0 oy
357 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (13 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Doktor bebeğimde süt alerjisi olduğundan şüphelendi ve bebelacın alerjik bebekler için olan mamasından verdi aranızda kullananlar var mı ve bebeğim 3 gündür kakasını yapmadı bu normal mi

3 Cevaplar

0 oy
(246 puan) tarafından
Mamalar kabız yapabiliyor. Çok sıkıntısı olursa doktora gidersiniz, fitil falan veriyorlar. 

Beblac ın maması yarı hidrolize diye duymuştum. Normal mamalar gibi değilmiş ama alerji mamaları gibi de değilmiş. İksiniğn arası bir şey galşba. Ama doktor verdiyse deneyecek siniz. Ona göre sizi yönlendirir. 
(13 puan) tarafından
Evet yeni kullanmaya başladık inşallah düzene girecektir teşekkür ederim
(246 puan) tarafından
İnşallah. Allah şifa versin
-Reklam-
0 oy
(613 puan) tarafından
Pepti junior olandan bahsediyosunuz sanırım. Doğduğundan beri hem anne sütü hem onu kullanıyorum bu mamaya bağlı kabızlık yaşamadık. Doktorum mama ve süt öğününü ayrı tutmamı söylemişti, süt yetmedi deyip üzerine mama vermek veya tersini yapmak ikisinin sindirimi farklı olduğu için kabız yapabilirmiş. 7 güne kadar kaka yapmaması normal, 7. gün de yapmazsa mutlaka getirin demişti.
0 oy
(613 puan) tarafından
Bi de doktor önerse bile bebeklere hemen fitil vermetin lütfen. Bazen poposunda çatlak oluştuğu için kabız olmasa bile acıdan kakalarını tutabiliyorlar. Böyle bir durumda fitil vermek çok daha kötü yapıyor orayı. Kabızlıkla bunun ayrımı için de doktorun o bölgeyi görmesi gerekir. Benim kızım eşimin ısrarı üzerine keçi sütlü mamaya geçince 3er gün arayla yapmaya başladı.en son kabız oldu zannettik 7. gün doktorla görüştük, muayenede çatlak olduğunu söyleyip şurup ve o bölge için krem verdi.kesinlikle fitil kullanmamızı istemedi.12. gün normal olarak yaptı kakasını.
(13 puan) tarafından
Bebeğinizde oluşan alerji belirtileri nelerdi acaba benim bebeğimimin alerjisi olup olmadığı belli değil henüz bir testte yapılmadı bizdeki şikayetler çok fazla ıkınma gaz ve ciltte kuruluk doktorunun şüphesi üzerine mamayı verdiği günden beri düzenli olarak kullanıyoruz çok şükür günde en az iki kerede kakasını yapmaya başladı ve çok mecburi olmadığı sürece fitil kullanılmasına bende karşıyım ama aklıma takılan şey kakası hep yeşil renkte sizde de aynı durum oluyormuydu normal mi?
(13 puan) tarafından
Ve keçi sütlü manaya geçtiğinizde herhangi bir alerjik reaksiyon gösterdimi bebeğiniz hala devam ediyormudunuz kusura bakmayın biraz uzun oldu ama.
(613 puan) tarafından
Bizde henüz laktoz hassasiyeti teşhisi var. 2.5 aylıkken alerji uzmanıyla görüştük. Doğduğundan beri yanaklarda sivilcemsi kızarıklık, mukuslu sarı veya yeşil kaka, hırıltı ve hapşırık, felaket gaz sancıları vardı. Çocuk doktorumuz 1 gçhafta şok diyet uygulatınca belirtilerin çoğu ortadan kayboldu.alerji uzmanına yönlendirdi.deri testinde süt negatif çıkmıştı ama detaylı testler için çok küçüktü. Yeşil kakanın, gaz sancılarının, deri döküntülerinin, hırıltıların vs yenidoğan çocuklarda sıklıkla karşılaşılan normal bir durum olduğunu ve hemen alerjiden şüphelenmenin ve kendi kararımızla rejim yapmanın çok yanlış ve erken olduğunu söyledi.Diyete devam etmemi ve 3 ayın ardından yavaş yazaş bozmamı tavsiye etti. Doğduğundan beri pepti junior kullandığımızı duyunca da kızdı. Çok ciddi alerjilerde ancak öneriliyormuş.Çok sıkı diyet yapmamamı, bebeğin sindirim sisteminin gelişimi ve kendi sağlığıma etkisinden dolayı yasakladı.
