0 oy
612 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (116 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kahvaltılık olarak neler veriyorsunuz ?

Akşamları neler veriyorsunuz?
Yogurtu ne zman veriyorsunuz?
Bebeklerinize neler yediriyorsunuz ben yeni başlıyorum da neler yedirecegimi bilemedim heyecan yaptim galiba :). Ne zaman hangi saatlerde yedirecegimi bilmiyorum.
Önerileriniz nelerdir? 
~6 aylık bebeklerinize neler yediriyorsunuz?~ 
Bebek Ayı 6 aylık

6 Cevaplar

0 oy
(68 puan) tarafından
Benimki 3 aylık daha başlamadım ama ilk çocugumda hep internetten araştırıp veriyodum yediğiniz yemeklerden çorbalardan az az tattır alışsın ben ilk çocugumu hep hazır mamalarla besledim yemeklerden tattırmadım şimdi hiç bişey sürmüyo ağzına çok değil ama biraz tattır derim yemeklerin suyundan alışsın büyüünce  seçici olmaz çok gördüm örneklerini şimdi 2. Çocuguma öyle yapıcam inşallah 
(25 puan) tarafından
Ya geneli hep tattır dio benimde ilk çocuğum hep netten tarifler bakıyorum korkuyorum sonuçta bizim yediklerimiz tuzlu yağlı 4.5 aylık olduk
tarafından
Tattımayın dedi doktorumuz şimdi yeni moda 3gün kuralı uyguluyoruz
-Reklam-
0 oy
tarafından
İnternetten araştır ben öyle yaptım 3gün kuralı ile başladım yoğurtla. 
0 oy
(567 puan) tarafından
Bu ayda tadımlık olarak başlanıyor.  Doktorumuz 9 ay sonua kadar  günlük verdiğin ek gıda 2 çay bardağı olmalı dedi. Ben sebze püresi ve çorba verdim ilk.  3 gün kuralı ile. Yoğurt veriyorum, birde aptamil tahıllı  kaşık mamalarından veriyorum.
0 oy
Profil image (587 puan) tarafından
Bizde yeni başladık ek gıdaya. Cok heyecanlı bi döneme dimi:)))

Ben şimdiye kadar yeşil kabak bal kabağı patates havuç ve avokado verdim. Avokadoda gece bile o kadar sıkıntı çekti ki. Ki bizim oğlan yoğun gaz dönemini bile böyle atlatmamıştı. Onu 1 gün denedik biraktim. 

3 gün kuralıyla veriyorum. Mümkün olduğu kadar 11 12 arası veriyorum öğlen. Gün içinde tepkisini görebilmek istiyorum  çünkü. Cezbede küçük parçalar halinde hasliuorum. Her seyi tel süzgeçten geçiriyorum. Ilk gün sulu  sonra daha az sulu veriyorum. Şimdilik karışım yapmadım hiç ve kişisel olarak yoğurdu sonlarda vermeyi tercih ediyorum. 7aya doğru. 
0 oy
(422 puan) tarafından
aptamilin 7 tahıllı ballı kahvaltı kaşık maması var ondan veriyorum içerisşne de kendi yaptığım loru ekliyorum güzelce yiyio 
0 oy
(25 puan) tarafından
öncelikle çok az az tadımlık başlamanız lazım 3 gün kuralıyla. biz ilk önce aptamilin sütlü pirinçli kaşık mamasıyla başladık sonra da yoğurda geçtim. sebelerine tuz salça filan koymadım hiç. ilkadımlarım sitesinde çok güzel tarifler var onlara bakabilirsiniz. ana öğünlerinde de aptamil verdim.
...