0 oy
1,000 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,019 puan) tarafından
Kızlar deli olacağım ya , kızım kendi kendini dövüyor resmen. Kafasina vuruyor , kendini tokatlıyor. Normalde çok neşeli ve sakindi. Evden çıkamıyoruz diye mi oldu bilmiyorum. Eğleniyoruz gülüyoruz sonra durup dururken kendine vurmaya başlıyor. Ellerini tutuyorum ama birakınca vurmaya devam ediyor. Biliyorum bunaldı dışarı çıkmak istiyor , kapıya doğru gidip hadi gidelim diyor ama mecburuz evde olmaya. Nolur bana bir akıl verin nasil engel olacağim ? Onu öyle gördükçe bende çok üzülüyorum ne yapacağimı şaşirdim.
Bebek Ayı 12

9 Cevaplar

0 oy
(204 puan) tarafından
Bırak yapsın canım sen müdahale ettikçe daha çok yapar benim oğlum da bana vuruyordu ilk basta ellerini tuttum daha çok hırslandı sonra görmezden geldim 2 haftada filan unuttu bu huyunu ilgini çekmeye çalışıyordur 
(1,019 puan) tarafından
Öyle bir vuruyorki müdahele edimeyecek gibi degil canim. Resmen kendi yüzünü kızartıyor. O kendine vurdukça benim canim acıyor.
-Reklam-
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Görmezden geliyorum canım bwn oralı olmayınca o da bırakıyor 
(1,019 puan) tarafından
Her çocukta mı var acaba yoksa bizimki bişeylerden mi etkikendi diye korkuyorum bende. Eşimde dövüyormusun sen bu çocuğu diyor , iyice yipratıcı oluyor. Çok fena vuruyor yüzünü kızartıyor.
(6,550 puan) tarafından
Benim kızım 14.5 aylık istediği olmayınca yapıyor bana tepki gösteriyor aklınca genelde var bu sıkıntı arkadaşımın bebeği tv ye su döküyordu ya
(1,019 puan) tarafından
Benimkide kendini yeterince ifade edemediği icin yapıyor sanırım. Benimki eşyalara falan zarar vermiyor ,kendine vurarak gosteriyor tepkisini.
0 oy
(393 puan) tarafından
Canım araştırdım 1 yaş bebeklerde yaygın olarak görülüyormuş 2 yaşında tavan yapıyormuş 3 ye geçiyormuş yapman gereken de bebeğine sarılıp Onunla konuşmakmış işte sana zarar gelmesini istemiyorum gibisinden
(1,019 puan) tarafından
Aynisına baktim bende internetten ama o bilgi beni tatmin etmemişti. Acaba herkeste mi oluyor yoksa ben mi bişeyleri yanlış yapıyorum. Birde başına gelen anneler nasıl engelliyorlar onu merak ediyorum.
(393 puan) tarafından
Canım biz 4 aylığız gelecekte başıma gelirse sanırım konuşmayı ve sarılmayı denerim
(1,019 puan) tarafından
Bende sarilıyorum ama ısrarla vurmaya devam ediyor. İnşallah gelmez senin başına çünkü çok can sıkıcı bir durum :(
(393 puan) tarafından
Aynen canım inşallah seninki de geçer
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Cok zor bi durum...

Tenha saatlerde 5-10 dakikaligina cikilabilir diye dusunuyorum. Havalar duzelsin biz cikariz en azindan oyle soyleyim. 

Bir de acaba o esnada abartili hareketler yaparak, bir nevi sacmalayarak kendine vurmasina engel olunabilir mi ki? Mesela birden kalkip sarki soyleyip dans etmeye baslasan? Hatta hadi gel kizim dans edelim senle diyip kucagina alip ucursan oraya buraya? Sonrasinda hemen farkli bir faaliyete yonelseniz, kitap okumak gibi? 

