0 oy
325 göst.
Profil image Doğum Sonrası Anne kategorisinde (30 puan) tarafından
Merhabalar

Kadın muhteşem mucizelerle donatılmış bir varlıktır. En başta Allah 'in bize sunduğu Annelik vasfı.

Düşünebiliyor musunuz ? Sizden bir parça dünyaya geliyor ve o parçaya göre senkronize ediyor Allah bedeninizi. Peki bebeğin dogdugu anda süt gelmesi ? Böyle harika bir olay açıklanabilir mi ? Evet tek Açıklaması Allah' tır.

Allah mükemmeldir yarattığı herşey den haberdardır. Düşünün saatte belki milyonlarca bebek dünyaya geliyor hepsinin aldıgı nefese kadar bilmektedir. Takdire şayan bir konu ki  hayran kalmamak elde değil.

Burda mükemmel olan kim ? Allah.

O yüzden bir Anne adayı oldugunu da yada dogum yaptıgınızda kendinizi vesveselerle perişan etmeyin. Her anne bebeginin en iyi şekilde beslenmesini büyümesini ve terbiye edep görmesini ister ama maalesef hiçbir zaman böyle olmamıştır. Zaten öyle olsa  fiziksel ve ruhsal farklılıklar olmazdı.

Ozaman biz şöyle yapmayı deneyelim elimizden geldiğince en iyisini en dogrusunu yapmak ama bazen bunlar olmuyorsa gereken neyse onu yapmak. 

Anne adayları kafalarında bir plan oluşturuyor bebegim dogunca diye başlayıp düzen disiplin kural sağlıklı beslenme konuları ile bitiyor. Ama bebek dogunca ayakta da sallanıyor yedirmek istemediğin herşeyi yedirmek zorunda da kalıyorsun yani sen hayal ettiğin anneliği değil bebeginin ihtiyaç ve dogasına uygun annelik yapmaya başlıyorsun. İşte tamda bu yüzden büyük konuşmamak herşeye çok önyargı lı yaklaşmamak gerekiyor. 

Nacizane fikrimdir. 

4 Cevaplar

0 oy
(122 puan) tarafından
Çok haklısın canım diline yüregine sağlık ben çok beğendim ❤
Profil image (30 puan) tarafından
Teşekkür ederim ❤️
-Reklam-
0 oy
(582 puan) tarafından
Bebeğinizi tanımadan şunu söyle yaparım gibi cümleler kurmak evet çok hataymış anladım bebeğim nasıl mutlu olacaksa öyle davranıyorum onun aglamasina bile dayanamıyorum.Ama bu demek değil hiç kural düzen disiplin olmayacak sadece hayatin akışı bazen değişir kurallar bozulabilir sonuçta benim yavrum robot değil.
Profil image (30 puan) tarafından
Evet bende ondan bahsediyorum kuralları dahi bebeginize göre ayarlarsınız. Dediğiniz gibi hayat akışı.
0 oy
(296 puan) tarafından
Yazdıklarınızda çok haklısınız. Hamile iken mükemmeliyetçi planlarım vardı. Ama doğum sonrası planlarım tutmadı. Daha çok allak bullak oldum. O yüzden en iyisini düşünüp çocuğumun özelliklerini de dikkate almak gerektiğini, olanı iyileştirmeyi öğrendim
Profil image (30 puan) tarafından
Ve bunada tecrübe dedik. Allah kısmet ederse ikinci çocugunuz da çok tecrübeli bir anne adayı olacaksınız.
(296 puan) tarafından
İnşaallah teşekkür ederim
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Dusundugumden biraz daha esnek olmakla beraber hala sagliksiz oldugunu dusundugum seyleri sirf oglum mutlu olsun/sessiz dursun/aglamasin diye kesinlikle yapmiyorum. Tv izletmek, ayakta sallamak, erkenden ve yanlis ek gidaya baslamak gibi.. 
Profil image (30 puan) tarafından
Mutlu olsun sessiz dursun kalıpları değil  bazen ne gerektiriyorsa gidişat onu yaparsınız illa sizinde zayıf noktanız vardır bu konuda her ne kadar kabul etmesenizde.
(5,307 puan) tarafından
Bilemiyorum.. yedirmek istemedigin bir seyi neden yedirmek zorunda kalasin ki? Ben bazi annelerin kendi rahatlari icin bazi kurallari yiktiklarini goruyorum bu platformda. Kendi canlari sıkıldigi icin cocuga tv izletmek, hic ihtiyaci yokken sirf uyusun diye mama vermek (gercekten zorunda olup mama verenlerden bahsetmiyorum tabi ki), annesinin kayinvalidesinin kalbi kirilmasin diye cocuga abuk subuk yiyeceklerin verilmesine musade etmek gibi. Cevremde hic bu tarz bir anne yok, burada yazilanlari okuyunca soka giriyorum acikcasi. Tabi ki benim de hayal ettigimin disina cikan seyler oldu, mesela oglum cok gazli oldugundan gaz cikarma sebebiyle surekli kucakta durunca kucaga alisti. Ama yine de uzun vadede sagligini etkileyecegini dusundugum seyleri asla ve asla yapmam diye umuyorum.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 262 göst.
6 gün önce 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Baharda papatya (96 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 407 göst.
29 Şubat 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde 555Nazire (836 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 498 göst.
12 Ocak 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde 555Nazire (836 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 146 göst.
3 Aralık 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Cincile (111 puan) tarafından soruldu
...