0 oy
531 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (38 puan) tarafından
tarafından kapalı
Arkadaslar karabukte oturuyorum ve süte ihtiysci olan var mi parayla vermiycem sadece dua etseniz yeter 
notu ile kapatıldı: Yasak post

3 Cevaplar

0 oy
(160 puan) tarafından
Ek gıda zamanında elinizdeki sutlerle ek gıda hazırlayabilirsiniz 
(38 puan) tarafından
Buzlukta en fazla 3 ay kalabiliyor şuan 1 ayları var bebeğim daha yeni 3 aylik
(160 puan) tarafından
YouTube da Osman gonulal var çocuk doktoru. 12 aya kadar ek gıdada kullanılacağını söylüyor
(38 puan) tarafından
Ama sutun tarihi geçmiş olmuyor mu
(301 puan) tarafından
Soru kapatıldığı için burdan yazmak istedim post sahibine kesinlikle böyle birşey doğru değil dinen,İslam da da yardım edilecek şey değil bu  anne sütü yoksa mamayla beslenir alamayacak insanlar var diyeceksiniz şimdi mamayı çok isterseniz mama alır yardımda bulunursunuz yani anne sütüyle beslenmedigi zaman çocuklar dünyanın sonu gelmiyor dinende hukukende uygun olsa bu durum insanlar nasıl güvensin siz olsanız guvenirmisiniz ben şahsen pirinç unu yapar yediririm yinede guvenemem
Profil image (4,553 puan) tarafından
Evet 12 aya kadar ek gıda kullanılır lakin her 3 ayda bir tarih biter yani 12.ayda kullanılan sütün en erken 9 ayda dolaba koyulmuş olması gerekir dondurucuda saklanan sütün maximum süresi 3 aydır.
(160 puan) tarafından
https://youtu.be/w3B-_xGiew0 bu linkten dinlemenizi tavsiye ederim 12 aya kadar dondurucuda kalabileceğini söylüyor belli koşullar altında
Profil image (4,553 puan) tarafından
Takip ettiğim ve araştırdığım birçok hocayla Osman beyin söyledikleri hep zıt oluyor illaki iyi hocadır ama kaynak belirtmemis her hangi bir yerde. Hiçbir şekilde güvenip bu riski göze almam süt bakteri üretir hassas bir konu.  Madem araştırma yapılmış neden paylaşmadi bu araştırmaları bu deneyleri bu makaleleri
-Reklam-
0 oy
Profil image (521 puan) tarafından
Ya yanlış  anlama niyetin cok halis belliki ancak sut bana manevi bir sey gibi geliyor ve o sadece sizin cocuklariniza ait. Bir baska bebegi emzirdiginizde bile sut kardes olup haram ortadan  kalkiyorsa varin siz düşünün  yani. Öyle  rastgele verilecek  bir sey degil bence.
0 oy
(216 puan) tarafından
Yaptığın çok yanlış ve dinende hukukende uygun değil. Bence vazgeç satmaktan.
Profil image (521 puan) tarafından
Satmıyor kız parayla vermiycem yazmış  ama dogru değil  tabiki
(216 puan) tarafından
Himm ben parayla vericem diye anladım evet doğru değil
(38 puan) tarafından
Yalniz şöyle bir şey var dinimizde yardima ihtiyacı olana yardım edeceksin. Ne olursa olsun günahı benim boynuma en azından bir bebek anne sütüyle büyümüş olucak hakkim sonuna kadar helal olsun
(343 puan) tarafından
Her annenin Sütü kendi bebegine yararlıdır denisti cocuk doktorumuz hic anlami yok bence hem yarin birgun evlenmek isterlerse ne olacak sut kardesler
tarafından
Neye göre dinen yanlış diyorsunuz hukuki açıdan ne kadar bilginiz var da doğru olmadığını söylüyorsunuz . peygamberimiz zamanında bile süt annelik kabul gören ve yapılan biseymiş sadece dinen aynı sütü içen bebekler kardeş  sayıldığı için kime verdiğini bilmek gerekir. Vereceği sütü de bebeğin cinsiyetine göre seçerse hiç bir günahı olmaz ihtiyacı olan bir bebek bir süre en azından anne sütü almış olur.
Ama bulaşıcı herhangi bir hastalık taşımaması lazım bundan eminseniz verebilirsiniz çok da güzel olur.
Şöyle de bir şey var şuan sizde olan sütü sağıp dolaba koyup dolapda olanları da bebeğinize verebilirsiniz bir memeden bir buzluktan verebilirsiniz .
(3,522 puan) tarafından
Neden öyle diyorsunuz peygamberimizi bile annesi disinda baska kadınlar emzirmemis mi? Sut anneleri varmis. Yeri geliyor yogun bakımda kalan annelerin bebeklerini başkaları emziriyor. Bu herkesin doğasında var hayvanlarda bile var.
 Annemiz iyilik yapmak istemiş neden yanlis olsun para alicam dese tamam da anne sütü bu ve ihtiyacı olan cok kisi var mama alacağına anne sutu alması daha sağlıklı bebek icin ve ne yazik ki mamaya para verecek annelerimiz yok. İhtiyaç sahibine boyle davranışta bulunması bence taktir edilesi bir durum ne yazik ki günümüzde annelerde yok manevi yok bebegime ait baskasi ile paylaşamam gibi düşünceler var. Birde her şeye dini sokmasaniz olmuyor. İyilik iyilik iyilik önceliğimiz bu olsun.
(216 puan) tarafından
Bak ağzınla diyorsun süt annesi olur ilerde bileşen evlenirse sıkıntı olur dinde yeri yok buna müsade süt annesini bilerek yaşamalı oda biraz zor bu anlamda dedim vermesin.tehlikeli bir konu bu konu hakkında bilgi alınırsa iyi olur.
(216 puan) tarafından
Bunun günahını kaldırmaazsin tövbe de bizide şahit tuttun tovbe yarabbim keşkem görüp yazmasaydim
tarafından
Siz neyin günahından bahsediyorsunuz ?
(38 puan) tarafından
Size katılıyorum tıpta bile kanser olan birine anne sütünü vermişler ve hücrelerin yenilendigini görmüşler buna şahit de oldum benim ablam da hastanedeki kanserli bir hasta için verdi. Herseyi dinle bağdaştiriyorlar dediğiniz gibi anne sütünün faydası çok ama bunu bilmeyen cahil insanlar var sadece okuduklarını kalanlar.
(216 puan) tarafından
KONTROLSÜZCE SÜT ANNEDEN ALINAN SÜTLERLE BEBEĞİ BESLEMEK BULAŞICI HASTALIKLAR AÇISINDAN TEHLİKELİDİR internetten alinti
(216 puan) tarafından
İSLAM DİNİNDE SÜT ANNELİK
Kur’an’da (Bakara 2:233 ve Talak 65:6) annelere bebeklerini emzirmeleri önerilmektedir. Müslüman dünyasında “Mahram” adı verilen bir durum söz konusudur. Kur-an’a göre süt annelik yapan kadının kendi çocuğu ve süt annelik yaptığı bebek kardeş sayılır. İleride olası bir evlilik durumunda bu çocukların evlenmesi yasaklanır. Bu kısıtlamanın altında yatan sebep; süt ve genetik materyal geçişi arasındaki muhtemel geçiştir. Eğer bebekler düzenli olarak aynı süt annenin sütü ile beslenirse, benzer epigenetiplere sahip olabilirler. İleride olabilecek süt kardeşlerin evlilikleri, akraba evlilikleriyle benzer sonuçlara neden olabilir. Yani İslam dini süt kardeşlerin ileride evlilikleri durumunda tıpkı akraba evliliklerindeki sakat çocuk doğumlarını önlemek için “mahram”ı getirmiştir. Bu durum, Müslüman’lıkta süt annelik yasaktır şeklinde yorumlanmalıdır. Müslüman dünyasındaki süt annelik kriteri; alıcının dönörün kim olduğunu bilmesi esasına dayanır (7).
(3,522 puan) tarafından
Gider söyler o zaman bebegine hatta gerekirse ileride tanışır. Illa evlenecek diye bir sey yok belki çocukların ikiside oğlan yani biraz abartıyorsunuz gerçekten artik iletişim cok kolay zaten bu durum günümüzde kuzenler arasında hala yaşanıyor. Hala akraba evliliği var ne yazik ki. Süt kardeş oldu diye illa evlenecek diye de bir sey yok. Olasılıklara göre konuşuyorsunuz.

