0 oy
578 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (64 puan) tarafından
Arkadaslar 3 sorum olacak 3 gun kuralini uygulayarak verecegim

1.sorum sebzeleri nasilvereyim mesela bugun havuca baslicam nasil yapayim sonra ki sebze kabak

2.sorum butun tadimlar gittikten sonra sebze puresini corba gibi yapipnekadar verdiniz

3.sorum ispanak ve brokoliyi ne zaman verdiniz doktorum ver dedi ama kararsizim gaz yapiyomus
Bebek Ayı 5.5(kilo alimi AZ oldugu icin doktor baslatti)

5 Cevaplar

0 oy
(5,307 puan) tarafından
Buharda ya da az suda haslayip tercihen catalla ezip ver canim. Once kabakla.basla, en tatsizi o. Ben 23 gundur yedirmeye calisiyorum, reddediyo henuz corba asamasina gelemedik. Brokoliyi bilemiyorum ama ispanaktan bir iki yaprak atabilirsin corbalarina
(64 puan) tarafından
Cok sagol canim yorumun icin sen bastan beri catalla mi eziyorsun korkuyorym yutamazsa diye
(5,307 puan) tarafından
En bastan beri evet, blendr kullanmadim hic. Yutuyor ya sorun olmadi hic, havuc zorluyor biraz. Elma armutu cam rendeden geciriyorum. Puturlerden dolayi yemiyor saniyordum ama gecen gun hippin kasik mamasini verdim onu da yemedi sipa. Umarim senin bebegin yemek konusunda zor bir bebek olmaz.
(64 puan) tarafından
Zor canim yaaa dogdugundan beri hep istahsiz uyku arasinda besliyorum resmen 2 aydir da ne mama me meme ikiside istemio:(
(64 puan) tarafından
Kusura bakma canim kafani sisiriyorum ama kafamda cok soru var doktoruma sordum ama tecrubeli anneler beni daha cok tatmin ediyor peki hangi sebzeleri verdin su anda..yogurt tadimdan sonra gunluk ne kadar veriyorsun
(5,307 puan) tarafından
Ne demek canim cevaplayabilecegim her seyi cevaplarim. Yogurda 5.5 aylik baslamistik biz doktor izin vermisti. Yani 6 ayda sebzeye baslayana kadar yogurda baya alisti. Simdiye kadar sebzelerden kabak havuc patates, meyvelerden elma armut muz avokado, tahillardan da pirinc ve irmik verdim. Yemeklerini ancak anne sutu ya da yogurtla yiyor ama toplamda 50ccden fazla pek yemiyor gunde. Cok istahsiz ama allahtan emme konusunda sorun yasamiyorum
-Reklam-
0 oy
Profil image (587 puan) tarafından
Buharda pişirme şansın varsa ilk tercih edilen o yöntem ama benim yoktu. Cezvede haşladım tel süzgeçten geçirdim ilk etapta herşeyi. Bebeğin durumuna göre parçaları daha büyük verirsin sonra. Ek gıda döneminde de diğer dönemlerde olduğu gibi herseyini çok iyi gözlemlemek gerekiyor. 

Ilk havuca tanıştı ve 3 gün sorun yaşamadınız diyelim. Sonraki besine geçtiğinde yani 4. Gün ilk besinden biraz daha verebilirsin. Burda önemli olan şu. Bebeğin bagirsaklarini fazla yormamak. Zaten 6. Ve 7. Ay tadım ayı. Doyumluk değil tadımlık olacak ve besinlere alışacak. 

Ben brokoli karnibahar falan vermedim açıkçası zaten sindirimlerde hala sorun yaşayabiliyoruz. Ama ıspanak pazı verdim. Damarsız yerlerinden az az katabilirsin. 

Ben her besini sabah 11 sıralarında verdim ki bebeğin sindirimini daha rahat gözlemledim. Tanıştığı besinleri gün içinde tekrar vermek istersem ikindi gibi verdim. Karişik haşladım. 2 yemek kaşığını gecirtmedim. 

