0 oy
515 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (29 puan) tarafından
Merhabalar

1 aylık kızım mama ve süt beslenmesi yapıyoruz ve devamlı kurulu saat gibi 2 en fazla 3 saati geçirmiyoruz.Gece cok zor oluyor hem zor uyanıyor hemde çok huysuzlanıyor bazende hiç uyumuyor.Saat kavramı değil de bebeğim ne zaman uyanıyorsa açlığı için ozaman tam manasıyla beslesem sizce doğru olur mu.Doğum yaptığımda hemşireler şekeri düşer aman hastane çok sık beseleyecen filan demişlerdi hala o korkuyla saatlik yapıyorum.Hangisini yapmalıyım sizce lütfen yardım edermisiniz.
Bebek Ayı 1

10 Cevaplar

0 oy
(250 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bebegn 2. Ayına yakınsa can biraz uyumasına izin vereblirian. Bende okorkuyula 2 saatte bir uyandırmaya çalışıyordum uyanöıyordu asla. Hırpalıyordum resmen. Sonrasında 3 saat bekeldim sonra altını degiştirdim yavas yavas uyandı uykulu ama tabi biraz emdi geri uyudu. Ben az az oyle emziriyorum. Benm bebek acıkıtıgını anlmıyoe bence ona bırakmakda sıkıntı uykuya duskun olan bebekler aclıgı umursamıyor. Sen gece uykusuna yatırmadan güzelce emzir. Bebegnin iyi doyduguna eminsen yatarken 3 saat sonraya alarm kur oyle dene canım uyandırmayı 3-4 saat arası gece uyuyablir 40 gnü  gecirdiysen.  Ama bebegnin doyduguna emnsen bekleyeblrsin
(29 puan) tarafından
Kendi açlığını bize haber ediyor zaten oda 3 saati filan buluyor uyanıyor kendi huzursuz oluyor.Ama gece bende istiyorum ki 4 5 saat uyusun hem dinlensin hem iyi beslensin diye
(250 puan) tarafından
4 5 saat bekletemezsn canm daha kücük o benmki 3 aya dönk ben bekltmiyorm okadar  seninki 1 aylık daha kan sekeri düser
-Reklam-
+1 oy
(4,539 puan) tarafından

 bebek gece kendiliğinden uyanmıyorsa 2-3 saatte bir bebeği uyandırıp emzirmek gerekir. 4-6 aylık bebekler ise artık gece 5-6 saat kadar beslenmeden uyuyabilirler.

0 oy
(913 puan) tarafından
2 saati sakın geçirme canım
0 oy
(488 puan) tarafından
Bizde 3 saate bir beslemiştik buna göre saat damla çizelgemiz vardı. Süt sağmışsam süt yoksa mama  veriyorduk. Yanılmıyorsam 3. Aydan sonra bebeğin kohtrolüne bıraktık, bebiş istediğinde uyuyor ve istediği kadar bezleniyor doktorumuz bize artık bebişe bırakın demişti. Sizde bebiş gece uyandığında puzursuz oluyorsa süreyi uzatabilirsiniz 2 saat yerine 3 veya 4 saatte bir verin emiyorsa ama mama reflü yatağı kullanıyorsanız başı yüksekte olacak şekilde biberonunuz uygunsa uykulu halde verebilirsiniz veremezsenizde gündüz beslenme sıklığını artırın.
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Ilk 3ay 2 saatte bir beslemelisin, daha sonra kendi uyandikca verirsin
tarafından
40 ı çıkana kadar 3 saatte bir besledim 40 ından sonra uyandırmadım uyandıkça besledim bebeğimin kilo alımı çok iyi çünkü gece uykusunu da iyi uyuyor. Uyandırmamamı doktor söyledi.
0 oy
tarafından
40 ı çıkana kadar 3 saatte bir besledim 40 ından sonra uyandırmadım uyandıkça besledim bebeğimin kilo alımı çok iyi çünkü gece uykusunu da iyi uyuyor. Uyandırmamamı doktor söyledi. Doktoruna danışabilirsin.
0 oy
(61 puan) tarafından
1 ay daha az bir süre 2 aya kadar böyle devam edebilirsiniz ilk zamanlar gerçekten zor oluyor bizim birde sarıldığımız vardı bir saat zaten uyandırmaya çalışıyorduk zor oluyor bilmiyorum ama zaman çabuk geçiyor 3. Ayında doktorumuz bize eğer ayına göre gelişim geriliği de yoksa uyandırmayın ne zaman isterse kendisi kalksın diyordu zaten 4 5 saat sonra acıkıp ağlıyordu. Ama şimdi daha çok küçük o yüzden 2 ayın sonuna kadar en azından 3 saati geçirmeyin. Ha birde emince 2 saat mama yiyince 3 3 buçuk saat te bir besle demişti bize hastanedeki hemşireler 
0 oy
(195 puan) tarafından
Bebeğim şu an 4 aylık. ve 3. Ayına kadar 2 saatte bir kalkıp besledim. 3 ay kontrolümüzde doktorumuz büyüme hormonunun gece salgılandığını gelişiminde uykununda beslenme kadar önemli olduğunu söyledi. Ve 1 aydır gece kendisi uyanınca besliyorum uyandırmıyorum, uyanmazsada 5 saati geçirmiyorum kaldırıp besliyorum  çünkü bebeklerin kan şekeri 5 saati geçince düşüyormuş bu konuda uyardı doktorumuz ben böyle bir yol izliyorum. Ama sizin bebeğiniz daha 1 aylık o yüzden 2 saatte bir beslemeye devam edin.
0 oy
(106 puan) tarafından
Bebeğinizin kilo alımı iyiyse gece 4 saate kadar uyandırmayabilirsiniz, gece uyku düzeni olsun..
0 oy
Profil image (141 puan) tarafından
Daha çok küçük bebeğin 2 saati geçirme 2 aylık olana kadar sen uyandır daha sonra kendi ne zaman uyanırsa besle 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 468 göst.
15 Kasım 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde damLa'annesi (256 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 149 göst.
0 oy
3 cevap 152 göst.
0 oy
4 cevap 272 göst.
...