Peygamberimizin bile kac tane süt annesi olmuş. Ne oldu bir sey mi oldu? Onun icin yorum yapmıyorsunuz?
(216 puan) tarafından
Ama efendimiz biliyor şimdi bu kadın burdan yaşıyor ben aldım sen aldın başkası aldiiii  eeee insanlar namaza önem vermiyorki bunun peşine mi düşecek halbuki en hassas konu bu
tarafından
Arkadaşım internetten işine geleni kopyala yapıştır yapma. Sen vermezsin olur biter kadın bir niyete girmiş çok da iyi düşünmüş bari engel olma sanki zina yapan birine tanıklık etmiş gibi beni de günaha alet ettiniz diyosun .
Bak iletişim kuruyoruz dimi o da vereceği insanla irtibata geçer bebeği kız ise kız bebeği olan birine verir erkek ise erkek bebeğe bu kadar basit. O zaman da kime verdiğini bilir uzatmaya gerek yok yani.
(216 puan) tarafından
İşine gelen değil canim hadis paylaştım farkındaysan Kız bebek babaya haram halası emzirmesi lazım kapiş ben musluman olarak uyarıyorum sessiz kalamam.
(3,522 puan) tarafından
Nereden biliyorsun onemsemeyecegini namazında olmadığını kadini tanımıyorsun bile siz öylesiniz diye başkası olamaz diye bir sey mi var?