Duruma göre zaten bebeğini anlarsın ve çorbalara hazır olduğunu görürsün. Salça tuz gibi şeyler katmazsın tabi ki 

Hayırlı olsun maratonun asıl şimdi başlıyor güzel anne :)
0 oy
(116 puan) tarafından
Bizde ek gıdaya yeni geçtik canım. 4 buçuk aylıktı kendi yaptığım yoğurt ve labne peynirini yediriyordum. 5. Aya girince sebzelere geçtik. İlk patates dedi doktoru. Sonra havuç sonra kabak şeklinde devam et dedi. Şuan kabaktayiz.

Bende 3 gün kuralı ile verdim. Patatesi ince ince dogradim çelik suzgece koydum. Tencerenin üstünde buharda pisirdim. Catalla ezip verdim. Blander kullanmadım kullanmayacagim da ☺ alıştı zaten pürüzlü yemeye. Sende kullanma sonra çok zor oluyor diyorlar yedirmesi. Bu arada sebzelerin içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı koydum. Kabiz yapmasın diye. Geceleri de tok tutsun diye bebek irmiği ve bebek pirinç unu ile mama yapıp yediriyorum. İçine pekmez koyuyorum çok seviyor ve tok tutuyor.
0 oy
(140 puan) tarafından
Ben 3gün kuralı uygulamadım bi sıkıntı olmaz inş 6 aylık olduk,, ben 4,5,aylıkken taddırdım herşeyi mıhlama mantı bile :)))) neyse dün akşam. Tarhana çorbası verdim,, faydalı olduğunu söyledi doktorum ek gıda geçişte verilebilir dedi 
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından

Canim doktorunun tavsiyesine gore ilerle diyecegim ama ispanak brokoli falan ben bile vermedim henuz. Ikisi de 8.ay urunu. Pirasa 6.ay urunu ama onu bile vermedim cunku gaz yapabiliyor. Tercihlerini bebeginin ayina ve mevsime uygun urunlerden yana kullan.

Bu surecte gurme bebek menuleri uygulamasindan ya da bu cocuk ac gibi ek gida uzerine yazilmis kitaplardan faydalanabilirsin. Interneti soylemiyorum bile :)

Ben 15 gun sadece tadim yaptim baslangicta (5te basladim.) 5 bucukta karistirip corba (Corba dedigim de az su ile pismis sebzeler butunu) yaptim, muhallebi vs tarzi seylere gectim. Bunlari sadece 1 ogun verdim. O da 1 cay bardagi (100cc) en fazla. Ki o kadar yemiyorlar zaten. Ama senin bebegin yerse bile verme. 6.ayda 2 ogun verdim, yani toplam 2 cay bardagi. 7.ayda kahvaltilik urunlere basladim (labne, lor, yumurta). 7.5 olunca da kahvalti vermeye basladim. Şu an 3 ogun veriyorum yani.

Dikkat etmen gerekenler:

1. Ek gidaya baslayinca pisik oluyor. Surekli kontrol et. Aklında bulunsun.

2. Kabiz olmamasi icin zeytinyagindan sikca faydalan. Kabizligi onleyen urunler: armut, yogurt, kabak, balkabagi, trabzon hurmasi, avokado, kayisi, bol su.

3. Ishal olursa da ayva, pirinc, pirinc unu, seftali, muz, patates verebilirsin.

4. Ben blender kullandim pismanim. Catalla ez ya da tel suzgecten gecir.

5. Yemezse sasirma. Cogu bebek ek gida almak istemiyor. Zamanla alisiyorlar.

Kolay gelsin :)

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 105 göst.
6 Mayıs 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ayşeakbaba (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 98 göst.
25 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Keremaslaninannesi (345 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 174 göst.
26 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Toprak48 (39 puan) tarafından soruldu
...