0 oy
309 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (38 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Arkadaşlar merhaba. Bebegim 44 günlük oldu gelişimi iyi ancak emzirmeyi doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Doktorum onar dakika iki memeyi de ver dedi toplam yirmi dakika. Ama on dakika bir memeyi verince sonra memeyi sıktığımda hala süt geliyor. Bebegin tamamen boşaltması mümkün mü? Bir de bebeğim on dakika hep aktif emmiyor. Yedi sekiz kere çekip biraz dinleniyor. Bıraksam bir memede bir saat bile kalır. Az mı emziriyorum sizce? Siz nasıl yapıyorsunuz? O emerken çekip diğerine geçirmem doğru mu?

5 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,229 puan) tarafından
Ben kendi bırakana kadar bekledim hiç süre falan tutmadım. Emer doyunca kendi bırakırdı. 
(38 puan) tarafından
Ikisinide mı veriyosunuz peki. Ikisinide mı istediğinde bıraktı hep bebeginiz
Profil image (1,229 puan) tarafından
Birini verdim. Daha sonraki emzirme de diğerini verdim. Evet kendi bıraktı. Halen öyle devam ediyoruz. 4aylık kilo alımı da çok iyi 7800gr
(38 puan) tarafından
Maşallah teşekkür ederim
Profil image (1,229 puan) tarafından
Rica ederim..........
-Reklam-
0 oy
(191 puan) tarafından
Merhaba. Bende bu sıkıntıyı yaşadım çünkü doğum yaptığım hastanede dediler ki; iki memeyide emzir 15er dakika. Ama kardeşim hemşire onlar annelere memede süt bitene kadar tavsiye ediyorlarmış sütün son demleri yağlı kısmı sondaymış yani kilo alımı o son sütteymiş. Araştırdım iyice nette ve doktorlara sordum yarısı 15 er dakıka emzır dıyo yarısı tamamen boşalt diyo. Ben başlarda tamamen boşaltım diğer gögsumde cok sut dolarsa sagdım. Sonra duzene girdi zaten. Yani ben tamamen emmesini beklıyorumbiraz karışık oldu ama umarım anlatabılmısımdır. Sevgiler. 
(38 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim cevabınız için çok sağ olun anladım evet:)
(191 puan) tarafından
Rica ederim sağlıklı günler:)
0 oy
(209 puan) tarafından
Ilk basta sulu sut gelir. Sutun besleyici ve doyurucu kismi 5-10 dk emzirdikten sonra gelir. Yagli sutu emmek biraz da zormus. Sulu sut gibi dolu dolu gelmezmis. o yuzden yagli kisim gelince bebegin emmesi yavaslarmis. 

Ben her emzirmede bir gogus veriyorum . Kendisi birakana kadar devam ediyorm. Hatta arada birkac kez gaz cikarip tekrar ayni memeyi veriyorum. 

Bazen 1 saat boyunca birakmiyo mesela . O ara bakiyorum emzik emer gibi emiyo. Yutkunmuyo hic. O zaman ben ayiriyorum memeden. 
0 oy
Profil image (480 puan) tarafından
Benim bebegim doğduğundan beri tek memeden 6-7 dakika emiyor boşaltıyor memeyi. 4 aylık simdi Kilo alımı da iyi maşallah. Doktor dogru besliyorsun bunun bir standardi yok dedi. Kimi bebek oyle bir çeker ki 5 dakikada bitirir memeyi kimi bebek uzun uzun yavas emer dedi. Emerken cekmeyin ki bitirsin yağlı kismini da icsin. Bazi doktorlar cok genel konuşuyor. Her bebek farkli her kadinin memesinin sut depolamasi farklı. Bebek ne zaman isterse ve birakana kadar vermek lazim. Saate dakikaya takilmamak en iyisi. 
0 oy
tarafından
Aynı memeyi nekadar emerse okadar emsin. Ön sütü alıyor kg alması yavaşlar. Son sütü alması gerekiyor. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 380 göst.
18 Aralık 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde dijle (182 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 335 göst.
0 oy
1 cevap 145 göst.
22 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zeynep.beren (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 229 göst.
...