0 oy
253 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (96 puan) tarafından
Mama içmiyor, sizce zararı olur mu?

8 Cevaplar

+2 oy
(8,957 puan) tarafından
Bunlari kullanmaniza gerek yok. Kabizlik ve kansizlik yapabilir. En az 2 yasindan once sut onerilmiyor. Sut yerine kefir, peynir, yogurt vermeniz cok daha saglikli.
Profil image (261 puan) tarafından
Elbette bunlar daha sağlıklı bu aylarda fakat günde 2 çay bardağı vermesinde bir sakınca yoktur. 2 çay bardağından fazla verilirse sindirim problemlerine ve kansızlığa yol açabilir. Kefir, yoğurt, peynir daha sağlıklı şu aylarda ama bebek bunları yiyip içmiyorsa günde 2 çay bardağı devam sütü verebilir :) Zaten süt tok tutmayacak, sadece gelişimine katkıda bulunabilir
(8,957 puan) tarafından
Kime gore sakinca yoktur? Benim gorusunu onemsedigim cocuk doktorlari hic inek sutu vermeseniz de olur, hatta 2 yasa kadar hic vermemek daha dogru diyor.
Profil image (261 puan) tarafından
Hanımefendi ben de çocuk gelişim uzmanıyım ve birlikte çalıştığım yabancı doktorlar bile var. Bilim herkesin görüşüne açık bir alandır ve her doktor aynı görüşte olacak diye bir durum da yoktur. Birçok testler, araştırmalar ve deneyler sonucunda ortaya çıkan görüşler vardır, bizlerin görüşleri de birçok araştırmalar sonucunda ortaya çıktı
(8,957 puan) tarafından
Gorusunuz icin tesekkurler fakat ben yine de cocuk beslenmesi konusunda bir çocuk gelisim uzmanina değil cocuk doktorlarina guveniyorum. Zaten bu durumda da sizin belirttiğiniz gorus uzman gorusu degil anne gorusu oluyor :)
Profil image (261 puan) tarafından
Çocuk beslenmesi konusunda çocuk doktorlarının ve çocuk gelişim uzmanlarının bir arada çalıştığını bilmenizi isterim. Öyle olmasa çocuk gelişim uzmanlarına hastanelerde yer verilmezdi değil mi ? Ayrıca görüşüm hiçbir şekilde anne görüşü değildir. Unutmayın ki hastanelerde bile çocuk beslenmesi konusunda çocuk doktorları önce bizlere başvuruyor. Adı üstünde mesleğimiz 'Çocuk gelişim uzmanı'. Çocukların sağlıkları çocuk doktorlarının ellerinde, çocukların gelişimleri de bizlerin ellerinde. Farkı umarım anlamışsınızdır :)
(8,957 puan) tarafından
Bebegim 30 aylik, fazlasiyla doktorlarla gorusmemize ragmen hic cocuk gelisimi uzmanina gitme ihtiyaci duymadim. Siz hastanelerde ne sekilde danisan aliyorsunuz? Hicbir doktor beni sizin uzmanliginiza yonlendirmedi. Doktorlarimizdan hicbiri cocuk gelisim uzmanina da basvurmadi. Bilmedigimden soruyorum, size ne soruluyor tam olarak?
Profil image (261 puan) tarafından
Gittiğiniz doktorların çocuk gelişim uzmanlarına başvurup başvurmadığını bilemezsiniz. Herhangi bir fiziksel hastalığı olmayıp fakat gelişimsel olarak sıkıntılar yaşayan çocuklar doktor aracılığıyla bize yönlendirilir. Biz de bu şekilde danışanlar alıp aileye ve çocuğa yönelik sistemler geliştirip gerek duyulduğu takdirde tedavi uygulanır. Doktorların çözümleyemediği gelişimsel geriliklerde bize başvurulur. Beslenme problemleri de bunlardan biri. Çocuk gelişim uzmanları hastanelerde neler yapar diye araştırıp yazsaydınız burda diğer insanları da meşgul etmemiş olurdunuz. Siz gittiğiniz doktorlara gitmeye devam edebilirsiniz. Herkes kendi doktorunu savunur sonuçta. Siz kendi doktorlarınızın söylediklerini de uygulayabilirsiniz. Ama burda da sadece kendi doktorlarınızın söyledikleri doğruymuş gibi davranmanız hoş değil. Ayrıca mesleki yönden de çocuk gelişim uzmanlarını aşağılamaya çalıştığınızın farkındayım fakat umrumda değil. Umarım bir gün bir çocuk gelişim uzmanına ihtiyacınız olmaz. Konuyu kapatıyorum, ne yazarsanız yazın cevap vermeyeceğim.
(8,957 puan) tarafından
Doktorlarimiz su bolumden gorus aliyoruz diye bilgi veriyorlar. Bilgi vermeden gorus alıyorlarsa bilemiyorum. Ben sizin mesleginizi asagilamiyorum, ne haddime. Bilmediğim icin sordugumu da ozellikle belirttim. Siz de yorumlarinizda ozelikle çocuk gelisim uzmani oldugunuzu belirttiginiz icin gorev taniminizi size sormamdan daha dogal bir sey olamaz herhalde. Ayrica siz baska yorumda gorusunuzu belirtmissiniz, ben de kendi yorumumda gorus belirttim. Siz gelip bana sanki sutun verdigi zararlarla ilgili hic arastirma yokmuscasina, kesin bilgiymis gibi 2 cay bardağı verilmesinde sakinca yoktur diyorsunuz. Bu tartismanin uzama nedeni bu.
-Reklam-
0 oy
(757 puan) tarafından
Aslında bende vermek istiyorum ama bilmiyorum 
0 oy
(475 puan) tarafından
Bir yaşından sonra inek sütü verdim mamayı kestim 19 aylık gayet sağlıklı çok şükür 
0 oy
(390 puan) tarafından
Benim kızım 1 yaşında anne sütü ve ek gıda alıyor . İnek sütü veya formül mama ne için veriliyor acaba,anne sütü yetmediği için mi ?
0 oy
Profil image (261 puan) tarafından
Kullanabilirsiniz, bir sakıncası yoktur
0 oy
(151 puan) tarafından
benim oglumda mama icmedi bir yaşından bir bucuk yaşına kadar devam sutu icti simdi onuda bıraktık.cok fazla vermediginiz muddetce bence zararı olmaz 
0 oy
(281 puan) tarafından
Ben 1 yaşından itibaren sadece yatarken inek sütü veriyorum evde kendim pişiriyorum mecbur kalmadığım sürece hazır almıyorum ebeyede söyledim gün içinde çok verme yemek yemez dedi sadece 
0 oy
(58 puan) tarafından
Bebeğim 13 aylik ve aptamil mama kullanıyorum 2 yaşına kadarda vermeyi dusunuyorum

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 432 göst.
27 Temmuz 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Güneşimmm (992 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 265 göst.
6 Ağustos 2020 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Pınar Gül (169 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 180 göst.
13 Şubat 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Aras'ım (380 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 79 göst.
...