0 oy
1,404 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (197 puan) tarafından

Kizlar bebeğim sacsiz doğdu mini mini tüyler vardı onlar da döküldü kel kızım şapka takiyorum o yüzden ne zaman çıkar saçları ? Sizin bebisleriniz ne durumda saçlı mi doğdu? Hamileyken midem de çok yanardi saçlı olacak diye düşünmüştüm ama öyle bsy olmadı :) Kel de güzel yavrum da kafası azıcık saclansa şapkayı cikaracam usumesin diye :)

6 Cevaplar

+1 oy
Profil image (36 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Benim kizim baya sacli dogdu. Mide yanmasi oluyodu ama dondurmayla gecistirdigim icin bu kadar sacli olacagini tahmin etmedim simdi 5 aylik saclari hic dökülmedi baglasam at kuyrugu olur ama kivircik oldugundan taclarla tokalarla Gözümüze girmesini engelliyoruz. Daha da Gür olmasi icin makinaya vurmayi düşünmüyorum sade saci Gür olan birine ilk kesimi  yaptiracagim.

(197 puan) tarafından
Yok ya makinaya vurma yazık ya zaten yapısında varsa o saç gurlesir.  Bu kere makinaya vurmakla gür olmaz saç defalarca vuracaksin ki anca öyle . Benim sacim gür kızım da bana çeker inşallah zamanla saçları çıkarsa belli olur ama ben makinaya vurmam.
Profil image (36 puan) tarafından
Yok Canim makinaya vurmayi düşünmüyorum faydasi oldugunu da düşünmüyorum. Benim saclarim annemin ki kadar Gür deyil onun icin Bir yasina falan gelince uclarini anneme kestirmeyi dusunuyorum kivircigi bana cekmis gurlugu de anneme ceksin ;)
(197 puan) tarafından
Hmm yanlis okumusum :) Kiz o da batıl inanç gür biri kesince gür mü olurmuş :) ama olsun sen yine de dene insallah annene çeker saç yapısı benimki babaanneme çekmiş onun ki gür anneminki seyrek :)
Profil image (36 puan) tarafından
Evet haklisin annem bana hep der senin sacini Kim kesti bilmiyorum benimki gibi Gür ve kalin deyil der kiz kardesimin kini ve yugoslav komsunun kizinin birisinin kini annem kesmis onların ki seninkinden Gür der. Bilmiyorum deniycem. Amma batil inancdan olur Amma gen olarak anneanesine ceker Gür ve kalin olsunda :) . Iki oglum var onlarinki zamaninda o zaman ki kaynanam kazitmisti birinin saci kalin ama nerdeyse kel (20 yasinda) otekinin saci ince ama Gür (19 yasinda).
(197 puan) tarafından
Kızımın saçını da ben kesecem o zaman bana çeker inşallah :) tabi bi uzasinda :)
Profil image (36 puan) tarafından
Haha cok yasa emi Gür olsunda kazimadan. Sade uclarini Sen kes o zaman sonra biraz buyuyunce kuaför gerisini halleder. Önemli olani bence ilk kesimi kimin yaptigi. Bide kiz bebekler icin makina bi izdirap guzelliklerini  aliyolar bebislerin
(197 puan) tarafından
Ayy asla makina yapmam o ne öyle kabak gibi :) zaten allah nasıl vermişse saç yapısını makine hikaye.  Zaten en güzel yaşları onu da kel mi gecirsin yavrucaklar fotoğraf çekiyoruz o kadar ani kalacak ilerde kızmasın kızım bana anne bu ne kel kabak yapmışsın beni diye :))))
Profil image (36 puan) tarafından
Evet katiliyorum size. Saclari kel yapilmis kücücük kizlarin bakislari bile deyisiyor, sanki uzgun huzunlu gibi bakiyolar. Travma bile kaliyodur diye dusunuyorum.
Bir kizin en önemli aksesuari saclari onu da kazitarak alinmasin ellerinden bisey anlamaz onlar diye. Simdiki nesil bizden daha bilincli bilgili doguyolar. Biz onlara deyil onlar hatta bize cok şeyi ögretiyolar.
Benim dusuncem böyle.
Onun icin kazitmak isteyen anneler bi daha düsünsünler bence.
-Reklam-
+1 oy
(77 puan) tarafından

Benim kızımın da ilk başlarda saçları döküldü yeniden çıkmaya baslamisti 6. Ayında hala saçi çok az bende bekliyorum bakalım ne zaman uzayacak

(197 puan) tarafından
Şapka takmaya deVam o zaman :)
+1 oy
(666 puan) tarafından

Bizimde dökülüyor saçları ama kel değil doğduğunda baya saçlıydı önce önler döküldü şimdi arkalar dökülüyor ben makinaya vurdum 4 numaraya şimdi daha gür bir şekilde uzuyor çabuk uzar yani ama sizinkide çok tatlı görünür dimi :)biz şapka kullanamıyoruz taktırmıyor beyefendi 10 günlükken attık şapkayı kafasından 

(197 puan) tarafından
Evet keltosum benim ya :) bizimki daha bilmiyor ki kafasını şapka bandaj ne olsa takiyorum biraz buyuse bırakmaz kafasinda bsy.
+1 oy
Profil image (1,917 puan) tarafından

Kızım saçlı doğdu ve saçları hiç dökülmedi 5. ayımızda 3 numara kestirdik saçlarını şuan 7 aylık olacak daha gür çıkıyor saçları 

(197 puan) tarafından
Hmm ne guzel allah bağışlasın annesi :) bizimki tüy şeklinde makinaya da vurulmaz çıksın diye merakla bekliyorum  :)
+1 oy
(217 puan) tarafından

ben çok şiddetli yasamdgm mide ynmsni çoğu zmn ama çok yasadm ve doğuma yakin çok kotu yandı midem okdr erken DGM oldu ztn ve saçları az yani gür dgldi halada öyle dökülmedi şükür ama

(197 puan) tarafından
Bizimki şapkanın içine dökülmüş bi bakıyorum şapkası hep tüy :) insallah yenileri tez zamanda cikar
+1 oy
(1,108 puan) tarafından

cnmmm 1 yasindaydi hala erkek sanarlardi ustunde pembe var dememe rsgmen :)

(197 puan) tarafından
Ahh bide o zaman kafaya bsy de taktirmaz sipalar :)
(1,108 puan) tarafından
evet cnmm kucuklukten alistirmak.lazim.ama.sicakta takilmiyor tabi...ustunde pembe olup da pasa dedikleri zaman cildiriyordum :)

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 404 göst.
0 oy
1 cevap 344 göst.
0 oy
6 cevap 303 göst.
...