0 oy
320 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (44 puan) tarafından

Benim bebeğim dogdugundan beri hem gaz sıkıntısı hem kabızlık sıkıntısı çeken bi bebekti. 5.ayinda gazi kabizligi gecti derken 6.ayda ek gida donemiyle kabizligimiz geri geldi. Bende bu tarifi buldum denedim ve gerçekten ise yaradi. 1 saat sonrasinda kendiliğinden yapti.:)

~Yarım armut
~ 4-5 tane gün kurusu kayısı(siyah olan kuru kayısılardan)
~ 1 tane hurma

Armutların kabuklarini soyup küp küp dograyip bir cezvede kayisilar ve hurmayla birlikte uzerini gecicek kadar su ekleyin Uzerini gecicek kadar olsa yeterli fazla eklemeyin. Yumusayip pistikten sonra blendırla iyice ezin ve sabah ac karnina hic bir sey yedirmeden once en az 1 tatli kasigi yedirin.

Ben armut kullanmadim sadece hurma ve kayısı ile yaptim. Ve sabahı beklemeden ac oldugu bi zaman 1 tatli kasigi verdim 1 saati gectikten sonra faydasini gördüm. Geri kalanı da diger gune lazim olursa diye dolaba koydum kullanacagim sira benmari usulü isitip vereceğim. Umarim sizin bebislere de faydasi olur. Onlar ne kadar rahatsa bizde o kadar rahatiz insallah sifa olur bebislerinize.:)

1 cevap

0 oy
(458 puan) tarafından
benmari usulu ne canim:) nasil oluyor
(44 puan) tarafından
Tencerede kaynayan suyun üstüne baska bir kap koyuyoruz o isitacagimiz seyi de o kabin içerisine koyuyoruz suyun sicak buhariyla isiniyor cikolata eritir gibi
(458 puan) tarafından
he tamam canim sagol
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 165 göst.
12 Kasım 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Pasammm (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 1,153 göst.
0 oy
1 cevap 256 göst.
...