0 oy
161 göst.
36-48 ay arası bebekler kategorisinde (714 puan) tarafından
Kizlar salgına yakalandık öksürük tiksirik balgam üç haftadır geçmiyor antibyotik kullandık geçmedi şimdi tekrar gittik ventolin fis fis verdiler kullanan varmı sonuç ne

1 cevap

0 oy
(9,126 puan) tarafından
Her seferinde verirler be kullanmam. Zaten grip için doktora gitmem 2 kere 1 kere 1 yaş kontrole gittim birde 18nay aşısı. İkisinde de grip di tesadüf hırıltı var diye ventolin verdiler.

Grip de hırıltı sebebi bronşlar daralır ki virüs akciğere inmesin diye bu bir savunma mekanizmasıdır. Antibiyotik de grip de kullanılmaz. Çünkü grip virüs hastalığıdır. Ağızda pis koku dilde paslı görünüm var ise antibiyotik gereklidir. 

Benim yaptığım dr Osman gönülal burun temizliği videosunu izleyin Google da onu uygularım. Yakasına cold mix damlatirim 2 3 damla. 

Nebulizator varsa Dr Osman gönülal bebeklerde balgam nasıl çıkar videosu var YouTube da sonuna kadar izleyin muhakkak. Bunu uygularım. Nebulizator yoksa ki bende yoktu yeni aldım. Su kaynatır içine iki üç damla cold mix damlatırım. Babası koltukta çocuğu sıkıca tutar. Tencereyi yere koyar kafalarına çarşaf atarım. İyice bunu soluduktan sonra yine bu şekilde sırtına vuruyorum. 

Sonra burnunu temizliyorum. Video daki gibi. 

Bir tatlı kaşığı bal içine bur kaç damla limon koyup karıştırıp iciriyorum. Kolay balgam çıkarması için. 

Val yoksa ekşi elma suyu, portakal mandalina suyu olabilir amaç tatlı ekşi olması. 

Nebulizator almamın tek sebebi eşim yokken kaynar su işini yapamıyorum birde yanık derdi çıkmasın diye. 

75 yaşında anneme acilde yine ventolin vermek istediler aynı hırıltı var diye hemen alıp eve getirdim ve bunları uyguladım 2 güne düzeldi o da bu sene ki grip hırıltı ile başlayıp bitiyor malesef 
(1,136 puan) tarafından
:D bronşlar savunma için daralıyormuş ya, nasıl daralıyor peki?
(714 puan) tarafından
Şuan çocuklarınız hastami?
(714 puan) tarafından
Bronşların daralması ciddi ciddi bı savunma mekanizmasımi sizce bronşlar enfeksiyon sonucu daralır ve daralinca akciğer nefes alamaz oksijen beyne gidmeez
(1,136 puan) tarafından
Ya insanlara böyle bilmeden, bilmiş bilmiş anlatıyorlar çıldıracağım ben de. Boşu boşuna çektiriyorlar o çocuklara
(714 puan) tarafından
Şuan yaşadığımız grip oncekiler gibi değil haberiniz varmı o yüzden soruyorum salgın diyede özellikle belirttim zaten :( çok üzgünüm gerçekten keşke üç haftadır ilaçsız o dediğiniz sitelerdeki balgam sökme vs yonetemleriyele denedim ve sonuç sıfır
(714 puan) tarafından
Ya o değil sanki biz bu ilaçları kullanarak suç isliyormusum hissiyatina giriyorum bu gerizekalı doktor ikilemleri yüzünden sağlık bakanlığı Allah bin belanı versin sen turettin bu doktorları!!!!!
(9,126 puan) tarafından
Çocuğum ayın 21 inde hasta idi. Tamda aşısı vardı o gün. Doktora gidip sadece grip olduğunu aşı gününü ertelememiz mümkün mü diye sordum. Bronşlar için söylediğim şey benim uydurmam değil. Öksürük, bronşların daralması, ateş bunların hepsi virüs hastalıklarında savunma mekanizması. 11 yaşında bir çocuğum ilk çocukta çok doktora gittim. Ama takip ettiğim doktora sormadan hiç ilaç kullanmadım. Ve bu ilaçların hepsi çöpe gitti. 11 yaşında 0 antibiyotik. Ve her defasında boğaz enfeksiyonu, bronşiolit teşhisi konurdu.

İkinci çocukta artık grip için gitmiyorum doktora. Evet çocuklarım iyileşti. Ilk çocuğum hastalığı sürekli ilaçsız atlattıgi için grip olunca hiç panik yapmam çünkü bağışıklığı artık işini hallediyor.

Ufaga gelince onun işi tüm zamane bebekleri gibi zor. Bu yıl grip salgını çok çetin. Her seferinde bende acaba diyorum. Ama doktora da tam güvenim var. Öyle ki 10 15 gün süren hastalık zamanla 2 3 günde terk etmeye başladı onu da.

Bahsettiğiniz daralma hırıltılı nefes değil. Bu dediğiniz nefes alamamama sorununun olmaması için buhar tedavisi yapılıyor. Video da izlerseniz bronşiolit tedavisi için diye anlatıyor. Kendi haline tamamen bırakmak dan bahsetmiyorum.

Çevremde durumuna bakıp hava almaya göndermediğim çocukların da hepsi şu anda iyi. Evet doktor değilim ama 11 senedir grip için ne yapılır. Ateşli hastalık, öksürük, kan testi, idrar testi nasıl kontrol edilir öğrendim.

