0 oy
195 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (894 puan) tarafından
Daha deminde sordm bilen yokmu ibiramin verdm

4 Cevaplar

+1 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Her ateş ölçerin ölçüm yaptığı bir bölge vardır diğer bölgelerde doğru sonuç alınamayabilir.  Alından ölçüm yapan bir cihazi kulağına, kulaktan ölçüm yapani koltukaltına koyamayacagimiz gibi.  Havalar aşırı sıcak el ayaklari sicaklamis olabilir başka yerde ateş yoksa elini yüzünü yıkayın duş aldırın tekrar kontrol edersiniz ama ateş ölçmek için en uygun bölge koltukaltı bu yaşlarda. Ayrıca 38.2 ve üzeri yüksek ateş demektir bunun üzerine çıkarsa ve ne yaparsanız yapın düşmüyorsa o zaman ilaca başvurmak lazım. İburamin dediğiniz ilaç tek başına bir ateş düşürücü bile değil soğuk algınlığı zamanı doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ialc ve  ağır bir ilaç hemen her şeyde böyle ilaç verirseniz erken yaşta çocuğunuzun iç organlarını bitirisiniz. 
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,211 puan) tarafından
Disten kaynaklı genelde takip et dışı çıkarınca atesi dusuyor
0 oy
(69 puan) tarafından
Kaç aylik bilmiyorum ama diş oldugunda elleri ayakları ateş gibi olur kafalarida çok sıcak olr
(894 puan) tarafından
27 aylik canim
0 oy
(9,168 puan) tarafından
37.4 yüksek bir ateş değil ki. Yani ateş düşürücü gerektirecek kadar değil. Sadece sıcaklamış olabilir 
(894 puan) tarafından
Bu sabah 38 ateşle uyndi ikicocukannesi bnm için sizin yorumlarınız çok önemli  grip de degl özellikle boynunn kenarlarında ayk ve ellerinde ates
(3,585 puan) tarafından
Ates olmasi icin illa grip olmasına gerek yok canim, benim bebegimde dün ateslendi. Alni 37.7 lere cikiyor. Doktora gittik. Bogazlari hafif kızarmış. Ates olmasa hasta olduğunu anlamazsın. O yuzden eger atesi 38 lere çıkıyorsa doktora gidin.
(894 puan) tarafından
Ilac ne verdi peki
(3,585 puan) tarafından
Ilac ismi yazmam doğru değil canim anti gribal bir ilaç verdi. Havale gecmisi olduğunu söylememe rağmen verdi ve ilaci kullanmadım. Bugün asıl doktorumuza goturucem. Buyuk bir ihtimalle serum yapar. Ilaclari değiştirir.
(9,168 puan) tarafından
Ben grip ise asla ilaç kullanmam. Grip ilaçları benim evime girmez uzun yıllardır. Ateş de takıpli giderim.

Misal geçen gün oğlumun ateşi çıktı. 38 oldu sabah, öğlen 38.7 duş aldırdım. Keyfini yerine getirmek için uğraştım sonra en sevdiği şeyi yemesini sağladım. Hastalık ta yiyen çocuk iyileşir bitkin morali bozuk çocuk yiyemez. Su içirdim bol bol. Zaten kedisi de içti.

Kek olur, yoğurt olur, poğaça olur neyse sevdiği.

Ablamlar falan ısrar kıyamet ateş düşürücü ver  rahatlasın çocuk. Her seferinde anlatıyorum dinlemiyorlar ve çocukları hep hastalığı zor atlatıyor.

Neyse akşam ateşi düşünce verdim bir doz parasetamol. Uyudu ve hiçbirsey kalmadı. Ararada hafif öksürük.

Hemen ertesi gün yeğenim ateşlendi 4 saat arayla ateş düşürücü verdiler ve çocuk daha hasta öksürük daha ağır tüm semptomları ağır geçiriyor uzun sürdü hastalık.

Burda önce dikkat edilmesi gereken çocuğun genel durumu. Az da olsa yiyor etrafta gözü oyuna düşüyor ise biraz müsade etmek gerek.

