0 oy
385 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (21 puan) tarafından
Merhaba sevgili anneler, 

Geçenlerde kaka yapamama sorunu diye bir post açmıştım. Değerli fikirleri için yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim öncelikle. 

Bebeğimin 5 günlük kaka yapmaması sonucu bir çok kez acile gittik. Sadece lavman verip eve gönderiyorlar bi sonuca ulaşamıyorduk. Ben gaz sancılarına ve bebeğimin acılı ıkınmalarına dayanamayıp kendimi annemlere attim. 

Annem bebeğimin balon gibi şişmiş karnını görünce eski usül yöntemlere dayanarak. Bir yaprak beyaz lahanayı tavada hafif ısıtarak tülbent yardımıyla karnına sardı. Lahana soğuyana kadar karnında kaldı, soğuduktan sonra üşümemesi için çıkardı. Tülbenti çıkardığımız zaman gözlerime inanamadım bebeğimin karnı yumuşacık olmuştu ve yaklaşık iki üç saat sonra kakasını kendiliğinden yaptı. 

Kaka sorunu olan bebeklerin anneleri için yaşadığım tecrübeyi paylaşmak istedim. Herkese geçmiş olsun. Mutlu günler...
Bebek Ayı 1,5

3 Cevaplar

0 oy
(282 puan) tarafından

Çok sevindim yapıyor olmasına üşütmüş olabilir. Bizde bu durumda kiraz çekirdeği kemeri kullanmıştık o da vücudu ısıtıyor aynı şekilde gazı çıkarıyor. Geçmiş olsun. <3

-Reklam-
0 oy
(1,126 puan) tarafından
Eğer bebeginiz sadece anne sütü aliyorsa 1 hafta kadar kaka yapmaması normalmiş. Böyle yöntemler evet ise yarıyor olabilir ama vücudu buna alışırsa ilerde de ancak bu tarz seyler yapınca ancak kaka yapabilir.bunu ben değil doktorumuz dedi.ben de oluruna bıraktım,bikac gün sonra olsa da kendiliğinden yapıyor kakasini
(21 puan) tarafından
Anne sütü ve az miktarda mama takviyesi alıyor. Öyle zor bir durum ki inanın bebeğim acı çekerken çaresiz kalıyorum. İnsan geçici de olsa bir çözüm arıyor. Dediğiniz mantıklı fazla da alıştırmamak lazım.
0 oy
(61 puan) tarafından
Benm oğlum da 3 gündür yapmıyor kakasını. Bunu da denemek istiyorum. Isısı nasıl olmalı bir de çıplak tenine mi sardınız. Kaka yaptırcam diye yakmayayım oğlanı. 
(21 puan) tarafından
Çok ılık oluyor lahana yakmayacak kadar kendiniz ayarlayabilirsiniz. Çıplak tene uygulanıyor, üzerine havlu ya da tülbent sarabilirisiniz daha sıcak tutması için. Soğuyunca hemen çekin ki üşütmesin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 204 göst.
25 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde kubraa3506 (319 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 487 göst.
17 Şubat 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde kslk (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 270 göst.
22 Ekim 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Edayuksek (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 226 göst.
19 Ekim 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Seyda (29 puan) tarafından soruldu
...