0 oy
653 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (72 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebeğim  6 aylik ek besine basladik.  Başlayalı 10  gun  oldu ancak kabiz oliyor.  Kakasini  yapana kadar ağlayıp bağırıyor bunun nedeni ne olabilir?  Ayrıca kan ilaci yerine ev yapımı pekmez versem olir mu ? Pekmezi ne kadar vermeliyim? 

5 Cevaplar

0 oy
(427 puan) tarafından
Anne suti mu aliyo yoksa mama mi aliyo canim, ek gidaya basladiysan erik suyu ve kayisi suyu kabizliga ii gelecektir ya da probiyotik yoğurt mayalayabilirsin
(72 puan) tarafından
Sadece anne sütü alıyor.  Yoğurtla veriyorum evde kendim mayaliyorum.  Süt taze geliyor He şey doğal.  Erik suyu  nasıl olacak. Haslayaxak miyim
(427 puan) tarafından
Aynen canim komposto gibi ama posasini suzgecten gecir , kuri erik olirsa daha ii olur
(72 puan) tarafından
Peki yemek olarak ne kadar vermeliyim pure yani. Ben yediği kadar veriyorum.  O fazla gelmiş olabilir mi
(427 puan) tarafından
Baslama evresindeysen zaten 3 gun kurali var ona uy, bi de elinden geldigince sulu seyler vermeye calis
(72 puan) tarafından
Ek besine baslayali  1 hafta oliyor.
(427 puan) tarafından
Denedigin seyleri 3 gün once cay kasigi sonra tstli sonra yemek kasigi seklinde ilerlet canim zaten onun midesi ne kadsr ki gunluk  1 2 gida dene sonra genisletiesin hemde bebeğine ne iyi geliyo ne iyo gelmiyo bu sekilde ogrenmis olursun
(72 puan) tarafından
Kaçıncı ayına kdar bu şekilde devam edeyim
(427 puan) tarafından
Onu bebegin kendi belirler canim yiyeceği miktar ama sahsi gorusum bi 7.5 aya kadar boyle devam et sknti cekme yavas yavaş hepsinden tattir
-Reklam-
0 oy
(929 puan) tarafından
Pekmez damlayı karşılamaz. Farklı bi marka verin istiyorsanız. Ek gıda da kabız olabilyor bebeler bağırsaklar alışana kadar. Püre ya da çorbalarına z.yağ eklemeyi unutmayın.ben iki günde bir kabak veriyorum kabız olmasın diye. Sabahki yumurtasınada mesela çkm çok az bi yağ damlatıyorum
(72 puan) tarafından
KaBak iyi mi geliyor . Hangi kan ilacini  kullandimsa  ise yaramadı hep.kabiz oldi
(929 puan) tarafından
Kabak bağırsak çalıştırır liflidir ya o yüzden. Yani demir önemli vermeniz taraftarıyım. Belki damla sayısını azaltır bi dr a sorun bana kalırsa.
0 oy
(427 puan) tarafından
Yediklerine çok az zeytinyağı koyarsan kabız olmaz canım. Pekmez demir ilacının yerini tutmaz. Bir kavanoz pekmez ancak bir günlük demir ihtiyacini karşılıyor. Demir bilişsel gelişimi için de gerekli. Nacizame tavsiyem demir ilacını vermen.
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim bu kabizlik basa bela. Bu konuyla alakali bir suru post var. Pek cogunda da benim yorumumu gorebilirsin hatta :D  Bir yetiskin olarak kabizlik benim de problemim. O yuzden bebislerin cani yanmasin diye mumkun oldugunca her yere yaziyorum bildiklerimi.

Daha yeni baslamissiniz tadim asamasindasinizdir. Neler verdin mesela bu 10 gunde? Ve ne kadar verdin? Yiyor diye cok cok verme. Verdigin seylere mutlaka zeytinyagi ekle. Ilik su icir bol bol. Masaj yap karnina. 

Ilerleyen gunlerde kabak, balkabagi, armut, avokado, ispanak, brokoli gibi urunler menuye girdikce biraz daha duzene girer insallah. Ama dikkat et, ayina gore urunler ver.

Bizim kan ilaci biteli 10 gun falan oluyor almadik daha yenisini. Normalde 9.aydaki kan tahlili sonucuna gore alacaktim ya da iyiyse almayacaktim. Ama bu gidisle evden cikamayacagiz :/ bence sen de ne olur ne olmaz ver ilaci yine de. Sonra istahsizlik vs olmasin. Pekmez yine de verebilirsin tabi. Ben bir cay kasigi keciboynuzu pekmezi veriyorum.
(72 puan) tarafından
Yogurt kabak  havuç ve sadece 1 defa patataes  verdim ki onu da sevmedi doğru dürüst yemedi. Tepeleme  bir yemek kaşığına  denk gelecek şekilde verdim. Ve zeytin yağı koydum baktım ki hala kabiz yarım çay kaşığı zeytin yağını direkt verdim ancak hala kabiz. Kızım. Her gün çıkıyor ancak her çıktığında bağıra bagira  yapiyor  sert  diskidan  sonra ishal gibi geliyor.  Anlayamadım  şey o.( Kusura bakmayın ) lan ilacina devam yanu.  Kabız oliyor diye 2 günde bir kullanıyorum .
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim belki de o zaman miktar fazla gelmistir. Baslarken 1 cay kasigi , 1 tatli kasigi, 1 yemek kasigi seklinde artirarak devam etmeliydin. Istersen 1-2 gun ara ver sonra devam et.
(613 puan) tarafından
Muhtemelen miktar fazla gelmiş. En fazla 1 yemek kaşığı verin ve her gıdaya bir çay kaşığı gerçek sızma zeytinyağı ekleyin.dokrorumun önerisiydi bu. 3 gün kuralını ihmal etmeyin(1 çaykaşığı, 1 tatlı kaşığı, 1 yemek kaşığı) demir değerimiz biraz düşüktü.doktor ferromixin toz verdi, bir iki farklı vitamin daha var içinde. Hazırladığın ek gıdaya karıştırıp veriyorsun, ben çok memnunum.hem öğünleri az tutmak adına franlemiş oluyor beni :) su vermeyi ihmal etmeyin. Dahası, başta zorlanıp sonra ishal gibi yaptığını söylemişsiniz, büyük ihtimal poposunda çatlak oluşmuş.illet biieydir. Mutlaka en geç 2 saate bezini değiştirin, poposunu havalandırın, bu dönemde mümkünse yıkayın değilse pamuk ılık su kullanın temizliğinde, poposunu kremsiz bırakmayın. Doktor şurup ve iki kram vermişti bu süreçte.şurup kabız olmaması için önşem niyetineydi.kremlerden biri o bölgeyi uyuşturan ağrı kesici kremdi, diğeri de hamazinc diye bi kremdi.ben bepantholü ve lansinoh göğüs ucu kremini sürdüm oraya, popo deliğinin nemli olması lazım.kremlerin içindeki lanolin çatlağı onarıyor. Aklıma gelenler bunlar.
0 oy
(258 puan) tarafından

6 ay doldu mu canım 7.ayda misin yani:)bende başlamayı düşünüyorum da 

(72 puan) tarafından
Bir hafta önce 6 ay asimizı  olduk . Şu 6 ay dolma vs  işleri hep kafa  karistirci   herhalde 6 ay dolmuş oliyor.  15 Eylül dogumluyuz
(258 puan) tarafından
Tm canim:) aynen valla

İlgili sorular

...