0 oy
700 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (133 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
artık kafam şişti sürekli aglama krizleri ataklar... sürekli fön makinesi sesi, beyaz gürültü.. artık bunlarda işe yaramıyor. kucagımda akşama kadar evde gezdiriyorum yine de hiç susmuyor delirmek üzereyim. yatagına koyunca daha çok delirip bagırıyor. gerçekten bu günler bitsin dayanamıyorum. bir saat bile uyusa şükredicem ama yokkk...siz nasıl başa çıkıyorsunuz? 

8 Cevaplar

+1 oy
(219 puan) tarafından
Merhaba canım ilk çocuğum kolik bir bebekti en son çareyi odanın kirişine delik açtırıp salıncak kurmakta bulmuştuk o zamanlar hamak yataklar yoktu yada biz bilmiyorduk 13 sene önce ama inan bana çok rahatlamıştık. 
-Reklam-
+1 oy
(800 puan) tarafından
Rabbim sabır ve güç versin.  3 ay 5 gunluguz hala devam 
+1 oy
(200 puan) tarafından
Biz 4 aylığız hala devam ediyor. Canım duş aldırdığı küvetini su ile doldur. İçinde 15-20 dk yüzdür. Bu arada karnına beline her yerine sabunlu lifle masaj yap. Sonra duşunu aldır. Çıkarınca yine belini karnını bebek yağı ile güzelce ovala masajını yap. Çok rahatlatıyor. Artk dayanamayacağın zamanda rezene ve anason çayı yapıp 3 çay kaşığı ver. Bunlardan başka çare bulamadık biz. Bu dediklerim çok rahatlattı. Geçen gün burdan birine daha demiştim. O da denemiş ve bebeği uyumuş rahatlamış. 
+1 oy
(2,175 puan) tarafından
Allah kolaylık versin çok zor mutlaka aile, eş, dost, akraba kim varsa yardım alın. Yoksa hiç dinlemiyorsunuz. Atak saatlerinde de ten teması kurun sık sık rahatlar. Çünkü kolik atakları hep aynı zamanda belli saatlerde olur. Havalar sıcak zaten bebeğin ve kendinizin üstünü çıkarıp çıplak göğsünüze yatırın eldivenleri varsa çıkarın bir süre öyle tutun ancak öyle sakinleştirebilirsiniz. 
0 oy
(2,272 puan) tarafından
Gaz damlası kullanarak canım.zeytin yagıyla karnına  Masaj yaparak. Cok gezdirdim kucagımda, babası askerde kimse yardımcı olmadı. Ama iyikide dogurmuşum şu an 6 aylık gülüşü ömre bedel. 
(133 puan) tarafından
ahh bizdede aynı bazen delirmiş gibi emmek istiyo acıdan ne yaptgnı bilmiyor bazen de emmiyor. şaşırdım artık
(2,272 puan) tarafından
Biogaiada sabit kal her akşam ac karnına aynı saatte 5 damla ver. Düzenli. 3 gün bak bakalım işe yarıyor mu
(133 puan) tarafından
biogaia ile devam edeyim o zaman bnde canım diğerlerini bırakayım bi süre
(2,272 puan) tarafından
Evet canım agır gelir küçük daha bebiş
(2,272 puan) tarafından
Hereketlendikce rahatlarsın oyuncaklarıyla oyun oynar bir 4 aylık olsun.
