0 oy
1,313 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (108 puan) tarafından
Hanımlar son 1buçuk aydır napıcamı şaşırdım, oğlumun altında sürekli mantar oluyor doktorumuz krem verdi geçenlerde 5 günden fazla kullanma dedi, tmm kremi kullanırken herşey çok iyide bıraktıktan 2 gün sonra tekrar aynı oluyor, hayır nerde yanlış yapıyorum yaa hiç ıslak mendil kullanmadm bu zamana kdr hep suyla temizliyorum, altını düzenli olarak değiştiriyorum, bir tek geceleri sadece gecede bir defa değiştiriyorum nerde yanlış yapıyorum ben yaa akıl verin bna nolur

10 Cevaplar

0 oy
(190 puan) tarafından
Canım sadece suyla yikiyomusun yoksa su ile pamukla mi siliyosun suyla pamukta sıkıntı olabiliyor mantar yapabilir ıslandikca pamuk geçmiş olsun çok 
(108 puan) tarafından
Hayır cnm pamuk kullanmıyorum direk su ve bebek şampuanı ile yıkıyorum altını sonrada ıslak kalmamasına özen gösteriyorm güzelce siliyorm altını öyle bezliyorum. Önceleri pudra kullanırdım ama netten pudranın zararlı olduğunu okuyunca bıraktm lakin böyle giderse sanırım tekrar başlıycam
(197 puan) tarafından
Geçmiş olsun cnm pudra zararlı onu kullanma onun yerine mısır nisastasi kullan o çok daha doğal zararsız uzmanlar öneriyor. Ben kullanıyorum çok daha iyi . Pudra kabini atma kapagini ac pudrayi lavaboya dök yerine mısır nisastasini koy .
(108 puan) tarafından
Bak bu hiç aklıma gelmemişti yarın sabah hemen deniycem, tşk ederim cnm
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yikadiktan sonra islak kalmamasi lazim canim. Bide gunluk kullanilacak bi krem onersin doktorun.  Cok gecmis olsun en kisa zamanda iyilesir insallah. 
(108 puan) tarafından
Güzelce siliyorum altını cnm, bepanten önermişti doktor ama hiç bi işe yaramıyo o krem :(
0 oy
(119 puan) tarafından
Cnm benim kızımda pamukçuk var sürekli. İmmoloji bölümü var oraya götür istersen bizimde perşembe günü randevu var. Çünkü araştırmalarım sonucunda altı pişik olanda immoloji bölümü gitmesi lazım
(108 puan) tarafından
Hmm anladm cnm, yarın doktora tekrar bi götüreyimde bakalım belki doktorumuz yönlendirir
(119 puan) tarafından
Kan tahlili yaptıgında çıkıyor zaten. Çocuk doktoru sevk veriyor o bölüme çünkü immoloji bölümü çok az
(108 puan) tarafından
İnşallah geçer cnm inan çok üzülüyorum kendimi suçluyorum hep kesin yaa kesin bi yerde yanlış yapıyorum ondan oluyo.
(108 puan) tarafından
Az öncede son çare pudra sürdüm artık, ilk başlarda hep pudra kullanıyordum ama nette zararlı olduğunu okuyunca bırakmıştım, şimdide uyutmadan önce tekrar pudraladım bakalım uykudan uyanınca kontrol edicem bi değişiklik varmı, ben geçsin dite çabaladıkça dahada kötü oluyor.
(119 puan) tarafından
Bilmezmiyim benimki bir de agız ememiyor çok zor
(108 puan) tarafından
Allah şifa versin cnm, ama bu pamukçuk ne oluyor cnm tam olarak  bnm başıma gelmedi hiç etrafdan duyduğum kadarıyla ağzında beyaz beyaz şeyler oluyomuş galba.
0 oy
Profil image (194 puan) tarafından

image

canım bu kremi mutlaka denemeni tavsiye edyrum çok etkili hemen iyi eder Allah'ın izniyle bişey kalmaz
(108 puan) tarafından
Almanyada o kremden bulabilirmiyim bilmiyorum ama eczacıya fotoğrafı gösterip bi sorucam cnm belki vardır
Profil image (194 puan) tarafından
İnşallah vardır canım inanki çok etkili bir krem bir kere sür ikinci altını açtığında iğleşmiş olarak görürsün
(108 puan) tarafından
İnşallah cnm çok sağol
0 oy
(184 puan) tarafından
Ben kızımın altini kaynamış ilik su ve pamukla siliyorum sonrada hakiki zeytinyag sürüyorum.  Hakiki zeytinyag sifa kaynagi canim sür insallah gecer 
(108 puan) tarafından
Zeytin yağını doğduğundan beri kullanıyorum cnm ama fayda etmiyor :(
(184 puan) tarafından
Birde hakiki kantoron yagi sür canim o da bircok derde deva
(108 puan) tarafından
Kantoron mu ilk defa duydum cnm o nasıl yağ
(184 puan) tarafından
Zeytinyagina benziyor bircok seye faydasi var hakikisini bul ama canm
(108 puan) tarafından
Tmm cnm bi araştırayım teşekkür ederim
(184 puan) tarafından
Rica ederm cnm allah sifa versin
0 oy
(1,108 puan) tarafından
 canım Hakiki zeytinyağı kullan Faydasını göreceksin Benim oğlum da o aylarda çok pişik gibi böyle değişik kabarcıklar şeklinde oluyordu zeytinyağı dan sonra çok şükür 6 ay geçti hiçbir şey kalmadı
(108 puan) tarafından
Ben zeytin yağını çoktandan beridir kullanıyorum cnm, hafiflemeyi bırak dahada kızarıyo, anlamadm gitti yaa
(1,108 puan) tarafından
cnmm kizimin idrari ve popoşu cok asitliydi uzun sure kalsin hemen kipkirmizi olurdu...yediklerine dikkat et canim.
(108 puan) tarafından
Cnm emzirmiyorm bn 9 aylık oluyor artık, gerçi en fazla 18 gün emzirebildim ztn  :(
0 oy
(26 puan) tarafından
Canım o pişikten mantardan benden daha fazla kimse çekmemiştir.. kullanmadığım ilaç, sürmediğim krem kalmadı.. bez markanı değiştir bi kere.. Ben prima premium care ile başladım, sonra deneye deneye şu an bim bezi kullanıyorum kızıma, düşün yani, bez değiştirmek azalmasını sağlamıştı..

