0 oy
187 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (613 puan) tarafından
Kızım 7.5 aylık ve hafif seyreden süt alerjisi var. Yoğurdu alerji uzmanının yanında deneyecektik ama salgından dolayı gidemedik, ben de vermeye korkuyorum. Doktor kontrolüyle aşırı sıkı bir diyet yapmıyordum en azından bir iki kaşık da olsa haftada 1-2 yoğurt, birkaç dilim peynir filan yiyordum ama son birkaç haftadır beni emmeyi de tamamen bıraktı. Sütüm de fırsat buldukça sağmama rağmen çok az. Beslenmesi sadece alerji mamasına(pepti junior) ve günde 1 kez 1-2 yemek kaşığı verdiğim ek gıdaya kaldı. Kalsiyum ihtiyacını karşılamak için neler yapıyorsunuz, varsa ek gıda olarak tarif veya öneri verir misiniz?
Bebek Ayı 7,5

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Gecenlerde tesaduf şu habere denk gelmistim, link atiyorum: 

https://www.google.com/amp/s/www.cnnturk.com/amp/saglik/kalsiyum-deposu-besinler

Bir de, neden ek gidayi 1-2 kasik veriyorsunuz onu anlamadim. 2-3 cay bardagi ek gida alabilir. Cok besleyici tarifler var. 
(613 puan) tarafından
Bazen kakası kabıza dönük olabiliyor o yüzden artırmaya çekindim. Doktor da fazla vermememi öylemişti.en fazla dolu dolu 2 yemek kaşığı veeriyorum. 8. Ay dolunca doktorla görüşüp tekrar fikir almayı düşünüyorum. Çok teşwkkür ederim link için, ilk fırsatta bakıcam.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Verilen gidanin ne oldugu da onemli ama miktari kadar. Mesela kiymali pirasa yemegi, brokoli corbasi, ispanakli omlet, kabakli tarifler vs kabizliga da iyi. Siz bilirsiniz tabi en iyisini.
(613 puan) tarafından
Ek gıda konusunda zorlamadan gittiğim için yavaş yavaş devam ediyorum. 3 gün denedim kıymayı sevmedi mesela, kabak dediğiniz gibi rahatlatması gerekirken kızımda ters tepti, çok gaz yaptı. pırasa ve kayısı iyi geldi ama. Kıymayı 1 hafta sonra tekrar deniycem. Ekmek, irmik filan var doktorun verdiği listede, çoktan onlara geçmiş olmam gerekirdi, bu hafta ancak başlıycam. Sanki her verdiğim şey dokunacakmış düşüncesiyle çok korkak davranıyorum. Bu korkumu aşmam lazım önce. Yine de sevdiği şeyleri yiyorsa yaptığım kadarını yediriyorum.1 çay bardağı ancak yapıyorum zaten. Sevmez ve yemezse hiç ısrar etmiyorum. Öyle olunca da yeni gıdalarda çok yavaş ilerlemiş oluyoruz. Önerilerinizi dikkate alıcam ama, teşekkür ederim.
-Reklam-
0 oy
(1,020 puan) tarafından
osteocare kullanıyorum kızımın alerji diyeti için doktor önerdi. kuru incir tüket hem süt hem kalsiyum için. nohut kuru fasulye kalsiyum için. bende kıvırcık süt yaptı.
(613 puan) tarafından
Cevabınız için teşekkür ederim. ilk fırsatta araştıracağım.Uykusunda ancak emiyordu, onu da bıraktı şimdi. Yorgun ve stresli olmadığım sürece sütle ilgili ciddi bir sorunum yoktu, sürekli inciir, sut, hurma dilan yeyip bol su içiyordum. mama takviyesini çok az yapıyordum ama 1 hafta boyunca çooook az süt gelmeye başladı, 4 aylıktı o zaman. O haftadan sonra sütüm yine geldiği halde doğru düzgün emmedi. Sağıp vrrdim, uykuluyken emzirdim, emwcek diye düzenli sağmadım, o da tam emmedi derken kısır döngünün içinde buldum kendimi.Mümkün olduğunca sağmaya çalışıyordum ama düzenli olmadı hiç. İyice azaldı artık. İlk sağımda 70, 2. sağımda 20 ancak çıkıyor.  Düzenlii sağabilsem az çok artmaya başlıyor ama uykuda içirmeye çalışmaktan sağma düzenini bir türlü oturtamadım.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 68 göst.
0 oy
0 cevap 66 göst.
6 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Abcdefg (555 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 111 göst.
30 Nisan 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Tombul kel bebek (258 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 127 göst.
20 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gizem95 (625 puan) tarafından soruldu
...