riske mi atıyorum? 
Bebek Ayı 32 gün

6 Cevaplar

0 oy
(13 puan) tarafından
Benim bebeğim dede iki ay da geçti ama ben şekerli su verdim geçti 
(639 puan) tarafından
Şekerli su ne kadar süre verdiniz geçti
-Reklam-
0 oy
(32 puan) tarafından
Şimdi canım benim de ilk bebeğim sarılığı 2 ayı geçmişti. Hastanede ilk hafta test yaptıklarında sarılık değeri 14 çıkmıştı. Doktor sürekli emzir düşer daha çıkmaz dedi. Sonra çok huysuz diye hastaneye götürdüğümüzde sarıldığına tekrar baktılar 2 ayda hiç düşmemişti. Hematoloji kadar yolladılar Bi sürü test yapuldıö sütüm çoktu bebeğim emerken ağzından akıyordu ve 2 saatte bir emziriyordum. Gel gelelim göğüs yarıldı ve kanamaya başladı. Cildiyeye gittiğim doktor sağarak ver 1 hafta emzirme dedi. Ve sarılığı 2 hafta sürmeden düştü. Sanırım ben emzirmeyi beceremedim ve göğüs ucum yoktu oğlum da zorlandı. 
0 oy
(28 puan) tarafından
Hic korkma arkadasim benim kizimin 3.ayin sonunda gecti ilk 10 gun onemli degeri 17 ustuyde tehlikeli.ama sen o donemi atlatmissin suanda belli bi degerde kalmistir veya dusuyordur ama bebegine zarar vermez.
(639 puan) tarafından
10du ilk hafta, sonra geçmeyince 10 günlükken tekrar yapıldı 14 çıktı doktorumuz bu çıkmıştır düşüyordur dedi. Eğer ilk doğduğunda 14 fln olsaydı ışık tedavisi olurdu riskliydi ama şuan risk yok zamanla geçer dedi
(28 puan) tarafından
Tamam iste en fazla 14 olur cikmaz artik.bizimde en fazla 13 tu.sen dr dedigini dinle buyuk ihtimal artk sarilik icin cagirmiyordur zaten.
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Sirf huysuzlaniyor diye kaldirmayip sariligini mi uzatiyorsun bebeginin? Huysuzlansin ne olacak ki, hasta olmasindan daha mi kotu?
(639 puan) tarafından
Sarılığı bu yüzden mi uzuyor? 1 haftaya kadar hergün gündüzleri 1 saate(uyumadığında daha da kısa) geceleri alarmla 2 saate emzirdim uyandırdım. Bebeğimin ne sarılığı geçti ne de kilo aldı. Son 1 haftadır biraz uykusunda bırakıp uyandırmıyorum bebeğim kilo almaya başladı.. Bu yüzden sorguluyorum uyandırıp uyandırmamayı
(403 puan) tarafından
Sadece bu yüzden uzamaz ben bununla direk alakalı olduğunu sanmıyorum benim oğlumda da var iki saatte bir emiyor hatta saat başı emdiği oldu sarılığı uzadı gözlerinde de var. Kaynanam dedi ki bu çocuk gazını atamadığı için sarılığo uzadı. Hakkaten son bi haftadır gazı düzene girdi gözlerindeki sarılarda azalma var. Seninki de öyle bişey olabilir senin sütünden de kaynaklı olabilir ya da kan uyuşmazlığıdır. Sen düzenli bi doktor bul ona götür tehlikeli boyutunu anlar. Zira bu şey çok yükselirse karaciğere vururmuş. O kadar olanını duymadım yine de cildine dokun sararma oranının artıp artmadığını kendin de takip et
(5,307 puan) tarafından
Canim ne kadar cok emerse o kadar kolay gecer. Oncelik sarilik olmali. Arkadasin dedigi gibi karacigere vurabilir
0 oy
Profil image (521 puan) tarafından
Diger tarafta da cevap verdim burda da vereyim sarılık  denince dikkatimi  cekiyor ben de cok cektim çünkü.  2 çocuğum  da oldu. Ve uzamış  sarılık  ilk 3 ay gercel tenlerini goremiyorum  gerci oglumda 45 gün  sürdü  de... kizimda yani 1. Cocugumda 3 ay surdu ve doktorumuz uzamis sarilik diye bir kavram yokmus gibi beni habire telaslandirmisti. Her testi yaptirdim bir sey cikmadi. Emzirdigim halde de 3 aydan once gecmedi. 2 cocugumda yani oglumda da doktorumuz sagolsun sariligini ve kanlarimizi gorur gormez annesi telaslanma sariliginiz uzamis sarılık. Olacal ve ne yaparsan yap milim.milim  dusecek dedi. Kan grubu benim pozitif oglumun megatif olduğu  icin...Gercekten de 1 ayda 16 dan 13 e anca düştü.  Hala bile coook hafif var... ama sikilmistim 1 . Cocugumda her gorenin ilk kez benim cocugum sarilik olmus gibi davranmasindan. Simdi tecrubeli oldugum icin pek takmıyorum  aaaa  hala mi sarilik diyene evet bizim öyle  oluyo kziimda oyleydi bak simdi tas gibi saglikli diyom ;)
