0 oy
626 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (129 puan) tarafından
Kızım 6.5 aylık. Ücretsiz izindeyim tv genelde açık oluyor ses olsun diye. Bir de tabi ev yemek falan derken aglamasin diye ister istemez cocuk şarkıları aciyorum aglamasinn diye. Esim 2 yaşına kadar hiç tv izlemeyelim diyor ama nasıl yapacağız bilmiyorum. Bizim de el alışkanlığı gibi bir şey olmuş eve gelir gelmez tv açılır. Tabiki çocuk sabahtan akşama kadar ona bakmıyor ama sonuçta evde ses var hep. Siz tv konusunda nasıl bir tutum sergiliyorsunuz bir de 2 yaşına kadar hiç tv izlemeyenler nasıl başardı. Fikirlerinizi merak ediyorum. 
Bebek Ayı 6.5

5 Cevaplar

0 oy
(34 puan) tarafından
Tatlım bende aynı senin gibiyim elimden geldigince izletmemeye çalisiyoruz..ama bazen öyle bir huysuz oluyirki çizgi film açınca susyor bir nebze olsa sakin oturuyor..evet zararlı iyi degil elbet ama koskoca tiviyi çocuktan 2 yaşına kadar nasil saklayacaz..kendisi yerinide biliyor kafasini arkaya çevirip bakmak istiyor 6 aylik daha..havalar ısıniyor galiba bol bol temiz hava alması icin dışari çikacaz:)
-Reklam-
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
8 ayligiz. Farkinda degilken gunduzleri kizim uyudugunda izliyordum. Uyanikken zaten onunla geciyor tum vaktim. Biraz buyuyup kafasini cevirir falan hale geldiğinde ben de ses olsun diye tvden trt fm aciyordum, sabahtan aksama kadarki tum programlari sayacak hale gelmistim :)) sonra onu bile kapattim cunku oyun cagina gelmisti artik. Surekli onunla iletisim halindeydim. Her yaptigimi ettigimi bile anlatiyordum. Esim isten gelince de acmiyoruz. Bazen aksam yemegini sirayla yiyoruz. O esnada mutfaktaki tv acik olursa ve mutfaga gidersek kizimla, hemen ceviriyor kafasini. Ya mutfaktan cikiyoruz ya da tv kapaniyor. 8 civari aksam uykusuna yattigi icin aksam doyasiya izliyoruz dizi film spor vs. Ben de mumkun oldugunca uzak tutmaya calisacagim ama annemgile ya da kaynanamgile gidince nasil olcak bilmiyorum. Kuzenleri hep tv izliyor. Cocugu baska odaya gotursem laf olur. Kapatin desem digerleri razi gelmez. Simdiden bunu dusunmeye basladim.
(275 puan) tarafından
Peki sabah daha fazla uyumasini saglamanin bi yontemi var mi :)
(275 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim. Dün mesela misafirden dolayı 4-5 saat uyanık kalmasina ragmen 1 de uyudu yine de:/ o kestirmeleri benim kızımda emerken yapıyor. O uykuyla avunuyor galiba. İnşallah düzelir bir gün bizim de :)
Profil image (2,520 puan) tarafından
@ytugce  canim mantiken daha gec yatirinca daha gec kalkmasi lazim :) ama bnm kizim bir kac kez gec yatıp sabah yine ayni saatte kalkmıştı, o yüzden uyudugu saati degistirmeyi hic istemedim.  Ama yaz geliyor. Degistirmek zorundayım. 7de basliyoruz biz uyku hazirliklarina. Aksam gun batmadan disari cikip yuruyus yapmak falan isterim.  Zaten yazin memleketlerde oluruz. Kalabalikta uyumak istemez heralde.
Profil image (2,520 puan) tarafından
@elifik  insallah zamanla oturur canim. Ama sen uyumuyor nasilsa diye dusunme. Bi bakarsin bir gun uyur ve duzeni oturtmaya baslarsiniz :)
(275 puan) tarafından
İnşallah ne güzel soyledin :)
0 oy
(99 puan) tarafından
Evimizde tv yok
Profil image (2,520 puan) tarafından
Bi bsktim da ben uzuuun uzun yazmisim, sonra senin yorumunu gordum, kisa ve net :D
(911 puan) tarafından
ahahhahahahahah
(99 puan) tarafından
Bende uzatacaktım sonra dedim ne gerek var :)
Profil image (2,520 puan) tarafından
En iyisi aslinda :))
0 oy
(81 puan) tarafından
Bana saçma geliyor bu tv izletmeme olayı.  Anneleriniz size hiç tv izletmemis mi . Ben izliyormuşum çok şükür hiç bi sıkıntım yok . Zeka geriliği fln oldugunuda hiç düşünmüyorum çok şükür 2 ünv bitirmiş biriyim  sonuçta bu çocuklar 7-24 tv karşısında olmuyor ya . Uyanık olduğu zamanlar işiniz varken tv izlemesinde bence bi sıkıntı olmaz . Hiç izlemesin izlerse şöyle olur böyle olur diyenleri ben hiç dinlemiyorum. Kimse çocuğunun kötülüğünü istemez herkes çocuğuna herşeyin en iyisini yapmak ister . Size göre doğru neyse çocuğunuza onu uygulayın. 
(233 puan) tarafından
Canim yanlis dusunuyorsun bizd yaptilar diye bizde aynisini yapmak zorunda degiliz tamam seni etkilememis ama her bebek ayni degil ben bi ara anaokulunda calisiyordum ogretmen olarak ozel egitimli cocugumuz vardi ailesi bakicisinin sutekli dort ayliktan sonra tv karsisinda tuttugunu ogrenmis ve cocukta otizm hastaligini tetiklemis ve ilerlemis her cocukta olacak diye bir sey tabiki yok ama en azindan belli bir yasa geldiginde belli saat araliginda izlemeleri lazim sosyal fiziki psikolojik olarak etkikiyor cocuklari biz kucukken izliyorduk ama bir okadar da sokakta oynuyorduk simdi oyle bi sansi yok cocuklarin
0 oy
Profil image (1,229 puan) tarafından
Oğlum Aras 7 bucuk aylık, sabahtan akşama kadar TV açık oluyor. Şuana kadar pür dikkat uzun uzun  izlemiyor. Sadece çocuklu ve müzikli  oyuncaklı(durasel, turkcel) reklamlar çıktığında ellerini açıp gülümsüyor. Gözünü ayırmadan bakmadığı için bir sorun olarak görmüyorum

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 382 göst.
19 Eylül 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Lavin_91 (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 391 göst.
26 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Almira8 (623 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 340 göst.
27 Aralık 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Gamze kızılkaya (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,084 göst.
24 Kasım 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Pasazadem (39 puan) tarafından soruldu
...