0 oy
452 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (15 puan) tarafından
Bebeğim 6 ayı geçti Nisan 2 de 7 aylık olacak kaç aydır kilo alımı az ne devam sütü aliyo ne çorba ne hazir meyve purelerini ne benim yaptıklarımı ne mama aliyo ya ağzını kilitliyor yemiyor çok yoruldum 3 haftada 130 gram aldı doktor çok az diyo bı şey yediremiyorum ne yapacağım var mı bı çozum Allah aşkına 

6 Cevaplar

0 oy
Profil image (461 puan) tarafından
Benim kızım da bazen yemek istemiyor kafasını çeviriyor şarkı falan söyleyip oyalayınca alıyor bazen..

bazen de balkona çıkartıyorum hava güzelse insanlara bakarken dışarı izlerken falan yedirmeye çalışıyorum..

Belki işinize yarar.

Bir de ben kilo alsın diye bisküvi, kaşık maması , meyve vs. vereceksem onu  ekstradan mama hazırlayıp onunla sulandırıyorum..
(15 puan) tarafından
Sağol Allah razı olsun oyunu deniyorum ilgisini çekecek seyler yapiyorum yok yok :( eti cicibebe bisküvi verebilir miyim acaba süt bu ayda verilir mi alerjiside var
Profil image (461 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Süt değil canım.. devam sütü mamalar var ya toz onlardan verebilirsin.. ben Aptamil alıyorum ama bebelacta güzel kilo aldırıyormuş.. küçük bir kutu alıp deneyebilirsin.. belki sever.. bisküviyide nette tarifleri var evde kendin yapabilirsin..
Profil image (461 puan) tarafından
Birde siz stres olur zorlarsaniz daha cok kapatır kendini.. destekli oturmaya başladıysa sizinle sofraya otursun ekmek ver  eline mesela uç kısmını siz yerken oda kemirsin sizinle.. diş sıkıntısı varsa da iyi gelir.. havuç salatalık vs onlarıda verebilirsin.. sofra bezinin üzerine kuzucugu koy önünede yiyecekleri koy, sende karşısında ye ilk gün olmasada alışır inşallah..
(15 puan) tarafından
Sağol Allah razı olsun
Profil image (461 puan) tarafından
Sendende canım.. kolay gelsin :)
-Reklam-
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Yemegini tek basina mi yiyor yoksa sizinle masaya oturuyor mu?
(15 puan) tarafından
Canim daha 6 buçuk aylık destekli oturuyor ancak bizimlede deniyorum tek başına uzandirip deniyorum oturarak deniyorum olmuyor hicbi sekilde
(5,307 puan) tarafından
Ben 6 ayliktan beri mama sandalyesine koyuyorum, masada bizimle oturunca daha keyifli yedigini farkettim. Simdi bile oturdugumuz gibi biliyor yemek yenilecegini, hemen heyecanlaniyor. Tavsiye ederim
0 oy
(24 puan) tarafından
Ben cici bebeği ya ıhlamurla ya da ada çayıyla yapıyorum güzel yiyor onu da  bir deneyin isterseniz 
0 oy
(150 puan) tarafından
Evde el kuklası yaptım. Kukla ağzını açınca o da acıyor. Kuklaya yediriyorum  önce bunu görünce bizimki de yemeye özeniyor. Ama önceleri bizim de öyleydi. Diş çıkardıktan sonra durum değişti kendiliğinden. Çok sıkıntı yapmayin o ne zaman yiyeceğini bilir annesi. 
(15 puan) tarafından
Kilo almıyor hiç canim doktor diyor ondan zorluyorum hiç yemiyor abartmıyorum bildiğin hic
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından

Nacizane tavsiyem yemek yedirmek icin ordan oraya goturmeyin bebeginizi. Annem kardesimi musluk baslarinda kitapliklarda vs oyalayarak beslerdi. Sonra cocuk oturup yemek yemeyi ogrenemiyor. Ben mama sandalyesi disinda bir yerde yedirmiyorum. Ama yedirirken de yapmadigim sebeklik kalmıyor sanirim. Duzgunce yiyip kalkan bebek varsa helal olsun valla!


Bir de sandalyede cabuk sıkıldığı icin oncesinde oeda oturuyor olmamasina dikkat ediyorum. Sticker aldirdim esime. Tepsiye yapistirdim. Onlaei tirnaklaya tirnaklaya kavlatmaya calisiyor ben de o sirada yediriyorum. Ya da o sticker'lari eline koluna bacagina islak mendile vs yapistiriyorum o kavlatiyor, bu sekilde yediriyorum. Bi deneyin derim, sizde de isa yarar umarim :)
(15 puan) tarafından
Çok şeyi deniyorum bende girmedigim kılık yok ya hic mi yemez azgini kilitliyor açmıyor zorla verdiğimde geri cikariyo
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim zorla verme de biraz bos birak bakalim. Bir iki gun bir sey verme. Sonra ise parmak gida olarak ver belki degisigine gider ve alir agzina. Elma armut havuc falan dilimleyip buharda pisir. Beraber oturun tabagi koy onune. Hic bir sey yapma sen kendin de alip ye sadece. Belki hosuna gider yemeye baslar. Sonra corbalara falan donersin tekrar. Ve de yedirirken stres yapma. Sesini yukseltme. Of kizim/oglum ye hadi falan deme. Yer insallah yaa, yemeyince cok zor.
(15 puan) tarafından
Canim önüne koymak iyi fikirmiste ne verebilirim ki henüz 6 buçuk aylık sıvı veriyorum çorba falan
Profil image (2,520 puan) tarafından
Havuc elma armut haslayip verebilirsin canim. Zaten yesin de doysun diye degil. Sadece agzina bir seyler alip eveleyip gevelesin diye.
0 oy
(116 puan) tarafından
Diş çıkarıyor bence Benimki de diş çıkaracağı zaman yemiyor reddediyor 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 392 göst.
28 Haziran 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Anneaşkı (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 506 göst.
1 Şubat 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ayşe Ay (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 268 göst.
29 Temmuz 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Buket57 (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 301 göst.
2 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Slvygz (628 puan) tarafından soruldu
...