(639 puan) tarafından
Bizim pozitif ikimizinde ama :( onun dışında kan testleri yapıldı. Tiroit testi bu hafta yapıldı sonuça daha bakılmadı ama diğerlerinde problem yoktu. Neden uzadı anlayamadım
(403 puan) tarafından
Bana da aşırı tepki veriyorlar ben de evet yaaa geçmiyooor diye abartıyorum acaba ne yapılabilir de böyle tepki veriyorlar sonuçta doktoru takip ediyor ne olmuş yani :)
Profil image (521 puan) tarafından
Aynennn aynenn hic takmayın.  Ben doktora bile demistim ilk sarilik olan ve uzayan benim bebegimmis gibi davranıyorlar  sinir oluyorum  diye o da güldü
 Korkma gececek yavas yavas zaten korkulacak degerlerde değil  dedi. 14 dü... siz ac birakmayin yeter o inecek inşallah.  En fazla  3 ay sürer.
(403 puan) tarafından
Evet emzirmeye dikkat etmeye çalışıyorum bi de sürekli gözlere cilde bakıyorum insanlara kalsa bir sürü vır vır ederler aynen deyip geçiştiriyorım :))
Profil image (521 puan) tarafından
Ben cok cikmayiveriyorum yorumları  duymamak icin. Bir de benim bebislerim biraz kumral oluyo sarilik olunca iyice kara görünüyorlar.  Millettt aaa sen bembeyazsin ama bebegin esmer deyip bir de gülüyorlar  gıcık  oluyorum. Gerci hemen kızımı  örnek  verip o da oyeydi bak simdi pamuk  gibi diyorum:)
Profil image (521 puan) tarafından
Bir de evet karacigeri yoruyor beyinde hasar birakabiliyor ama cook  yukseldigi durumlarda. Mesela 20 li degerleri bulursa filan. Ama bizimkiler tehlikeli boyutlarda degil şükür.  O yuzden korkacak bir sey yok. Emzircez gececek. Yavas yavas  gececek. Ama gececek;) tecrübeyle  sabittir;)
0 oy
Profil image (1,163 puan) tarafından
Tabi sarılık bebekler de beyin hasarı ve karaciğer yetmezliğine yol açabilirmiş bi süre ağlamasına dayanıp 2 saati gecirmeden emzirin 3 ve 4 saat için zaten çok küçük bnm oğlumun 43.gün geçti sarılığı ben hiç 2 saati geçirmedim bazen geçceleri uyandiramazdim sütümü sagip biberonla yada mama verirdim  biberonun memesini ağzına daha rahat yerleştiriyordum uyuduğunda zaten emme refleksinden dolayı ağzında olunca bebek emiyor 
(639 puan) tarafından
Gerçekten mi... Ben sadece yorgunluk uyku hali yapıyor diye biliyordum :/
Profil image (1,163 puan) tarafından
Yok canım bu sekılde etkileri varmış o yüzden doktorlar üstüne basa basa emzir geçsin diye sürekli kontrol ediyolar Allah esirgesin illa olucak diye bişey tabi yoktur ama tedbirli olmak gerekir

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 675 göst.
13 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Esra♡Asel (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 166 göst.
31 Temmuz 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde metehan31 (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 302 göst.
13 Nisan 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Birkalendermesrep (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 224 göst.
18 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kullanıcı 34 (69 puan) tarafından soruldu
...