0 oy
364 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (2,520 puan) tarafından
Belki bu soruyu sormak, bunu dusunmek icin henuz erkendir bilemiyorum ama bir yandan da "Ağaç yaşken eğilir." gibi atasozlerini dusununce ne kadar erken o kadar iyi diyorum.

Sorum şu ki kizim giderek bencillesiyor sanki :D babasiyla oynasa gozu bende, benle oynasa babasında, tek dolaniyoken babasiyla yanyana gelsek koşa koşa gelip aramiza giriyor :D 2 dk tele baksam her ne yapiyorsa birakip ustume atliyor. Yani her zaman sadece ve sadece onunla ilgilenelim, ve her kim varsa herkes onunla ilgilensin istiyor :) evet daha cok kucuk, ilgi beklemesi cok normal ama bu kadari da normal mi? Bir de oyun oynarken surekli bozma derdinde. Iki oyuncagi ust uste koyayim hemen bozar gider. Zamanla ogrenir mi oyun oynamasini? Yoksa diyorum "Kizim bak oyunbozan olursan hic arkadasin olmaz :D ". 

Buyuk evladi olan, tecrubesi olan annelerden yorum istiyorum, bebeklerin huyu suyu ne zaman netlesir??
Bebek Ayı 9+24

3 Cevaplar

0 oy
(2,899 puan) tarafından
Bence bebekler daha doğmadan huyu suyu belki bir şekilde doğuyor anne baba ne yaparsa yapsın bunu değiştirmiyor 4 yaş bir oğlum 8 aylık bir kızım var ve inanılmaz farklılar şuan bile halbuki ikisinide aynı anne baba büyütüyor
Profil image (2,520 puan) tarafından
Doğuştan ozellik getirdiklerine ben de inaniyorum ama anne-baba olarak yaptigimiz farkliliklar illaki oluyor. Benim ilk bebeğim ama ikinci bebegim olsa muhakkak degisir bazi seyler - ama bilincli ama bilincsiz-.
Insallah kizimin bu huyu degisir ilerde. Hep "ben" demesini hic istemem :/
(5,307 puan) tarafından
Buna kesinlikle katiliyorum, bazen ne yaparsan yap tavirlari davranislari asla degismiyor. Mesela benim oglum asiri mutlu ama ayni anda garip bir sekilde asiri sinirli bir cocuk. Hep cok guler yuzludur ama cok cabuk sinirlenir. Bizim evde asla ses yukselmez mesela, yani oglum bir seye kizinca bagirmayi filan anne babasindan gormedi ama bazen oyuncagina kiziyor, eline sise aliyor kapagini acamiyor vs. ve elindekine o kadar kiziyor ki sinirden bagiriyor, isiriyor!!! Oldukca da bilincli bir tepki oldugunu gozlemliyorum ve cok sasiriyorum. Ebeveynden ogrenilmis bir davranis olmadigini biliyorum, resmen karakter meselesi!! Bir anda parliyor ve hemen mutlu haline geri donuyor. Kardesim de biraz boyleydi, resmen genetik!
Profil image (2,520 puan) tarafından
Dogustan getiriyorlar kesinlikle bazi ozelliklerini ama bnm sordugum ilerde degisebilir mi? Tecrube eden var mi? Kucukken soyle huysuzdu, bisey yemezdi vs diyip ilerde bak nasil akillandi, hic yemek secmez vs'ye donusebilir mi?
(5,307 puan) tarafından
Bir takim seyler degisebilir tabi, anne babanin etkisiyle. Kuzenim cok yaramaz bir cocuktu, biraz da terbiyesizce bi cocuktu buyuyunce cok duzgun bi adam oldu mesela. Kardesim cok sinirliydi hala da sinirli :)
-Reklam-
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Kızım 15 aylık ben doğduğunda karakteri huyu suyu belli olarak doğduğuna inanıyorum hiç bi özelliği gram değişmedi. İnatçılığını törpülemeye çalışıyorum çok dağınık toplamayı öğretmeye çalışıyorum topluyor 1 dk sonra yine herşey yerlerde 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Off degismedi demek :/ benim kizimda da inatcilik var -benden aldi sanirim. Bi de acikinca cok sabirsiz oluyor- bunu da benden almis. Belki ilerde degisir diyodum.
0 oy
(792 puan) tarafından
6 aylık kızım var gözümün içine 10 yaşında Bi çocuk gibi bakıyo böyle sanki büyümüş :) 
Profil image (2,520 puan) tarafından
O var tabi, her seyi anliyorlar, her seyi bilincli yapiyorlar kesinlikle :)

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 976 göst.
4 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cns88 (454 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 582 göst.
0 oy
2 cevap 744 göst.
...