Ayrica evet ilk çıkan seyi yapıştırmışsiniz bende baktim internette sadece hadis değil Prof. Dr. Güliz Onat yazisini kesit kesit alıp paylaşmışsın. Orada yazan bir sey daha var  "Özetle; tüm otorite kurumlar, bir emzirme danışmanı ya da sağlık personeli gözetiminde, risk taraması yapıldıktan ve pastörize edildikten sonra süt paylaşımının yapılmasını onaylar." Yani buna göre verilmemesi gerek diye bir sey yazmiyor. Bunu araştırıp ona göre sütünü bagislayabilir.
Ama siz sunu da yapmıyorsunuz. Yazıdaki size göre olan kısımları alıp yapistiriyorsunuz. Bu yazılan kismi yapıştırıp daha mantıklı bir yaklasimda bulunup yardımcı olmuyorsunuz. Ama bu da yok.

Bu sekilde yardımcı olamazsınız, dinen yanlis veya değil. Kadin bir iyilik yapmak istemiş. Bunu sorgulamak, yorum yapmak size düşmez. Sizi de ilgilendirmez. Siz en dogru yolu gösterin ama bu sekilde değil.
(216 puan) tarafından
Kadına söylemedim ben genel olarak dedim iyi bari daha iyi derin araştırın hak vereceksiniz bana ;)
tarafından
Bence sen iyi araştır iyice öğren madem bu kadar dinden bahsediyosun doğru anlamak önemli. Kopyala yapıştır yaptığın yazıyı bile doğru okuyup anlayamamışsın.
Ayrıca dinimizde hadislerin yerini ve Peygamberimizin hadislerle ilgili sözlerini de arastirmanı öneririm .
İyi akşamlar
(216 puan) tarafından
Hahaha :)))))
(3,522 puan) tarafından
Sen tam araştırmadan hatta tam okumadan kopyala yapıştırip yapan biri için bence daha iyi kaynaklarla cikin karşımıza ayrica okuyun detaylı ben okudum. Orada yazılan bir savunma da var. Formul mamanin cok fazla kullanılması. Ama ne yazik ki ilk cikani kendinizi haklamak için yapıştırmissiniz hemde kendinize göre... yukaridaki postu bile okumadan tam "Yaptığın çok yanlış ve dinende hukukende uygun değil. Bence vazgeç satmaktan." Yazmissin. :)) dinen anladıkta hukuk ne alaka :D iyi aksamlar
(216 puan) tarafından
He heee kardeş isen bakk yasaklandı satmak üff paylaşan cevap vermiyor sana ne oluyorrr bütün hocalara felan sor öyle bana dönn olur cahile laf anlatmak ne zor.
(3,522 puan) tarafından
Satmak derken kadin satmiyor bile satiyor gibi anlamadan yorumluyorsunuz :D ahaha hocalara bile sormadan internetten kopyala yapistiriyorsun bana mi hocalara sor diyorsun:D ayrica ben zaten post sahibine yazmıyorum farkındaysan seni eleştiriyorum. Bunu anlamayacak kadar cahil olan ben miyim sen misin? Hadi canim dinin sana kalsın. Genelde cevap verecek cevap bulamayanlar böyle kaçmak için konuşur:) hadi iyi akşamlar size ;)
(216 puan) tarafından
Aynenn devaamm satmadigina yazmışım pardonn evet yaparım sende beni iyi ciddiye almışsın ki araştırma yapmışsın bravoo böyle devamss  zaten müslüman olsan ilk karşı çıkan sen olursun böyle uzayıp durmazsin
(3,522 puan) tarafından
Oncelikle yazdıklarımı iyi oku bazı seyleri tam anlamadan hemen yorum yapıyorsun. Hem postu anlamadan atladigin gibi hemde paylaştığın yazını kendince yorumlaman gibi... seni ciddiye almadım sadece senin yaptığın şeyi yaptım ve internette ilk çıkan seyi paylaştığını gördüm ve okudum. Acaba hakli tarafin var mi diye:)) Müslümanligimi sana kanıtlayacak bir yapip yok emin ol senden daha muslumanimdir belki de. Din sadece namaz kilip oruç tutmakla olsaydı keşke ama değil. Yok sureler boyle diyip paylaşıp yardimci olamazsin. Sen kendini yardım etmiş olarak görüyorsan kendini kandirmis olursun. Internette köprüden atla cennete gideceksin deseler inanırsın zaten öyle bir kişiliğin var. Ayrica iyi aksamlar dedikçe yazanda sensin. Ne oldu cevap veremeyenler boyle kacamak konuşur diyince mi alındın canim? :))
(3,522 puan) tarafından
Neyse sana daha fazla laf anlatacak değilim. Sureler paylaşıp yardim ettiğini sanmak yerine bari gerçekten yardimci ol. O kadar ihtiyaç sahibi aileler, cocuklar var ki arada onlara ac gözlerini...Daha cok sevaba girersin. Kal sağlıcakla.
(216 puan) tarafından
Kendi kendine okuyup biseler yazıyorsun aferin sana taktir ettim.
(3,522 puan) tarafından
Peki canim :))

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 319 göst.
2 Eylül 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde yaseminkutlu7 (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 244 göst.
0 oy
7 cevap 473 göst.
28 Ocak 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elifyor (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 282 göst.
21 Ocak 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Esraaaa12 (10 puan) tarafından soruldu
...