0 oy
532 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (243 puan) tarafından
Merhabalar sevgili anneler, bebeğim 5buçuk aylık. 6 ayını doldurunca ek gıdaya geçicez. Ama şimdiden hazırlıklara başlamak istiyorum. Biraz fikir sahibi olmam lazım. Sizler neler yaptınız, mesela yoğurdu keçi sütü ile mi inek sütü ile mi yapmalıyım? Küçük 4 tane kap aldım. Bu kaplara yapsam. Her bir kabı 2şer gün kullansam, diğer kapların beklemesi sorun olur mu? Kapağını açmadan demlenmiş yoğurt kaç gün bekleyebilir? Ayrıca ek gıdaya başlarken hangi malzemeleri almalıyım? Tabak bardak kaşık hangi marka önerirsiniz? Başka bilmem gerekenler nedir yazarsanız sevinirim. 

1 cevap

+1 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Keci sutu anne sutune daha yakinmis, bulursan onunla yap canim. Mayalanmis yogurdun kac gun duracagini bilmiyorum ama bozulacagini da sanmiyorum. Sahsen ben eksiyene kadar veriyorum. Ek gida icin ben su malzemeleri almistim: aventin mama saklama kaplari, cesitli onlukler, buharda pisirme aparati, cam rende, alistirma bardagi, mama kasiklari. Beslenme sonrasi alistirma bardagindan kendisi iciyor suyunu. Ama tabi baslarda ben iciriyordum. Mama sandalyesinin sirt ayari var, yatirinca kendisi icebiliyor. Biraz daha buyuyup kendi kendine catal kasik kullanmaya baslayinca da vakumlu bolmeli tabaklar oluyor, plastik catal kasik falan, onlardan alicam sonraki asamada. 

Bilmen gerekenler ise bence şöyle: pisik oluyorar surekli kontrol et. Ileriki donemlerde kabızlık durumu olabiliyor, zeytinyagini sık sık kullan. Sebze/meyvelerle ilgili simdiden oku. Hangisi neye iyi geliyor onlari liste yapabilirsin. Gurme bebek menuleri uygulamasi elim ayagim olmustu baslarda, simdi daha rahat ilerliyorum. Bebeginin ayina ve de mevsime uygun urunler ver. Acele etme yesin diye. 3 gun kuralini uygula mutlaka. Ben verdiğim her sebzeyi/meyveyi vs yaziyorum. Vereceklerimi siraliyorum. Blender kullanma. Ben kullandim sonra puturlu yemek istemedi....

Simdilik benim aklima bunlar geldi. Umarim ise yarar seyler yazmisimdir :)
(243 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim cevabınız için
Profil image (2,520 puan) tarafından
Rica ederim :)
(243 puan) tarafından
Peki sizce sütü marketten mi almalıyım günlük süt olarak yoksa, buralarda kişisel satanlar var onlardan mı almalıyım? Bi tehlikesi olur mu acaba?
Profil image (2,520 puan) tarafından
Orasını bilemeyecegim maalesef. Biz koyden getirtiyoruz. Tanidik temiz birisi varsa taze taze almak en iyisi.
(214 puan) tarafından
Markettekilerin günlük olduğun bakmayı lafta günlük . kutu sütle gibi bozulmuyor malesef hiç bie farkları yok
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 896 göst.
0 oy
2 cevap 418 göst.
4 Ağustos 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Songul_58 (1,222 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 1,151 göst.
26 Ocak 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde acemiii (132 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 565 göst.
27 Ağustos 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Yiğitin annesi (9 puan) tarafından soruldu
...