0 oy
3,008 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (2 puan) tarafından
Merhabalar, 

Benim bebegim 2 bucuk kilo dogmustu ve ilk kontrolune gittigimizde olmasi gerekenden fazla kilo verdigi icin doktorumuz mamaya baslatmisti sut az oldugu icin. Cunku sutumu sagdigimizda sadece 3 cc gelmisti. Daha sutumu artirmak icin bircok yol denedim. Sıklıkla emzirdim. Su an bebegim 2 aylik ve sutum 50 - 100 cc araliginda. Ancak bebegim saatlerce emmesine ragmen agliyor ve hemen ardindan mama verdigimde cok cok istahla iciyor. Ben doydu sanarken bebegim o kadar emmenin hemen ardindan 90 cc mamayi yiyor heyecanla. Bunda belki de mamayi biberonla yemenin etkisi vardir ancak emerken hic mi doymuyor? Sadece anne sutuyle beslemeyi cok istiyorum ancak oyle yapayim derken ac kalmasindan korkuyorum. Boyle bir durum yasayip da sonradan cozume kavusan arkadasim var mi ya da onerisi olan. Lutfen yardim ...
Bebek Ayı 2

9 Cevaplar

0 oy
(17 puan) tarafından
Bol bol helva ye canim inciri kaynatip suyunu ic insallah cogalir sutun ama olmuyorsada yapcak birsey yok malesef :(
(2 puan) tarafından
Haklisiniz cok tesekkur ederim.
-Reklam-
0 oy
(1,279 puan) tarafından
Canım mama içince kusuyor mu peki 
(2 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Peki bir bucuk ay sonra nasil biraktiniz mamayi canim? Sutun arttigi icin artik bebegin mi istemedi sutle doydugu icin yoksa ozel bi sey yaptin mi?
(1,279 puan) tarafından
Ozaman aynı durumdaymişiz canım. Benimde ilk ay kilo kaybettiği için ek mama başladık bı buçuk ay kullandım sonra bıraktım . O arada herşeyi denedim ama süt yapacak sende öyle yap inşallah iyi gelir biseyler
(303 puan) tarafından
Ya bende öyle olsun istiyorum. Ama sanırım sutumuz yetmiyor aç kalıyor mamayla devam... Ben bir ay kullanıp bırakırım derken mamayı. Oğlum dünden beri meme reddi yaptı birde
(2 puan) tarafından
Ya kiyamam belki meme reddi gecici biseydir. Bazen gazi olunca da memeyi istemeyebiliyor sadece o gunluk. İnsallah oyledir ve emmeye devam eder. Ve evet ac kalmamalari icin mecburen mamaya devam.
(1,279 puan) tarafından
Biberona alışınca da meme reddi yapabiliyor malesef. Ben bı buçuk ay kullandım mama . Sonra baktimki mamayı emdikçe kusuyor heralde dedim doyuyor. Sonra kilo kontrolü yaptık yetiyordu sütüm şükür. Sizin de öyle olur inşallah. Memeye gelince ağlayıp kendini mi geri çekiyor nasıl
(303 puan) tarafından
Evet evet eliyle de itiyor kendini geri çekiyor. Bağırıyor sadece gaz ilacını sürünce emiyor 5 dk sonra yine kendini ağlayarak çığlık atarak geri atıyor
(1,279 puan) tarafından
Gazdan öyle yapiyordur canım belki. Yada süt az diye de olabilir
(303 puan) tarafından
Evet sütüm azdı daha önce emse de ağlardi simdi ise emmiyor itiyor
(1,279 puan) tarafından
Hadi ya . Emzirmeyi bırakma canım gazını biraz mama ver sonra yine emzirmeye calis
0 oy
(888 puan) tarafından
Şuan okuduklarım beni ve oglumu anlatıyor. Sutum cok az litre litre su icmeme ragmen iki gogusten 90 cc cikiyordu.mama verince iciyor ve uyuyordu.  Nadiren beni emiyor canı isterse onun harici mama veriyorum. Siz bol bol sivi icin. 
(2 puan) tarafından
Evet iciyorum ama gene de 90-100 cc yi gecmiyor iki gogusten o da sadece gece. Gunduz 50. İnsallah sizin de benim de artar da yavru minnaklarimiz doyar. Simdilik mecburen mamaya ve bol sivi icmeye devam.
0 oy
(15 puan) tarafından
Kuru kayısı,dut kurusu, kuru incir, kuru üzüm, 15-20 adet hurma ve bir miktar rezeneyi bir miktar su ekleyip düdüklü. Tencerede kaynat sonra blendırlayıp süz. Bana çok iyi geldi.  günde 3-4 su bardağı iç. Birde bestlak diye bir damla var anne sütünü artırmak için. Bunlar süt üretimini artırıyor. İnşallah sanada iyi gelir. Ben çok faydasını görüyorum.
(2 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim. Kesinlikle deneyecegim.
0 oy
Profil image (45 puan) tarafından