Bir faydasi olur mu, olsa da o an gecince yeniden baslar mi vurmaya bilemiyorum ama ilk aklima gelen bunlar oldu. Umarim devamlılığı olmayan bir harekettir.
(1,019 puan) tarafından
Soylediklerini deneyeceğim canım inşallah faydası olur. Gerçekten çok kötü bir durum çocuğunu öyle görmek. Biz bile evde zor duruyoruz el kadar bebeğe anlatamiyoruz tabiki.  Havalar iyi ama çikarmaya korkuyorum zaten yasak 20 yaş altındakilerin çikması.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Insallah olur canim. Evet yasak var ama soyle 5 dakka tenha bi zamanda olmaz mi ki? Ay ne bileyim valla cidden zor.
Evde etkinlik yapabilirsiniz canim bi de. Buyuk kartin kutulariniz varsa ev yapin, pencere kesin, pastel boya falan varsa boyayin. A4lere resim cizip bantla yapistirin bak kizim bu sensin, bu ben,bu da falan diye yüzler cizin. Yumurta kutularini tek tek boyayip kesip yapistirabilirsiniz. 1 yas cocugu neler yapar tam da bilemiyorum ama iste sikiliyorlar onlar da, eglendirmek lazim :/
(1,019 puan) tarafından
Asansöre binmeye bile korkuyoruz canım. Birde cocuk kendine maske falan taktırmiyor , öyle oluncada dışarı çikmak mümķün olmuyor.  Evde etkinlikler yapiuoruz ama yeterli gelmiyor sanirım. Güzel fikirlerin için teşekkurler , deneyeceğim inşallah. :)
Profil image (2,520 puan) tarafından
Rica ederim canim. Insallah duzelir her sey ♡
0 oy
(14 puan) tarafından
Benim kizimda hep sacini tutup cekio bende nie boyle yapiyo anlamiyorum
(1,019 puan) tarafından
Bende hatayı hep kendimde ariyorum ama ne yaparsam yapayım vazgeçmedi.
(14 puan) tarafından
Ben ilk zamanlar yapma falan diyodum oyun oynauarak anlatiyodum daha cok.cekiyodu sonra karismadim mudahale etrikce daha cok yapiyorlar
(1,019 puan) tarafından
Bende dayanamayıp müdahale ediuordum ama az önce o vurmaya başlayınca bende şarkı söylemeye başladım. Bırakıp gülmeye başladı ve tekrar vurmadı. Şimdilik bòyle engel olmaya çalışacağım.
0 oy
(139 puan) tarafından
Binanın damı varsa oraya çıkarın güneşli günlerde. Tabi kiremit çatı değildir umarım eviniz. Biz 2 3 gunde bir cikariyoruz oyle. 
(1,019 puan) tarafından
Yok canim dam falan çatı var.  O kadar sıkıldı ki çocuk babası sabah erkenden dışarlarda kimse yokken çıkarır hava aldırırım dedi. İnşallah hava iyi olur sabaha.
0 oy
(540 puan) tarafından
Benim ki kafasını duvara vuruyor ritmik şekilde biliincli olarak. Yapma oğlum diyorum yok yine vuruyor. bakıyorum yine yapıyor taşıyorum ilgisini başka yöne çekiyorum. Bide şimdi istediği olmayınca kendini yere atıyor bunu öğrendi ya. Bende bilmiyorum bu durumda ne yapacam ve nasil  duzelecek 
(1,019 puan) tarafından
Daha öncelerde atıyordu kendini geriye doğru. Ona fazla tepki göstermemişim onu unuttu ama şimdi çok fena vuruyor kendine. Yani ben vursam öyle 2 saat ağlar ama kendi takır takır indiriyor suratına. Valla içim acıyor ve kendimi çok çaresiz hissediyorum.
(540 puan) tarafından
Taşı sende ilgisini başka yöne çek hemen
0 oy
(1,079 puan) tarafından
Kızmayın sakın çok tepki verirseniz ileride size karşı bu davranışı kullanır sizi kızdırmak için kendisine zarar verir o an dikkatini dağıtmaya çalışın birde bu davranışı neden yapıyor onu araştırın televizyondan gördüğü bir şeyden mi öğrendi ya da evde dışarıda olan bir şeyden mi öğrendi görmemezlikten gelin demiyorum sadece dikkatini dağıtın kaynağını bitirirseniz kısa sürede unutur inşallah 
(1,019 puan) tarafından
Zaten babasına karşı çoğu şeyi silah olarak kullanmaya başladı. Bana yapamıyor ama babasına her istediğini yaptırıyor. Aslınfa televizyonda arada bir trt çocuktan çizgi film açıyordum oralardan mı gördü yoksa uzun zamandır evden çıkmamaktan mı oldu bilmiyorum. Şimdi şarkı falan söyleyip dikkatini başka yere çekince yapmadı. Dikkatini başka yöne çekerek unutturmayı deneyeceğim inşallah unutur :(
(1,079 puan) tarafından
Siz pes etmezseniz o unutur merak etmeyin
(1,019 puan) tarafından
İnşallah canım.
0 oy
(1,259 puan) tarafından
Benim oglumda aynisini yapiyor kafasina vurur kulagini ceker yapma dedikce daha cok yapiyor simdi hic seslenmiyorum birakiyor hemen hic mudahale etme unutur zamanla
(1,019 puan) tarafından
İnşallah unutur canim. Aslında daha çok erkek çocukları yapıyormuş ama benim kızda yapıyor işte. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 239 göst.
0 oy
9 cevap 314 göst.
16 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kuzey_yıldızı (195 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 193 göst.
0 oy
3 cevap 217 göst.
...