0 oy
1,481 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (67 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 4.5 aylık . Bir ek gıda sorunsalı bu yaşadığım . Ek gıdaya geçince büyük bir rahatlama gelecek eminim ama bu her defasında yaşadığın sorun artık iyice sinir etmeye başladı diyebilirim.  Annemle altlı üstlü oturuyoruz . Aşağı iniyorum mesela 2 dk lavaboya gideceğim geldiğimde bakıyorum çay veriyor .Tabi kızıyorum siz vermeyin . Ya biri verecekse de ben olayım. Benim yapmadığım şeyi neden yaparsınız . O gün annemle konuşuyorum , kardeşime verdim 18 yaşında kendisi , bebekle mutfağa gitti . Diğer kardeşim bebeğe su içirdiğini söyledi . Neden içirdin dedim azıcık tadına baksın. Ya ne bu merak acaba ? Mesela dün ablam gelmişti . Sofrada patates püresi vardı o ara kaşla göz arasında baktım bebeğin ağzına koydu farkettiğim an ağzından elimle çıkardım tabi o an ki sinirim daha çoktu. Çünkü karşımda 3 çocuk annesi ve üniversite okumuş gerçekten bilgili sandığım bir insan . Neden veriyorsun ben daha vermedim dediğimde ise azıcıktı tadına baksın . Ailemi de çok severim ama bu tarz şeyler beni inanılmaz yoruyor . Artık eşim dışında kimseye 2 dk bile veremiyorum. 

Bebeklere hep bir şeyler yedirme merakı nerden acaba ya ?

Ya bu çocuk zaten ömrü boyunca yemeyecek mi , bırakın da anne sütünün tadını çıkarsın !

Zaten bir ömür yemek yiyecek . 

Bu 4.5 ay çok yordu bu konu beni . 

Gerçekten insanlara bir şey anlatmak çok çok zor ..
Bebek Ayı 4.5

10 Cevaplar

+2 oy
Profil image (364 puan) tarafından
d8gerlerinde haklisin ama su vermesinde bu kadar abartilacak bisey yok canim biraz sakin ol 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Bunca satirlik yazidan bunu mu ozetlediniz  -_-
Profil image (67 puan) tarafından
Abarttığımımı düşünüyorsunuz gerçekten ? Patetes ,  çay vs verebilir yani . Sorun olan su vermesi mi gerçekten ?
@yunusemre
Profil image (364 puan) tarafından
farkindaysan digerlerinde haklisin dedim
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Bence toplum olarak cocuk bakiminda anneye saygi duymama konusunda buyuk bir sorunumuz var hayrete dusup neden boyle deme herkesin basinda var bu dertler cok mantisiz bir yontemse dahi annesi boyle uygun gormusse kimse karisamaz en iyisi cocugu onlarin gozunw bata bata onlardan uzaklastirmak
Profil image (67 puan) tarafından
Gerçekten iyi bir kelime anneye saygı yok çok haklısınız . Bir çocuğa en iyi annesi bakar . Ve de gerçekten bir annenin istemediği şeyler yapılmamalı . Keşke böyle sorunlarla karşılaşmasaydıkta hep yakın kalsak bırakabilsek acil durumlarda ama maalesef .
(144 puan) tarafından
Ne kadar doğru dediniz anneye bi saygısızlık var ben öğrettim eşimin tarafına hep dediklerinin aksini yaptım dinlemedim bildiğimi okudum sonunda dize geldiler ama ne gerek vardı böyle inatlaşmaya hepsi çocuk büyütmüş az anlayış ilişkilerimizi de yıpratmazdı
tarafından
Aynen oyle bende dinlemiyorum bildigimi yapiyorum her gittigim yerde anneye saygi yok ne kadar ilk bebekte olsa anne bebegi oldugu an icgudusel tectubeli oluyor ve en iyi anne bakar diyorum her yerde soyluyorum soylemeyede devam edecem kafalarindaki duvardan gecene kadar devam :)
Profil image (67 puan) tarafından
O duvarı yıkabilsek ne mutlu bize @huzur ❤
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Yerden goge kadar haklisin canim. Sen de tepki olarak kimseye verme bebegini. Neden vermiyorsun derlerse de acik acik cunku guvenimi kirdiniz de ve kararli davran. O zaman belki vazgecerler
Profil image (67 puan) tarafından
Artık vermiyorum zaten ama her defasında izah etmeme rağmen neden değişmez ki bu durum diye düşünmeden kendimi de  alamıyorum .
0 oy
Profil image (361 puan) tarafından
Çok haklısınız illaki birşeyleri bebeğin ağzına sokmaya çalışanlara ben de cok sinir oluyorum Su bile. Zaten anne sütünde herşey var hiç gerek yok. Ben bebek doğmadan herkese çıtlatmış önceden önlemimi almıştım. Geçen boğazı kötüydü ıhlamur mu versek 1-2 damla dediler ben gerek yok ben içeyim benden geçer dedim. 

