0 oy
154 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (21 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar 45 günlük bebeğim yaklaşık 20 gündür 3,4 güne bir kakasını yapıyor. Onu da gaz sancısı sonrasında yapıyor. Karni balon gibi şiştikten sonra  3 saate yakın karnına masaj yapiyorum zeytinyağı sürüyorum karnına o şekilde. Onun dışıda kendiliğinden yapamıyor. Emziriyorum sütüm yetmediği için takviye olarak günde toplam 90 cc kadar mama veriyorum. 20 günlükken kusma sorunu için acile götürmüştüm orada karından film çektiler. Bi problem yok deyip eve gönderdiler. Sonra kusması geçti. Bağırsaklarında bir problem olsa filmde görünürdü değil mi? Başına gelen varsa yardımcı olursa çok sevinirim endişelenmeye başladım. Teşekkürler.
Bebek Ayı 1,5

4 Cevaplar

0 oy
(316 puan) tarafından
Canım benim bebeğimde zar zor tuvaletini yapardı seninki gibi bende mesaj yapardım sabahlara kadar en son çağre fitil bile atardım bazen fitille beraber yapıyordu bazen de fitil atsam bile hemen tuvaletini yapmazdı. Büyüdükçe problem ortadan kalktı.  Şunu da söylım çok fazla fitil kullanmak iyi bişey değil.Bebeğinin bağırsaklarında problem olsa film de gözükürdü canım.
-Reklam-
0 oy
(9 puan) tarafından
Cnm benim bebeğim de yapamıyordu hiç-bir sorunu yoktu doktor fitil verirdi fitil koyardım bebeğime o rahatlatır yaptırırdı 
(23 puan) tarafından
merve deniz kızımla ben  
0 oy
(282 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun doktorunuza danışıp gaz damlası alabilirsiniz ama onu da sürekli kullanmamak lazım. Vücudun alışıp kendi kendine yapmasını desteklemek gerek. Bizde de kaka problemi oluyordu 4-5 günde bir yapıyordu ama bir yaptığında 2-3 bez dolacak kadar yapardı. Çok ıkınıyordu kızım. Doktor biogaia damla tavsiye etti 3 ay kadar kullanın bağırsaklarını düzenler dedi. Probiyotik içerdiği için bağırsakları düzenliyor faydasını gördük. Artık düzenli yapıyor. Birde kendiniz kefir için o da yararlı olduğu için sütten bebeğe geçer iyi gelir. 
(282 puan) tarafından
Fitil yerine de sağlık ocağındaki doktor zeytinyağı önerdi çok az ve dikkatli bir şekilde poposunun ucuna sür masaj yap etkili olur demişti.
–2 oy
(12 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Canım benim bebeğim 5aylik 40ciktiktan sonra bizimde kabızlık sorunumuz olmuştu ve uzun sürdü 2bucuk 3ay sürdü daha yeni yeni geçiyor genel cerrahi ye kadar götürdüm darlık var mı yok mu diye yok çatlak var dediler bı yok dediler bı sadece anne sütü aldığı için dediler poposuna zeytin yağı sürüp ayak masajı çok yaptım bende fitilde kullandım ise yaramadı sabunla yapıyordu sadece bide poposuna şırıngayla zeytinyağı sıktığımda yapıyordu uzun sürdüğü için bı dönem hicbirsey ise yaramadı iki defa lavman yaptırmak zorunda kaldım 10gunu geçmemesi lazım 9gunlerde lavman yapıldı yani bebeğime 4aydan sonra zeytin yağı icirdim arada su veriyorum şuan poposuna hala zeytinyağı sürüyorum daha yeni yeni düzeliyor Allah yardımcın olsun inşallah sizin bukadar uzun sürmez bu arada gaz damlaları falan kullandım kabızlığa iyi gelir dediler yok ise yaramıyor yani 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 184 göst.
1 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Roza ronya (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 93 göst.
25 Temmuz 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Fanusa (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 193 göst.
0 oy
5 cevap 190 göst.
7 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esvey (41 puan) tarafından soruldu
...