0 oy
475 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (65 puan) tarafından
Bu yontemi uygulayip basaran ,bizi yureklendirmek isteyen bir anne varmidir acaba ?

3 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Boyle bi yorumla denk gelince vazgecmistim


  • hamileyken okunduğunda "şahane" geliyor önerdiği şeyler. "lan, yaparım bunları ben, şeker gibi çocuğum olur, hayat da bayram olur" diyor insan.

    sonra vakit geçiyor, bebek geliyor.
    treysi teyzenin önerdiklerini uygulamaya çalışırken el elde baş başta kaldığını farkediyor insan.

    "şunu yapacaksın, bunu yapmayacaksın" yazmış teyzem kitabında.
    tamam da ablacım, yapmam gerekeni nasıl yapacağımı, yapmamam gerekenden nasıl uzak duracağımı anlatmamışsın ki sen.
    altı temiz, karnı tok, gazı çıkıksa çocuğun, fazla elleşme bırak takılsın yazmışsın da, hal öyleyken bile katıla katıla ağlıyor benim kızım. n'olcak şimdi müdür? bırakayım mi öyle? 

    memede uyumayacak bebek yazmışsın. e uyuyor anacım. ayağını çimdikleyin, üstünü çıkartın, uyandırın demişsin. e yapıyorum bunları, gene uyuyor.
    "uyanmazsa dik tutun, oyuncak bebek gibi gözlerini mutttlaka açacaktır" demişsin, e benimki gözünü gene açmıyor.

    bebek ağlıyorsa, kucağınıza alın, sırtına pıt pıt vurun, eşzamanlı olarak "şşş" deyin, yenidoğanlar aynı anda üç farklı şeye dikkatlerini veremeyecekleri için ağlamayı keseceklerdir demişsin... ben yarım saat kıçımı yırtıyorum şşş diye, sırta da pat pat yapıyorum. ama benimki gayet üçüncü şeye de konsantre olabiliyor, cayır cayır ağlamayı beceriyor. 

    her memeden en azından 10 dakika emecek demişsin. benimki tek memeden 5 dk çekip bırakıyor. 3 saatten fazla emmezse kan şekeri düşer demişsin. e benimki bu süreyi de aşıyor.

    sana göre açlıktan şeker komasına girmesi gereken, ilk günlerde mutlak surette sarılık geçirmiş, kitabi tüm bilgilere ters düşen anormal bir çocuğum var benim...
    "bugüne dek binlerce bebekle çalıştım, yola getiremediğim olmadı, bebek sorunluysa ana babasının hatasıdır" yazmışsın ya, allah rahmet eylesin göçüp de gitmişsin ama mezarından çıkartıp iki çift laf edesim ya da son beş saattir kesintisiz ağlayan cadı kızımı kucağına veresim geliyor.

    velhasıl hamilelikte okuduğum onca kitabı, treysi hanımın süper tavsiyeleri dahil aldığım her bir öğüdü ateşe atıp yakasım geliyor şu an. nasılsa bizim kızda bir halta yaramadı okuyup öğrendiklerim, en azından kitaplar bir işe yarar, bu vesileyle ısınma ihtiyacımız karşılanır.
Profil image (436 puan) tarafından
Kitabi okumus kadar olduk canim sagol :) evet cok zor gorunuyor herkes benim bebegim farklidir yada oyle istiyoruz cunku çevremde yok benim küçük yasta birkainca uyuyan
tarafından
Baya arastirmistim ya ama iste
(1,019 puan) tarafından
O donemin bebekleriyle simdiki bebekler bir degil malesef. Bizi buyuturken meme reddi mi biliyorlarmis atak haftasi mi? Kitap okumaktan zarar gelmez her bebek farkli karakterde ona biri olmaz başkasına olur ben 2 aylıkken 3 saatlik easy yapıyordum hem kendi uyuyup kalıyordu sallamıyordum temel olarak kaldi su an uykumuz birebir saatle değil tabi ama genel olarak iyi
(15 puan) tarafından
Ay walla sesli güldüm okurken. Aynen katılıyorum sana öyle kitaplarda yazanlar gibi olmuyo teorik ve pratik çok farklı. Benim de kız kardeşim psikolog oğlum doğduğu günden beri yok öyle yapma yok bunu yapma dedi durdu. Sonra bir gece yanımda yattı sabaha kadar bizimki uyumayınca hah dedim ne oldu kaldın öyle nerde senin kurallar işe yaramıyo işte.
Profil image (436 puan) tarafından
Ahaha iyi demissin herkes bisey diyor :D
-Reklam-
0 oy
Profil image (436 puan) tarafından
Bende bekliyim burda :)
0 oy
(1,019 puan) tarafından
O zamanki bebeklerle şimdiki bebekler çok farklı. Uyku rutini konusunda tamam ama 4 saatlik easy olmuyor şimdi mesela doktoru dedi sabah 45 dk öğlen 2 saat öğleden sonra 45 dk akşam 8 yatış sabah 7 kalkış. Ayrıca kitapta yatır kaldır yöntemiyle uyku eğitiminden bahsediyor aglatmadan uyku eğitimi konusunda iyi yöntem ve bebek tiplerine göre siniflandirmis nasıl yaklaşımda bulunmalı onları yazıyor bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabında. Ben hamileyken almıştım şimdi pek okuma fırsatım olmuyor ama 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 134 göst.
0 oy
1 cevap 127 göst.
16 Ocak 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Abcdefg (555 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 250 göst.
25 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Aysenuray (157 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 1,088 göst.
...