Şükür ailem dinliyor eşimin ailesi de uzakta. 

Siz de dediginiz gibi sadece eşinize verin sanırım uyardıgınız zaman yine de dinlemiyorlar. 
Profil image (67 puan) tarafından
Gerçekten bu konuda anlayışlı bir aile gerek. Siz de şanslısınız sanırım bu yönden . Keşke o şans bana da uğrasa illa bir 5,10 dakikada olsa bir an bırakmak mecburiyetinde oluyorum ama artık eşimi bekliyorum bir şeyler yapmak için .
(403 puan) tarafından
Bizimkinin de boğazı kötü olduğunda limon mu versek dediler. Onu da benden çekinerek söylediler. Olur mu dedim limon midesini yakar. Ama ben hiç bişey demesem verirlerdi.
0 oy
(144 puan) tarafından
Aynılar tatlım evler değişir yöreler değişir insanımız değişmez annemler anlayışlı diye kayinvalidemlere kızıyordum annemler de aynıymış meğer :) baharatlı et yalatanı gördüm düşün biz verdik bir şey olmadı mantığında herkes tamam diyorum siz verdiniz hevesinizi aldınız benim bebeğim ben vermeyeceğim 
Profil image (67 puan) tarafından
Ahh.. Şu biz verdik bir şey olmadılar yok mu . Ya nerden biliyorsunuz bir şey olmadı . İlerde bunu bir hastalık olarak göstermeyeceği ne malum . İlla o an bir yan etkisi olacak diye bir şey yok . İlerde bazı hastalıklara davetiye çıkartır ki eminim yani .
(403 puan) tarafından
Benim annemler de aynı  gittim bi hafta kaldım herkes yadırgadı beni babam diyor ki senle çocuğu kafese koymak gerek ben böyke alıştırdım napim evim sessiz ben tek ve pinpirikliyim
Profil image (67 puan) tarafından
@Eliph kimseyi dinleme boşver , nasıl biliyorsan öyle yap ❤
0 oy
(662 puan) tarafından
Canm benm oğlumda 4.5 aylık ben bsy yerken o kadr dikkatli bakiyo ki resmen canı istiyo gibi ben tadına baktrmiyodm ama eşimin anannesi sadece parmağına değdir tadını bilsin canı cekiyodur blki dedi benmde için rahat etmiyo şimdi yediğim yemeğin suyuna çok az parmağımı batırıp diline degdiriorm ama sadece kendim yapıyorum bunu çünkü bu benim hakkım senin yerinde olsam bende çok kızardım 
Profil image (67 puan) tarafından
Yani doğru ya da yanlış bir şeyi yapıyorsak biz yapmalıyız.  Mesela sen yaptığında onun sorumluluğu sende ama bir başkası yapsa kötü bir sonuçla karşılaşsan o daha kötü . Senin bir şey yaparken gösterdiğin hassasiyetle bir başkasının gösterdiği dikkat aynı değil sonuçta .
(662 puan) tarafından
Tabiki de canm bir başkasının bunu yapmasına asla izin vermem zaten bnm yaptığımda sadece diline degdirmek onuda çok cani ister gibi bakiyo diye kıyamıyorum ve her şeyi de vermiyorum anne sütü neyine yetmiyo
Profil image (67 puan) tarafından
Öyle çok doğru ❤
0 oy
(123 puan) tarafından
Evet canım çok haklısın nedir bu küçücük bebeklere sürekli birşey yedirme çabası bende anlamış degilim aynı sorunu zaman zaman bende yaşıyorum kızım daha 3 aylık birde karşı çıktığım zaman da ay sende ne pimpirikli oldun kaç çocuk büyüttük hep öyle büyüttük cevabı oluyor bende çok üzülüyorum bu konuya bende aynı senın gibiyim tek gönül rahatlığıyla eşime bırakabiliyorum
Profil image (67 puan) tarafından
Yani bunun pimpirikli olmakla alakasının olmadığını hep anlatmalıyız.  Yanlış bir şeyi engellemek mi pimpirikli oldu. Olması gerekeni istiyoruz.  Yeri geldiğinde bizim de çok önemsemeyeceğimiz durumlar elbet ki olacak ama şu an onun zamanı değil. Biz aslında koruyucularıyız onların . Olması gerekeni yapıyoruz ve de aynı hassasiyeti bekliyoruz.  Umarım o hassasiyeti görenlerden oluruz ki gözümüz arkada kalmaz :)
(123 puan) tarafından
İnşallah canım çok haklısın
0 oy
(20 puan) tarafından