Merhaba kızım 9 gün sonra iki aylık olacak ilk ay kızım sadece 400 Gr almış doktor çok az dedi normalde 600 veyahut 700 Gr alması gerektiğini söyledi mama takviyesi gerekiyor dedi ben azimle emziriyorum sütüm az ama sürekli çaylar içiyorum sürekli emziriyorum ve günde 2 kez mama veriyorum yanlız biberon kullanmıyorum EDS yani Emzirme destek sistemi Google yazarsanız nedemek istedigimi anlayacaksınız mamayı bu şekilde veriyorum ama iki göğsümü de emziriyorum çünkü doymuyor sonra mama veriyorum rahatlıyor aç kalmasından iyidir sende üzme kendini bol bol emzir az da olsa alsın sütünü bak senin gene 50 CC den fazla çıkıyormuş benim sağdığım da sadece 30 CC çıkıyor belki makina kaynaklı veya süt az olduğundan ama hep emziriyorum bebeğime de bana da iyi geliyor belki doymadigindan değil gazı olduğu için de ağlıyor olabilir.iyi düşün birde eve yıkılıp kalma kafanı dağıt yoksa düşündükçe sen kendini yipratirsin bununda bebeğine faydası olmaz.
(2 puan) tarafından
Cok guzel anlatmissiniz cok tesekkur ederim. Sık sık emzirmeye basladim ve gercekten ise yariyor gibi. Mama da veriyorum mecbur. Aynen ac kalmasindan iyidir. Yeter ki saglikli olsun kuzucular.
0 oy
(93 puan) tarafından
Canım armut, malta içeceği ve tavuk bende işe yarıyor. Dene bence. Birde iyi beslen. Benim sütümde seninki kadardır ama saatlerce emmiyor ben anlamadım seninki nasıl saatlerce emiyor beş on dakkada emer bitirir normalde. Senin bebek çenesini yormuyor ucunu mu emiyor boş boş acaba meme ucunu kocaman ver siyah kısmı ağzınk iyice açsın. Birde burnu tıkalımı bak yeni doğanlarda çok oluyor ememiyor öyle iken mama kolay geliyor. Olmazsa mamayı şırıngayla ver biberonu unutsun göğsüne mama damlat emdikçe arada alışsın vs. 
(2 puan) tarafından
Cok tesekkurler canimmm. Evet sanirim ucunu emiyordu ve kuvvetlice emmiyordu. Bikac gundur ben memeyi daha iyi kavramasini sagladim o da daha iyi cekmeye basladi. Tavsiyelerinizi uygulayacagim. Cok tesekkurler.
0 oy
(46 puan) tarafından
canim hem emip hemde 90 cc cok bnden demesi rahatsiz olur 60 cc icebilir en fazla ayina gore anne sutu almadan oda anne sutu alirsa az cok anlarsin ne kdr emdigini bu kdezde mama ister memenden sogur
(2 puan) tarafından
Ya evet sanirim ben doymuyo diye dusunup bira abartmisim. Doktorumuz bi hesaplama yontemi soylemisti. İste bebegin kilosu carpi 150 ya da 200 ve bolu 8 (gunde 8 kez besledigim icin). Boylr hesaplayinca 110 cc gibi bisey cikiyor. Ben de tabi saginca 50 geldigi icin cok az iciyordur diye dusunup dediginiz gibi cok veriyormusum. Ve yine dediginiz gibi 60 cc ye dusurdum bi kac gundur. Tesekkurler.
0 oy
(4,654 puan) tarafından
2 buçuk aylik oğlum aynı durumu bende yaşıyorum. Sütümüz doyurucu değil malesef. Bende saatlerce emzirsem doymaz mama verince doyar. Ne yaptıysam olmadı. Yapicak bir şey yok malesef kısmet böyleymiş ben kabullendim artık:)
(2 puan) tarafından
Canim bi kac gundur cok sık emzirmeye basladim. Mamayi da gun gun azaltmaya basladim. Yani 10 cc 10 cc seklinde azalttim. 90 sa bugun yarin 80 gibi. Simdi daha iyi cekio gibi sutu. Ama tabi hala sutumun yettigini dusunmuyorum maalesef. Dediginiz gibi olmuyorsa mamaya devam. Cok sukur cozumu yok degil. Ama sık sık emzirin sutunuz artsin diyorlar. Mecbur onunda deneyecegiz ve doymazsa da mama. Baska care yok.
0 oy
(32 puan) tarafından
Aynı şey benim de başıma geldi canım. Sütüm artmadı oğlum biberona alıştı memeden az geldiği için istemedi emmedi sonra hiç. Makineyle sağıp verdim. Şu an 4. aydayız bitiyo sütüm. Çok üzüldüm Bi çok yol denedim ama olmadı mama yiyo artık yapcak bişi yok canı sağolsun
(2 puan) tarafından
Evet her yolu deniyoruz canim ama gene de olmuyorsa mecbur mama verecegiz karinlari mecbur doyacak. İnsallah sutunuz bitmez cok cok artar aksine. Ama care yoksa mama. Kuzucuklar bi sekilde doymali. Bana gelince ben sık sık emzirmeye basladim artik biraz daha artti sutum ama gene de yetmiyor gibi. Bol su icmeye calisiyorum. Pozitif dusunmeye calisiyorum. İnsallah ise yarar. Hepimizin kuzucuklari doysun saglikli olsunlar insallah

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 977 göst.
0 oy
3 cevap 378 göst.
6 Temmuz 2020 6+ yaş çocuklar kategorisinde Doga775 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,307 göst.
6 Temmuz 2020 6+ yaş çocuklar kategorisinde Doga775 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 774 göst.
23 Haziran 2020 Doğum Sonrası Anne kategorisinde AsenaArslan (2 puan) tarafından soruldu
...