0 oy
274 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (47 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar sağ gogusum acayip agriyor yatakta dönemiyorum bile sağa sola farklı bir agri göğüs ucu kremi sürsem bu ağrı gider mi?

  ustune birde üşüttüm bütün kemiklerjm agriyor ateşim cikiyor ne yapabilirim boyke olan varmi 
Bebek Ayı 2 aylik

1 cevap

0 oy
(1,526 puan) tarafından
Önce ağrının neden kaynaklandığını bulman lazım, ağrı göğüs ucu yarasından mi kaynaklanıyor? Eğer öyleyse krem biraz rahatlatmaya yardım edebilir. Ancak göğüs ucu yarası ya da süt kanallarının tıkanması mastite de sebep olabilir, bu durumda göğüste kızarıklık ve ateş olur bir kontrol et öyle bir şey var mı? Eğer varsa sıcak bir duş al duşta elinle sağ memeyi, yada ütüyle isittigin bir havluyla kompres yap , havluyu al bu seferde buz dolabında beklettigin lahana yaprağıyla kompres yap... daha sonra yine elinle masaj yapıp süt kanallarını açmaya ve sağarak memeyi rahatlatmaya çalış.  Ateşin çok çıkarsa da hastaneye git, hasta oluyorum dediğin şey belki de mastitten kaynaklanıyor.. 
(47 puan) tarafından
Merhaba göğüs ucu yarası yok sagm yapyorum gogusumu emziyorumda dun geceden beri bu ağrıyı çekiyorum mastit nasil oluyor bilmiyorum ilk bebeğim açıkçası ateşim 37.6 duşa da girdim biraz düşüyor sonra tekrar cikiyor gerçekten anlamadm.  Bütün kemiklerin agriyor felakat
(1,526 puan) tarafından
Göğüse masaj yapıp rahatlatmaya çalış ama madem hasta da oluyorum diyorsun mutlaka git bir doktora,  hem bebeğe geçme ihtimalini riske atma hem de iyice hasta olup halsiz düşersen bebeğe bakmak çok zor olur, geç olmadan önlemini al.
(47 puan) tarafından
Sıcak kompres yapıyorum sağım da yapıyorum bebeğimi de emziriyorum. Mastit nasil oluyor anlamadm onu.
(1,526 puan) tarafından
Burada google iyi ki var diyoruz tabi... mastitte süt kanalları tıkanıp iltihaplanır, sen bunu dışardan ağrı, kızarıklık ve ateş olarak farkedersin.  Meme de ağrı var o okey,  ateşim de çıkıyor diyorsun o da okey, memede kızarıklık var mı bir kontrol et demistim?
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 83 göst.
7 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Simau (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 74 göst.
1 Ekim 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Seyda993 (78 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 163 göst.
1 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Eylül ervam (429 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 66 göst.
21 Haziran 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde 2.kezanneoldum (612 puan) tarafından soruldu
...