Eğer istersen kullandığım ilaçları da yazarım, ne zaman azaldı desem tekrar başlıyordu, ne zaman tamam bitti desem altını bi açıyordum ki felaket olmuş.. Her seferinde şampuanla yıkıyorum demişsin, bu yöntemi de değiştir bence, sadece ıslak pamukla silip sonra kurumasını beklet.. Her altını açtığında havalandır.. kullandığın kişisel bakım ürünlerinin markasını da bi değiştirebilir gözlemlemek için.. onlar da tetikliyor olabilir..

Bir de eğer bu kadar inatçı bir durumsa alerjiler de tetikliyor olabilir.. azalmıştı ama bir türlü tamamen geçmiyordu ki ben tesadüfen hiç yumurta yemediğim 1 haftada çocuğun pişiklerinin tamamen geçmesi sayesinde anladım ki yumurta alerjisi var.. sonra bi süre yemedim ve kendiliğinden 1 2 ayda yumurta alerjisi de geçti..
(108 puan) tarafından
Bez markasını kaç defa değiştirdim cnm.

Doğduğundan beri büyük kakasını yaptıysa bebek şampuanıyla yapmadıysa sadece suyla yıkıyorm bu zamana kdr zararı olmadı.

Bakım ürünü ilk başta jhonsons baby shampoo kullanıyodum şimdi hipp kullanıyorum.

Önceleri zeytinyağı kullanıyodum altı mantar olduktan sonra doktor ilk önce mantar ilacını 5 gün kullan fazla kullanma sonrada bepanten kullan pişik karşıtı olarak dedi ama işe yaramadı maalesef.
 Alerji yapacak şeyler vermedim ki cnm yumurta flnda vermedim. 7 aylık olana kdr herşey normaldi sadece 2 aylıkken bir defa pişik olmuştu başkada olmamıştı.

Altını her iki bezde bir yaklaşık yarım saat  havalandırıyorum cnm.

Korkmaya başladım artık başka bi cild sorunu mu var diye.
(26 puan) tarafından
Yok yumurta süt sizin yediğinle sütünden geçer ama 7 ay da biraz geç bildiğim kadarıyla alerji belirtilerinin ortaya çıkması için.. bilemedim ki ya..  Ben iki aydan fazla uğraştım, azaldı azaldı en son yumurtayla tamamen çözüldü..
Bence tekrar doktora götür, olmazsa örnek alsınlar dokudan, başka bi yol yok gibi görünüyor maalesef..
(108 puan) tarafından
Cnm emzirmiyorum kii ben ek gıdaya geçeli 3 ay oluyor, bebekler için yapılan özel pürelerden veriyorum kendi aklıma göre bişey vermedim daha hiç. Bakalım yarın eşimle beraber götürücem normal değil bu tam geçiyor tekrar oluyor.
0 oy
(61 puan) tarafından
Vazelin kullanin ben hep onu kullaniyirum iyi geliyir pisige. Pudra da cok iyi ama zararli yonleri var tabi o baska
(108 puan) tarafından
Vazelin mi, cnm vazelin hakkındada hiç iyi şeyler yazmıyoo ben önceden kirpik gürleştiriyo diye duymuştum ama zararlarını okuyunca kendime sürmeye bile cesaret edemedim.
(61 puan) tarafından
Ya ona bakarsak hersey icin zararli diyecez ki oyle de zaten..sanki doktorun yazdigi krem cok mu masum..ben bazen bu yonunu dikkate almiyorum vala kullaniyorum genel olarak. Pudra da kullaniyorum vazelin de
(108 puan) tarafından
Mecbur kalınca istemesekte kullanıyoruz cnm
0 oy
Profil image (1,917 puan) tarafından
Başka bir hastalıktan dolayı ilaç kullanıyor musunuz bebeğinize 
(108 puan) tarafından
Yok cnm hiç bşy kullanmıyoruz
0 oy
Profil image (36 puan) tarafından
Almanya da oldugunu yazmissin  Benim kizim da da ayni oldu 3 aylikti Ben pisik sanmistim mantarmis. Doktor bize "mykoderm bei hefepilzinfektionen der Haut" verdi ve iki hafta kullanmami soyledi gecse bile iki hafta muhakkak kullan dedi.. 3-4 günde gecmisti ama dedigini yaptim birde bez markasini deyistirdim Bir daha da olmadi. 
(108 puan) tarafından
mantar olduğunu bende anlayabiliyorum sivilce gibi küçük küçük noktalar oluyor, doktorun dediklerini bende yapıyorum 5 günden fazla kullanma dedi o yüzden kullanmadım, bezden kaynaklı olduğunu sanmıyorum cnm iki kez değiştirdim bezi yine oluyor, 7 aylık olana kdr yoktu bu sorun şimdide doğduğundan beri kullandığım bezi kullanıyorum yine markası babydream, bilmiyorum başka bi sebebi var kesin ama çözemiyorum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 350 göst.
0 oy
1 cevap 115 göst.
8 Eylül 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde mamoste (353 puan) tarafından soruldu
...