0 oy
324 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (198 puan) tarafından

Lütfen uzun uzun yazın ki anliyayim :)) çok tedirginim nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum ilk gün ne vereceğim yoğurt diye okudum ama kac kaşık ve gun içi kac kere vermem gerekir bebeğim şimdi 5 ay 10 günlük 6.ayına gecince vereceğim inşallah. Peki yogurdu alistirdiktan sonra hangi szebeye baslamaliyim sebzeleri bir anda karıştırıp puremi yapacağım yoksa tek tek mi onlarinda öğünü var mı olcusu ne kadar meyvede aynı şekilde hangi meyveleri vermem gerekir rt suyu kemik suyu simdi veriliyor mu corbaya erkenmi lütfen yazın :)

3 Cevaplar

0 oy
(488 puan) tarafından
Canım internetten ek gıdaya başlamayla ilgili tabmo var mevye sebze yumurta gibi gıdaların çizelgesi var. Mesela cilek 12  aydan sonra dilor bunhadın hepsinde belli aylardan verilmesinin önerilmesi bebişin sindirimin hazır olması alerji etkisine yönelik. 1 2 3 kuralını uygulayacaksın sin anladığım kadarıyla  ilk gün bir tatlı kaşığı yoğurt istersen yemek kaşığı kadarda olabilir 2. Gün 2 tatlı kaşığı 3. Gün 3 tatlı kaşığı. Bunun sebebi de beseğin alerjisi var mı diye kontrol edeceksin vücudunda özellikle sırtında kızarıklık selirtisi alerjiye yorumlanıyor genelde. 4  gün bir meyve püresi yapabilirsin bunu 3 gün kuralıyla verirken yoğurduda aynı gün verebimirsin çünkü yoğurdu daha önce denemiştin. Bu şekilde yanında ekleme yaharak çeşitlendirerek verirsin. Ölçü olarakta bebeğinin 24 zaat içinde tüm beslenmesinin yüzde yetmişi anne sütü veya veriyorsan devam sütü geriye kalan yüzde otuzu da ek gıda olacak. Ben bunu ek gıdaya geçtiğimde ilk bir ay uyguladıl. Sonra hormal beslemeye çalıştım tabi tuz acı ve ekşi ve yekerden uzak tutmala çalıştım. Ama öçellikle dikkat ettiğim yumurta beyazı  bal mantar sütten uzak tutuyorum. Çileği örnek vermiytim 12  alda öneriliyor ama ben mevsiminde olduğumuz için vermeye beşladım yayını beklemeden bu yekilde erken verdiklerimde var. Kendi yemeğimizi de önvelikle onların da yiyebileceği şekilde hazırlıyorum bebeklerinkini ayırıp baharat acı vs sonra etliyorum  örnek tablolara bak en azından neleri amabilir bu dönemde bunu bilirsen ona göre bunları çeşitlendirirsinde.
-Reklam-
0 oy
tarafından
İlk yoğurt ile başladım genelde öyle deniyor alerji olmaması için ilk gün bir çay kaşığı sadece ikinci gün iki üçüncü gün üç şeklinde. Sonra mevsime uygun sebze patates havuç (alerji riski az çünkü) önce tek tek buharda pişirin püre yapın çatal ile ezin pütürlü olsun. Önce patates sonra havuç verdim ben bjnlar da yine bir çay kaşığı iki çay kaşığı diye sonra denediğini iki sebzeyi karıştırabilirsin. Sebze tadımı tince meyveye geçmek mantıklı çünkü meyve tatlı onun tadını alınca sebze yemiyorlar. Çorba sebzeleri tattırdıktan sonra ben verdim

 Zeytinyağı muhakkak ekle pürelere kabız olur. Brn şu şekilde yaptım aldım elime kağıt kalem o mevsimde hangi sebze meyve var bebekler 6 ayda hangi sebze meyve tahıl yer tek tek yazdım. O baya yardımcı oldu. Kahvaltı yumurta sarısı ile 7. Ay da kuzu koyun etı kıyması 7. Ayda bu şekilde aklıma gelenler. Ama her şeyi ilk defa verirken minik minik ver özellikle alerji riski yüksek olanları. Sorun olursa yazabilirsin bildiğim kadarıyla yardımcı olurum 
0 oy
(2,175 puan) tarafından

image

Merhaba öncelikle yoğurdu evde kendiniz yapın yapıyorsanız ne ala. Hazır yoğurt vermeyin. Her doktorun önerisi farklı olabiliyor bazıları yoğurtla bazıları meyve ve sebze püresi ile başlatıyor. Üç gün kuralına göre ilerleyin tadım yaptırarak. 1-2 ay tadım la geçiyor. Alerji yapmadığından emin olduğunuz şeyleri öğüne dönüştürebilirsiniz. Patates, kabak, havuç, elma, armut, muz en az alerjik olanlar önce bunları tattırın. Tadımdan sonra öğüne geçince miktar 1 çay bardağı yada küçük kaseyi geçmemeli. Bir yaşına kadar yavaş yavaş arttırarak verip sonrasında 1 yaşında1 su bardağına çıkılıyor. Günde 2-3 öğün. Su da başlıyoruz ek gıdayla birlikte. 7.ayda kahvaltı başlanıyor genelde yumurta ve peynir onlar da üç gün kuralına göre verilmeli. Asitli şeyler yasak ama tadımlık verilebilir mandalina, portakal gibi. Diş çıkarken reddeden bebek çok oluyor bu dönemde zorlamayın. Sebzeyi az suyla yada buharda pişirin çatalla ezin. İlerde sebzelerin içine 1 tutam pirinç, bulgur veya mercimek ekleyebilirsiniz kıyma ve et suyu koyabilirsiniz. Meyveleri irmik veya yulaflı muhallebi yapabilirsiniz, rende veya yoğurtlu yapabilirsiniz. Tatlandırmak istediğiniz muhallebilere pekmez ve keçiboynuzu unu koyabilirsiniz. Tuz, şeker, bakla ve bal kesinlikle vermemek gerekiyor. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 249 göst.
14 Mayıs 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Eylulkirac44 (198 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 191 göst.
12 Temmuz 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aynur633 (812 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 217 göst.
19 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ayyse (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 227 göst.
28 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Didemkle (357 puan) tarafından soruldu
...