(613 puan) tarafından
Keçi sütlü mamayı bıraktık, hiç başlamasaydık keşke:( gaz sancıları çok arttı, 2-3 günde kaka yapmaya başladı, hazmedemedi hiç. Kızarıklığı çok artmadı ama hırıltısı ve hazım sıkıntıları arttı. Mama değişimlerinde sanırım bu etkiler görülebiliyormuş zaten.pepti juniora heri döndük, şimdi sorun yok. Ben 1-2 gün tereyağını üst üste kullandığımda veya yoğurdu üst üste günlerde birkaç kaşık yiyince sancıları yine artıyor. Ama benimki daha çok fındık fıstık ve bademe de tepki veriyor.şuan amip dizanteri ve rota tedavisi görüyoruz, alerji belirtileriyle çok ortak yönü var o yüzden tedavi bittiğinde alerji uzmanının önerdiği diyet bozma olayına dönmeyi düşünüyorum.
(13 puan) tarafından
Canım hırıltı yanağında sivilce benzeri şeyler çıkma şikayeti bizde de hala mevcut ama benim doktorum diyetime devam etmemi söylüyor 6. Ayda yavaş yavaş diyeti açabileceğimizi söyledi çok zor canım ama evlatlarımız için katlanıyoruz ben neye tepki verip vermediğini de anlayamıyorum açıkçası diyetime devam ettiğim halde oğlumda hazımsızlık devam ediyor belki de yapısaldır bilemiyorum çok dikkat gerektiren bir konu allah hepimizn yardımcısı olsun.
(613 puan) tarafından
Amin canım. Süt dışında birşey de dokunuyor olabilir. Benimki antep fıstığı, fındık ve bademe sütten daha çok tepki vermeye başladı mesela. Alerji yapan birçok besin var herçekten bulmak çok zor oluyor :/ ben hacettepede özge uysal soyer hocayla görüştüm. Bu kadar erken dönemdeki sıkı diyetlerin bebeğin sindirim sistemi gelişimini etkileyip hafif hassasiyetleri daha kötü yapabileceğini söyledi. 'Herşeyi bırakmışsın, bu çocuk nasıl alışacak, daha çok küçük alerji demek için'diye kızmıştı bana ve o aylarda bile ciddi alerji vakalarının fotoğraf örneklerini göstermişti. 'var da yok da demek için çok erken, hassasiyeti olduğu kesin, hiç yememezlik etme yemeyi de abartma' demişti. Alerji alanında öncülerden anne samimiyetinde iyi bir doktor. Tabii ki tedbiri elden bırakmamalıyız, o ciddi vakaları görünce özge hocanın haklı olduğunu düşünmüştüm.
(13 puan) tarafından
Canım bulmak çok zor gerçekten ben yumurtayı da çok tüketen biriyim belki de ondan oluyor bilemiyoruz bende bu sefer doktorumla görüşmeye gittiğimde doktorumla diyeti açıp açamıyacağımı görüşecem çok güzel bilgiler verdin cnm bana çok teşekkür ederim
(613 puan) tarafından
Rica ederim, doktordan duyduklarımı paylaştım sadece :)
(13 puan) tarafından
Olsun cnm sağol:)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 274 göst.
0 oy
5 cevap 408 göst.
17 Haziran 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mustafayağızannesi (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 568 göst.
23 Mayıs 2020 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Reyhan34 (57 puan) tarafından soruldu
...