Bir doktor sitesi var instagram da. Orda bir tablo paylaşıldı bir hastanın yer yüzünde var olan tüm antibiyotiklere karşı direnci oluşmuş. Bu çok kötü birşey. Ve doktorların hepsi hastaları suçlamış bu sonuca yorum olarak. Grip olan antibiyotik istiyor diye. Oraya da yazdım hatta siz doktorların bir kısmı bu antibiyotikleri virüsler için reçete ediyorsunuz. Yazmasaniz kimse kullanmaz diye ki. Dr Osman gönülal ı da takip ederseniz virüs yüzünden ooan bir grip de bronşiolit de antibiyotik kullanılmaz çünkü antibiyotik virüs yok etmez.

Antibiyotik grip olan boğaz enfeksiyonu ooan hastada ağızda kötü koku dilde paslı görünüm varsa kullanılır.

Dediğim gibi benim şahsi fikrim değil bunlar tabi ki ne haddime kendi fikrimi bu şekilde aktarayım.

En son gittiğim doktor ventolin, antibiyotik, alerji şurubu, asisst verdi. Bana da bu antibiyotik çok iyi bakteriyel hastalıklar için dedi ama işte grip bakteri hastalığı değil  onu napacagiz
(9,126 puan) tarafından
Ayrıca annemi de acilden havayı almadan apar topar eve getirdim o da şimdi iyi ve biz hastaneden çıktık doktor annemin ciğerini bile dinlemeden antibiyotik reçete etmiş bile mesajı geldi. 2 güne annem de iyi oldu. Tabi büyük insan daha kolay buhar makinesini sorunsuz soluyor. Kaynar suyu çekinmeden önüne koyuyorum yanık korkusu yok. Burnunu izotonik ioe yıkarken bağırıp kafasını cevirmiyor. Ama bebeklerde bunlar zor. Balgam çıkarmayı da bilmedikleri için 2 3  gün uykusuz geçiriyorum.
(9,126 puan) tarafından
Ayrıca asla siz suçlu değilsiniz. Çünkü bilmiyorsunuz. İnsan bilmediği zaman ne yapar biliyor olana inanmak zorundadır. Ben artık doktorun adını söylemekten burda dilimde tüy bitti.. Adamın da kendi sitesinde anlatmaktan dilinde tüy bitti bunları ama onu bioe dinlemeyen çok oluyor.

Misal hem daha önce hemde dün bir anne bebeğimde idrar yolu enfeksiyonu var demişler. Testini istedim sonuçları söyledi kesinlikle idrar yolu enfeksiyonu yok muhtemelen grip geçiriyor dedim. Iki anne de çocuğu başka doktora götürünce aynen benim dediğimi dedi. Bunları bende doktorundan öğrendim.

En küçük örnek hep derim bizim zamanımız da kaç kişiyi ailesi grip için doktora götürürdü
(714 puan) tarafından
Canim adam sırtında hırıltı duydugunu söylüyor akciğer enfeksiyonu riski var demek bu biliyosun dimi bildiğin şeylerin hepsini bende biliyorum bu başlığı açma sebebimde bu zaten dediğim gibi senin denedigin o yöntemleri üç haftadır deniyorum öksürük kesilmedi
(9,126 puan) tarafından
Geçmiş olsun. O zaman. Doktorunuz öyle diyor ise öyledir muhakkak. Acil şifalar diliyorum
(714 puan) tarafından
O doktoruda biliyorum fakat şuan yaşadığımız normal bir grip değil ayrıca senin çocuğun büyük bagisikligi zaten gelişmiş ben üç beş yaşında iki çocuktan bahsediyorum
(714 puan) tarafından
Hatmi çiçeği sarımsaklı zeytinyagi geceleri sırta be son dakika süreyle vura vura balgamı çıkartma akgunluk sakızı bunların hepsini denedim sonuç sıfır ya nasıl olur gerçekten iyileşen varmı bana şöyle yaptım cocuklarim bu salgindan bikac haftada kurtuldu desin biri ya
(9,126 puan) tarafından
Diğeri ventolin verilen 18 aylık. Gerçi şu an iyi çok şükür. Darısı sizin de başınıza . Çabucak iyileşir inşallah. Kusura bakmayın. Boşuna yordum sizi yazarak
(714 puan) tarafından
Hayır yazdiginiz için sağolun yardım etmek istediniz eminim ki ben bunlari denedim keşke ya keşke olsaydı uykusuz iki üç ne demek inan onbesgundur yarimyamalak uykuylayim nefes dinleme nöbeti tutuyorum resmen
(9,126 puan) tarafından
Sizin düşüncenizinde anlıyorum. Ama burda birde doktora güven durumu var tabi ki. Ben ventolin vermeyene güvenmeyi seçerek iyi ettim çocuğumu. Ama ventolin vermeyi seçen anne yanlış yapıyor düşüncesi beslemiyorum asla. Umarım ilaçlar da sizin derdinize derman olur. Dilerim iyileşir en yakın zamanda.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 211 göst.
0 oy
4 cevap 507 göst.
0 oy
8 cevap 330 göst.
0 oy
3 cevap 256 göst.
24 Ağustos 2023 36-48 ay arası bebekler kategorisinde ozlm35 (453 puan) tarafından soruldu
...