0 oy
303 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (106 puan) tarafından
Kızlar merhaba sizlerin fikirlerine ihtiyacim var bebeğim altı aylık ancak geceleri en az 6 defa uyanıyor emzireyim diyorum mememi de pek almıyor ağzında Bir iki çekiyor sonra meme de uyuyor sonra yatırıyorum ama nafile sürekli bu şekilde aralıklarla en az 6 defa uyanıyorum sabaha kadar sabah da işe gidiyorum ben gidince de 11 e kadar uyuyormuş.Özellikle çalışan bayan arkadaşlarım sizler nasıl sagladiniz uyku düzeni nasıl oluşturdunuz yönteminiz nasildir yoksa böyle hergün kendimde yorgun düşüyorum verimsiz de oluyorum aynı zamanda süt sagiyorum her gün düşük de çıkıyor sütüm 
Bebek Ayı 6 ay

2 Cevaplar

+1 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Canim ben henuz ise baslamadim ama uyku duzenimizi anlatayim sana. Ise yarar bir seyler olur belki.

2 ay annemdeydim. Pek duzen falan yoktu. Kendi evimize gecince şunu farkettim: kizim 1.5 saat uyanik kaliyordu, sonra uyuyordu. Uyudugu sure degisiyordu tabi. Bunu da bu uygulamanin uyku bolumunu kullaniyordum hep ordan anladim. Sonrasinda hep 1.5 saat sonunda uyutmaya basladim. Buyudukce bu sure 2 saate cikti, ta ki bir 15 gun oncesine kadar. O zaman dis problemleri basladi. Huzursuzluk, uykuya direnme. O zamandan beri de şu sekilde ilerliyorum: sabah 7de kalkiyor. 2 saat sonra yatiriyorum. 1.5 saat kadar uyuyor. 2.uykusuna 3-3.5 saat sonra yatiriyorum artik. Kac saat uyursa. Gece de 8 gibi yatiyor. 12 civari uyaniyor bazen. Emzik verip uyumasini bekliyorum . Bazen gaz sıkıştırmis oluyor kaldiriyorum mecbur. Ama loş bir ortam olsa bile dikkati dagiliyot hemen. Lambalari kapatip kucagimda salliyorum hafiften. Telefonun isigiyla kontrol ediyorum uyuyup uyumadigini. Yatirinca da 3 gibi mamaya kalkiyor. Icip yatiyor sonra. 

Gece uykusunun bolunmemesi icin bence en önce tok oldugundan emin ol. Meme aliskanligi varsa onu biraktirmaya calis - ki emmiyor da demissin. Kokunu istiyor olabilir, sutunle islattigin bir mendil vs koy bas ucuna bebeginin. Gece karanlik olsun seni gormesin. Oynayip sevme,  gozlerine bakma. 

Insallah faydali olabilmisimdir.
(106 puan) tarafından
Eline sağlık uzun uzun yazmişsin çok teşekkür ederim canim en son yazdığın satırları deneyeceğim sütüme mendili yapacağım bas ucuna koyacağım bakalım bir de gece mama yapacağım ben gece mama yerine yatmadan  mama veriyordum gecekalkarsa emsin diye o da tabi sürekli mememde uyumak istiyor bir de öyle yapayım
Profil image (2,520 puan) tarafından
Evet uzun yazmisim baya, nasil duzen kurdunuz diyince ta başa sarmisim :))
Dene canim insallah ise yarar :)
-Reklam-
0 oy
(20 puan) tarafından
Sürekli sağ ak sütü kesebilir. Bebeğin anneyle meme teması Süt oluşumu için gereklidir bu şekilde beyni uyarıp süt oluşumunu sağlıyor. Çalışan bir annesin sağmak da mecbur kalıyorsun sütünün azalmaması için kuru incir kaynat suyunu iç kuru üzüm de kaynatabilirsin. Birde hurma ye ara öğünlerde ve bol bol su iç. Benim ilk başta pek sütüm olmuyordu  bir tane komşum saolsun (Allah ondan razı olsun) evime geliyordu çorba yapıp getiriyordu kuru üzüm kuru incir kaynatıp kaynatıp içiriyordu öyle böyle derken şu an çok şükür sütümüz de emmemizde Bi güzel oldu. İşinize yarar mutlaka deneyin. Allah yardımcınız olsun inşallah şimdiden. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 477 göst.
4 Mart 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Pelinn (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 371 göst.
0 oy
2 cevap 219 göst.
15 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Damdam (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 119 göst.
4 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Minanınannesi (93 puan) tarafından soruldu
...