Virüsler 38 derece üzerinde yaşayamaz. Çocuğa 38 derece de hemen ateş düşürücü verirseniz vücut virüsü yenemez daha çok dağılır ve hastalık uzun sürer.


Sadece ağrı varsa ilaç kullanmak gerek.

Aferin peditus gerçekten grip için çok iyi ilaçlar. İlk çocuğumda kullandım ama baktım çocuk sık hasta oluyor. Zaten o zavallı ilk çocukta araştıra araştıra piştim.

Grip aralarından biri olan öksürük ve hırıltı yine savunma mekanizması. Balgam ile beraber virüsün akciğere inmesini engeller. Çocuğa öksürük şurubu verir sonra birde bronşları açarlar ventolin ile ve virüs akciğere iner. Sonra uzun süren öksürük ve her bir sonraki hastalık daha ağır geçer.

Geçen ay bir salgın vardı 3 gün süren ishal kusma . Önce büyük oğlum sonra eşim sonra ufaklık kapıldı. Ufaklık gece başladı kusmaya. 12 den sabah 9 a kadar defalarca kustu. Su içti onu kustu. Kusması için verdim sürekli içecek. Çünkü kusma ne kadar çoksa ishal o kadar az oluyor. Büyük kusmadı 3 gün ishal oldu zaten. Sabah 9 da birde ateşi çıktı 38 ama keyfi yerinde. O gün 3 kere ishal yaptı ve biz o virüsü 24 saat dolmadan yendik.

Ama bunlar sancıları süreçler. Yeri gelir 3 gün doğrudur düzgün uyumam. Gerekirse ilaç veririm. Beni hep bu konuda yanlış anlıyorlar.

Olay şu ki gereksiz ilaç vermek zararlıdır. Yoksa ne antibiyotik ne ventolin ne ateş düşürücü karşıtıyım.

Gribal enfeksiyon a bağlı boğaz enfeksiyonu, grip, boğazları kızarık falan diye verilen antibiyotik kullanmam. Bakteriyel enfeksiyonda kullanırım.

Astım olursa ventolin kullanırım.

Ateş düşürücü vermezsen havale geçirir deniliyor.. Ama çocuk ateş düşürücü kullanırken 37.5 de de havale geçirebilir. Zaten en kötü havale de odur. Ateş yüzünden geçirilen havale değil, ateşe sebep olan hastalık yüzünden geçirilen havale tehlikeli. Ben havale den korkmuyorum bu yüzden.

Menenjit teşhis edilemeyen çocuğa havale zarar verdi diyenler yüzünden artan bir inanış oldu bu.

Duşa sokun. İyice kurtulamayın sadece bez bağlı olsun yedirin icirin bol bol uyutun dışarı çıkarın dolaştırın banyodan önce, evde sadece bezle dışarıda sadece zıbın la gezdirin. Ben ateşli çocuğa bu mevsimde hicbirsey giydirmiyorum. Hatta banyodan sonra alt açma bezi üzerinde çıplak şekilde biraz zaman geçirir kurulmamış hemen
(894 puan) tarafından
Teşekkür ederm bilgnz icn Allh razı olsn
(9,168 puan) tarafından
Nasıl oldu bebeğiniz
(894 puan) tarafından
Dusa soktum üstünü ckardm atesi düşmedi 38 .3 atesi 7 de baslamsti o saate kdr vermedm ilac  12 oldu verdm ibiramin ilaci verdiğim zaman terliyor suan şu gbi ve iştahla kesiliyor terliyor ya ilac etkisi kesilince telrr ates
(894 puan) tarafından
Dışarıya ckardm
(9,168 puan) tarafından
Anladım.. Daha yükselmeyecek gibi umarım sabaha düşmüş olur.. Ama düşmez ise yinede bir tahlil yaptırın ne olur ne olmaz
(894 puan) tarafından
Insaallh terlemesne rağmen tkrr niye atslnyor anlmyrm
(3,585 puan) tarafından
Ibramin zero yerine calpol vermeniz daha iyi olurdu. Kilosunun bir tik ustu olabilirdi. Benimki 13 kilo 8 ml veriyorum. Az veriyorsanız etki etmiyor olabilir. Terlemesi hasta olduğu içindir. Bir doktora gidin. Bakin ben dün yine gittim doktora bir gecede ilerlemiş. Bogazlari bembeyaz olmuş. Sol kulağında da iltihap var. Crp si de yükselmiş. Doktora gitmenizde fayda var.

