0 oy
182 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (54 puan) tarafından
Kizlar bebegim 3 aylik 2 gundur aksam saati aglamaya başlıyor  ne yapiyorsam susturamiyorum yagliyorm masaj yapiyorm gezdiriyorum emzirmek istiyorum  ama tutmuyor beni gogsumu sıkınca sut de geliyor mama yapiyorum biberonu tutuyor hemen atak haftasi flan mi duzelirmi napicam ben cok yoruldum :( birde gunduz tutuyor memeyi bir sorun yok :((

1 cevap

0 oy
Profil image (63 puan) tarafından
Merhabalar. Bebişin kilo alımında sıkıntı yoksa, telaşa kapılıp mama vermeye çalışmayın. Aç olsa mutlaka emer merak etmeyin. Endişe sütünüze etki eder. Bebişin sorunu muhtemelen yorgunluktur. Gündüz 1 saatten fazla uyanık tutmayın. Çok yorgun olduklarında hem bu şekilde atak geçiriyorlar hem de uyuyamıyorlar maalesef :( Akşam uykusundan en az bir saat önce de bebişi sessiz bir ortama götürün. Uykuya hazılanmış olur. 
Profil image (54 puan) tarafından
Ama gunduz hic uyumuyor ki o kadar salliyorum yada emerken uyuya kaliyor yerine koymam la uyaniyor 1 2 saat oyle uyanik sonra tekrar ya salliyorum ya emziriyorm uyuyor gene koyuyorm yerine gene uyaniyor sadecr gece uyuyor 11 den sonra
Profil image (63 puan) tarafından
Emme yolu ile uyumaya alıştıysa, yerine koyduğunuzda uyanması normal. Size nacizane önerim, sabah uyandığında, altını değiştirin, biraz oyalayın, uyandığı saatten yaklaşık 35-40 dakika sonra sessiz ve mümkün olduğu kadar karanlık bir odaya götürün. Altını tekrar kontrol edip Emzirmeye başlayın. Bir yandan da sevdiği bir ninni varsa söyleyebilirsiniz. Uyumaya kalkarsa asla müsaade etmeyin. Yanağını dürtün, burnuyla oynayın uyumasın. Mümkünse iki memeyi de emdikten sonra, sakin bir şekilde hiç konuşmadan doğrultup yavaş hareketlerle gazını çıkarın. Bu işlem de bittikten sonra, yavaş bir şekilde yerine yatırın. (Destek olması için Telefonunuzdan, beyaz gürültü dediğimiz fön makinası sesi açabilirsiniz) emziği var ise verin ( eğer yoksa kısa zamanda edinmeniz faydalı olacaktır). Sonrasında başında kısık sesle ninninizi söylemeye yada pışpışlamaya devam edin. Tabi ki ilk denemede mutlaka karşı çıkacaktır. Asla pes etmeyin. Sonuçta altı temiz, karnı tok, gazı yok ve siz yanındasınız. Ayrıca en önemlisi uyku saati. Ne kadar mızmızlanırsa mızmızlansın pes etmeyin. Çok bağırırsa sırtına yada göğsüne hafif bir şekilde pat pat yapıp, biraz yüksek nir sesle pış pış derseniz tekrar sakinleşecektir. Uyuyana kadar pes etmeyin.Akşam uykusuna da kaçta yatırıyor iseniz sabah o saatte uyandırın. Bu şekilde en fazla 3 gün zorluk çekersiniz. Sonrasında çok rahat edersiniz. Bebişinizin de uykusunu aldığı için keyfi yerinde olur, gelişimi de olumlu yönde etkilenir.
Bebişinizle sabırlı ve musmutlu günler dilerim :)
Profil image (54 puan) tarafından
Ya cok tesekkur ederim Allah razi olsunn bide gunduz hic uyumuyor ona bi cozumunuz varmi acaba
Profil image (63 puan) tarafından
Merhaba. Yukarıda anlattıklarım hem gündüz hem gece uykusu için. Sabah uyandıktan sonra başlayabilirsiniz. Bebiş her uyandıktan en fazla 1 saat sonra aynı şeyleri tekrar ederseniz zamanla düzene girer.
Allah yardımcımız olsun :)
Profil image (54 puan) tarafından
O kadar uğraşıyorum emin olun ama pusetinde sallamayi bıraktıgm an uyaniyor . Aminnnn
Profil image (63 puan) tarafından
Hiç sallamadan uyutmayı başarırsanız, uyanmasını gerektirecek bişey kalmaz. Önemli olan kısım o :)
Profil image (54 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim denicem :))
-Reklam-

İlgili sorular

...