Aynen verilecekse annesi vermeli bence de . Ben de çok sinir oluyorum. Geçen komşumuz tuttu boğazını sürdürdü. Içim gitti resmen. Dedim sen ne yapıyorsun ya kafayı mi yediniz?!!! Çektim aldım elinden. :angry: neymiş boynu uzun olsun diyeymis. 


Haklisin canım millet çok duyarsız. Sen kıyamıyorsun korkuyorsun bisey olacak diye millet umursamiyo hiç! 

Profil image (67 puan) tarafından
Boynu onun yaptığı şeyle mi uzayacakmış gerçekten hayret !
Bebeklerimizi  bu savunmasız zamanlarında korumalıyız hep , onların bize ihtiyacı var ❤
(20 puan) tarafından
Aynen oyle canim
0 oy
Profil image (480 puan) tarafından
Canım o kadar haklısın ki, nedense bizim toplumumuz yedirme içirme konusunda çok aceleci. Zaten ömrü boyunca yiyecek.. Mesela ben rafine şekerli şeyler vermek istemiyorum en azindan 2-3 yaşına kadar. Kayinpeder diyor ki seneye dede sana çikolatalar alcaak şekerler alcaak. Dedim baba sen sevindircek başka bir şey bul. Bebeğim 5 aylık geçen eşimin ailesine gittik. Meyve yiyorduk hemen portakal bilr uzatiyorlar, hemen müdahale ettim sakın vermeyin özellikle portakal zaten 1 yaşa kadar verilmiyor zaten ek gidaya bile geçmedi. Kayınvalidem de vermicem zaten diyor ama portakal da çocuğun burnunun dibinde yani.. Hayret bir şeyler ya. Ek gıdaya geçsen de dert verilmeyecek şeyleri mi vercekler napcaklar ben de gözümün önünden ayıramıyorum o yüzden. Hemen cevapları da hazır "biz öyle büyüdük".

Mesela çocuğu uyutmak için diğer odaya gidiyorum uyumasını bekliyorum yatırıp. Diyorlar ki yanımızda uyutsana sallayip uyusun beraber sallayalim. Ya dedim siz iki dakkaligina mutlu olursunuz ama evde onun sıkıntısını ben çekiyorum sonra. Yok biraz uyutmasan baksa sevsek. Uyku saati diyorum huysuzlaniyor uyumayınca. Ya gerçekten bi bırakın ya herkes kendi çocuğunu nasıl büyüyeceğine karar versin. Eskiden küçükten evlenip büyüklerin her dediğine tamam diyorlarmış çünkü başka bilgi kaynağı yok, hala aynısını bekliyorlar. Gerçekten ben de bazen çok yoruluyorum bıkıyorum. 
Profil image (480 puan) tarafından
Ve umutsuzlaştım bu konuda. Bu zihniyetle iç içe bir ömür geçirme fikri bile beni çok yoruyor. Bebeğim dogmadan önce daha sessizdim pek bir sey demiyordum. Şu an çat çat söylüyorum gerçekten umrumda değiller. Diyorum o sizin tercihiniz ben böyle tercih ediyorum. Ama sürekli her kafadan bir ses beni yoruyor.
Profil image (67 puan) tarafından
Gerçekten yıpratıcı bir süreç, zaten bir alışma evresi geçiriyoruz ama böyle şeylerle iyice yıpranıyoruz. Rabbim sabır versin bizlere ❤
0 oy
(608 puan) tarafından
Al bendende o kadar... bende kahinbabam gille bir oturuyorum.. asagi indigimde kayinbabam et yedir alissin eti sevsin diyor.. kaynim gecen portokali agzina suruyor.. allah kahretsin saygımı bozmayım diyorum susuyoruumm...  yok diyorum ama dinletemiyorum..
Profil image (67 puan) tarafından
Bir yaptırım şart aslında

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 904 göst.
0 oy
4 cevap 227 göst.
10 Ekim 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde K07.07 (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 196 göst.
24 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Cicibirannecik (31 puan) tarafından soruldu
...