Eger bu tür bir hastalık varsa ateslenmesi de cok normal canim..
(894 puan) tarafından
Suan atesi  37 lerde ise yaradı sanırım ilginiz için çok teşekkür ederm Allah razı olsn
(9,168 puan) tarafından
Hadi geçmiş olsun
(3,585 puan) tarafından
Iyi siz bilirsin canim gecmis olsun ama crp yüksekligine dikkat edin. Eger ates 3 günden fazla sürerse doktora gidin. Cunku crp yükseldi mi 40 derece ateşlerle acile gitmek zorunda kalırsınız. Etrafimda örnekleri de var.
(894 puan) tarafından
Suan 37 .2 oda ates saylmz ilginiz icn çok tesekkr ederm antibiyotkmi  başlattı doktor
(894 puan) tarafından
İki çocuk anası dıs olabilirmi 37.6 dan yukarı ckmiyor
(3,585 puan) tarafından
Once serum verdi hastaneye gittiğimizde bile vucudu sıcaktı hala serum ile düşürdü atesi, serumdan beri çıkmıyor atesi canim...bogaz cok iltihap olunca orta kulakta iltihap olunca antibiyotik başlattı. Ama bizimki 2 ayda bir hasta oluyor. Kulağa vuruyor. Buyuk bir ihtimalle doktorda soyledi. Geniz etinden kaynakli olabilir. Bahardan beri arada agzi acik uyuyor ve terlemesi var.
(894 puan) tarafından
Bizde kullaga vurduğunda 39 buluyor suan 37.7 hiç ilac verdm
(3,585 puan) tarafından
Bizimde 2 gun boyunca atesi 37.7 lere cikti en fazla canim sabit kalınca 37 deydi ama onda da vucut sıcaklığı vardi. Bizim havale gecmisi olunca ates düşürücü icin beklemiyoruz.
(9,168 puan) tarafından
3 gün den uzun süren 38 derece ateş sonrası kesin doktora götürün. Diş olabilir birde diş dönemi grip gibi virüslere açık oluyor çocuklar ikisi birleşirse 38 39 oluyor. Genel durumuna göre karar vermek gerek.

Atlattınız gibi görünüyor. Uyku öncesi duş aldırın calpol varsa verin. Uyusun dinlensin.
(894 puan) tarafından
Sadece bogaz ve kenarlarında ates var 37.6 ckmadi
(9,168 puan) tarafından
Ağzında pis koku. Dilinde paslı görünüm olursa acil doktora götürün o zaman antibiyotik gerekli demektir.
(894 puan) tarafından
Hiç bsy yk bakalım rabbim ne muradiniz varsa versin ailenizle sağlıklı mutlu huzurlu yaşamayı nasip etsin hiç bıkmadan usanmadan cevap verdnz peygamber efendimize komşu olasınız insallh
(9,168 puan) tarafından
Amin.. Sizden de Allah razı olsun. En kötü hastalığınız bu olsun inşallah
(3,585 puan) tarafından
Amin sizden de Allah razı olsun. Tüm bebeklerimize şifa diliyorum. En kisa sürede atlatir insallahm geçmiş olsun canim
(894 puan) tarafından
Amin amin gerckten rahatltiyorsunuz sabah her ihtimale karşı saglk ocağına goturdm boğazında hafif kzarklk vr

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 198 göst.
0 oy
2 cevap 136 göst.
16 Ağustos 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Eymosunannesi (110 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 103 göst.
25 Ağustos 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Kübra2551 (894 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 584 göst.
19 Temmuz 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ysmn.07 (44 puan) tarafından soruldu
...