0 oy
396 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (17 puan) tarafından
5  aylık bebeğim var uyku eğitimi vermek istiyorum bugün başladım ama çok ağladı dayanamadım kucağımda uyuttum. Yarım sat ağladı neredeyse. Bu şekilde mi oluyor acaba normalde de başlangıçta. Eğer böyle ise ben şimdiden vazgeçeceğim sanırım. 

3 Cevaplar

0 oy
(173 puan) tarafından

ipucu: Önce sağlam bir altyapı kurun.

Altyapıdan kastettiğimiz 3 temel konu var:

Verim ve güvenli uyku ortamı
Verimli uyku öncesi rutinleri
Ayına uygun verimli uyku ve beslenme saatleri

DÖRDÜNCÜ ve BEŞİNCİ AYLAR
Bebeğiniz artık yatakta dönmeye başlar, başını kaldırır kol ve bacaklarını kontrollü hareket ettirebilir. Fiziksel becerileri hızla artar. Uyanıklık süreleri 2-2,5 saate çıkar ve gündüz uyku sayısı 3’e düşer.

Toplam uyku => 14-15 saat
Gündüz uykusu => 3-4 saat
Gece uykusu => 10-11 saat
Bu Ayda Neler Yapılabilir ?

  1. Aydan itibaren kundaklamayı bırakabilirsiniz.
    Beyaz gürültü yerini ninni alabilir.
    Uykuya, herhangi bir uyku ilişkilendirmesi (emerek uyumak, ayakta sallanmak, kucakta uyumak vb) olmadan geçen bebekler, gece iki kere beslenme ile kesintisiz 10-11 saat uyuyabilir. Hatta bazı bebekler tek beslenmeye bile geçebilir. Bu duruma doktorunuzla görüşerek karar verebilirsiniz.
    Uyku ipuçlarını iyi gözlemleyerek bebeğinizin akşam uykusunu 18-20.00 aralığında tutmaya gayret gösterin. Aşırı yorgunluk bebeğin uyku kalitesini düşürür ve sık kalkışlara sebep olur.
    Bebeğinizin gündüz ve gece uykularından her uyanışında hemen müdahale etmeyin. Bir süre bekleyin. Geri dönmesine fırsat tanıyın.
    Uyku rutinine devam edin. Bu aylarda çok faydalı olduğunu göreceksiniz. Gündüz rutininiz daha kısa, akşam rutininiz daha uzun olabilir.
    Beslenmeyi yatmaya hazırlanırken değil ayakta ve uyanık olduğu bir zamanda yapın. Böylece uyku-beslenme arasında kuracağı bağı zayıflatır, bunlar olmadan da uykuya dalabilirim mesajını vermiş olursunuz.
    Uykuyla bağdaştırabilmesi ve kendini yatağında yalnız hissetmemesi için bir uyku arkadaşı edinebilirsiniz. Bazı bebekler annesinin kokusunu almış tülbentleri tutmayı da tercih eder. Ancak bunu sadece uyku zamanlarında kullanın. Oyuncak görevi görmesin.
    Bu zamana kadar tavsiyeleri denediniz ancak yine de bir düzen oturtamadıysanız; gündüz uykuları 30dk geçmiyorsa geceleri 2 saatte bir uyanıyorsanız, 4,5 aydan sonra uyku eğitimi almayı düşünebilirsiniz.
-Reklam-
0 oy
(1,130 puan) tarafından
Gece sallanarak uyurdu anam aglardi sallamadan uyutmaya alıştırdım gece sadece bazi geceler zor daliyo basiyo bagligi o zaman salliyorum.

Sabah 6 bucuk en gec 7 de uyaniyo.

Aksama kadar salla ayakta diyo kesinlikle geceye kadar uyumuyo ama salla beni diyo yarim goz kapali uyuyo indirdigim anda uyaniyo.

Gunduzde sallamadan uyutmaya bugun deneyim dedim bi uykuda uyudu yarim saat uyandi digerlerinde sallatti anca alisacaz insallah zor valla
(17 puan) tarafından
Az uyuyunca gece daha zor oluyor uymaları. Hepimize kolay gelsin ne diyim zor olacak sanırım
0 oy
(1,455 puan) tarafından
Benimkide 5 aylik olacak 1 hafta sonra bnde kndisi uyusun diye ugrasiyorum ama agliyor cok bnde dayanamiyorum 1 haftadr ugrasiyoruz bir ilerleme yok gibi sanki :(( siz nasil uyutuyorsunuz normalde ve nasil bir uyku egitimi vereceksiniz?
(17 puan) tarafından
İki üç gündür aynı saat aralıklarında memede uyuttum saate alışsın diye. Bugün gündüz iki defa kendisi uyudu ama şimdi yarım saate yakın ağladı. Kucağıma alıp sakinleştirdim tekrar yatırdım tekrar ağladı falan bu üç dört deftekrarladı ama gözünden uyku akıyor. En son kucağımda uyuttum yine kıyamadım. Ağlaması normal diyorlar ama bu şekilde çocuk ağlamaktan kendinden geçip uyuyor bana sama geldi biraz çok da yoruldum düzensiz uykusundan. Nasıl yapacağım bilemedim
(1,455 puan) tarafından
Bnde ayni.saatte yatiriyorum gece rutinlerini yapiyorum vs. Ama uykuya cok direniyor. Cok mu yoruyoruz acaba dedim 1,5-2 saate yatrdim olmadi,daha uzun bekletiyorum olmuyor anlamadim gitti. Birde emzigini atip uyanmasi var bizde. Suan uyandi kiyamet kopuyor esim sakinleştirmeye calisiyor ama nafile :(

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 552 göst.
24 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 487 göst.
2 Nisan 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Baloğlumm (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 450 göst.
10 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde El1997 (282 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 252 göst.
...