0 oy
(1,079 puan) tarafından
Başa çıkamıyorum bir ara geçmişti ne güzel sürekli dik durmak istediği için en son anakucağı aldık gerçekten işe yaradı çok rahat ettim tabi oda kısa sürdü halası geldi onda sallayarak uyutmaya alıştırdı geri başa döndük biberon kırizimiz vardı kucakta dik durma şimdi bide sallanma çıktıı 
(133 puan) tarafından
ahh o sallanma... 7/24 ya kucakta yada ayagımda sallıyorum artık belim tutmuyor
(1,079 puan) tarafından
Dik sallayınca da rahat ediyordu kısa süreliğine susuyordu artık 2 katı fazla ağlıyor susturamıyorum
(133 puan) tarafından
bebegin kaç aylık canım
(1,079 puan) tarafından
3 ayı 10 gün geçti
(133 puan) tarafından
3 ayda biter diyolardı
(1,079 puan) tarafından
Taşındık hemen yan daireme alt kat komşular bebek sesinden rahatsız oluyormuş onlar yüzünden bir kaç gün gerildik doğal olarak oda etkilendi hissetti üstüne sallamaya alıştı atakları başladı üst üste gelince bütün düzenim iz yok oldu dediğim gibi bide biberon kırizimiz ve meme reddimiz var
(133 puan) tarafından
çok zor canım gerçekten bizimde öyle. Ne gecemiz belli ne gündüzümüz
(1,079 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun :)
(224 puan) tarafından
Nasıl insanlarmış ya bir de küçücük bebekle taşındın ha. Inşallah tepelerine pt kut ses çıkaran 3 çocuklu aile tasinir
(1,079 puan) tarafından
Inşallahhh :)
0 oy
(4,616 puan) tarafından
Bebek arabadiyla bir ileri bir geri sallamakta buldum careyi 7 . Aya kadar devametti kolikligi
(133 puan) tarafından
7. ay mı çok uzun :(
0 oy
(224 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Canım benim su yazdıklarını okuyunca ilk zamanlar aklima geldi içine bir darlık çöktü.  Annem olmasa kafayı yerdim herhalde iyice. Ben çok uzunca süre sezaryen doğumdan sonra iyilesemedim. Eşim rahatsızlanmıştı onun iyileşmesi zaman aldi offf cok kotuydu cok. Her dakika huysuzdu uyulmadığı ve emmedigi her dakika ağlardı ama en çok da aksam. Akşam olacağı vakit içine darlık çöker başlardım ağlamaya çünkü saatleri yaklaşırdı. Annem bıkmadan saatlerce masaj yapardı ev sıcaktı ama elektrikli sobaya karşı yatırır alt tarafını soyar surekli masaj yapardı. Çocuğu iyi kavrayarak hoplatirdi hareketlensin gazi çıksın diye ama bastırmazdı ayaklarını yere  tabi.bacaklarini  gazini alir pozisyonda kucağımda uyurdu. karnı sıcacık olunca uyurdu.ikimiz cok oyle uyuduk kanepede. Su babysling lerden alabilirsin kanguru gibi karni isinirsa uyur belki hem kalbinin sesiniduyar sende isini yapar yemeğini yersin.  Benimki basini bana vuruyordu kullanamadım ama arkadaşım cok rahat etti. Kimyon çayı da verdim ben. o rahatlardı hem kendim içerdim hem bebeğe verirdim ... 
(133 puan) tarafından
canım bnde sezeryan oldum inan yardım edecek kimsem yok. annem de kaynanam da başka şehirde. sezeryanlı halimle hersey o kadar zor ki... anlatamam kafayı yemek üzereyim. annem yakın olsa en azından yardımcı olurdu. doğumumda 15 gün kaldı gitti. şimdi tek başıma bakıyorum. masaj duş her gün yapıyorum ama kısa süreliğine susuyor. kimyon çayını hala bnde veriyorum ama oda %100 çözüm olmadı.
(224 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Nasıl ya ameliyatlı ameliyatli tek başındaki kaldın. Çok elzem sebepleri mi var da seni bırakmak zorunda kaldılar. Canım benim ya sen nasıl tek başına basa çıkıyorsun. 47 gün annem kaldı aynı ilçedeyiz sonra 1 gun gelmediyse ertesi gun gekdi baktı baş çıkamıyorum her gun mutlaka ugradi. Yemek yolladı ona rağmen oyle zordu ki. Su an senin önünde saygıyla eğiliyorum. Sabret gececek ve oyle güzel günler gelecek k bugünleri unutacaksın. 2 aydan sonra cok az hafifleme olmuştu 3 aya biraz daha düzeldi 4. Ayda neredeyse bitmişti  ama tabi hala huysuzdu.Yani unutmasan da kötü günlerdi diyeceksin be aklima bile gelmeyecek.  Sabret nolur... yukarıda da yazmışlar kolik bebek sallanmayi sever hamak al.  Ben pusette uyuturdum. Iki büklüm olmayı da severler. Ne diyeyim eğer sana yardim edecek bekat kiz kardeşin vs bile varsa bir şekilde yanina getirt inan bir tas çorba koysalar bile o kadar rahat edersin ki
(133 puan) tarafından
annem çalışıyor canım onun için durmadı. gücüm tükendi resmen Allah yardımcımız olsun
(224 puan) tarafından
Anladim canım. Yorumumu düzenlerken sen cevap yazmışsın. Hamak al kuzum. Ben ona alışmasın diye almadım pusette salladım ilerde bana zor olacak diye de seni bu noktaya getirdiyse her yol mübah artik.
(133 puan) tarafından
Allah razı olsun canım keşke bi kız kardeşim falan olsaydı oda yok. yetemiyorum gücüm tükeniyor. uyku zaten hiç yok nerdeyse. iftarda sürekli kahvaltılık yiyoruz yemek yapack fırsat yok resmen. hamak almayı düşünüyorum bnde canım inşallah fayda eder.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 719 göst.
19 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yavuz selim❤ (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 853 göst.
9 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Amazon (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 330 göst.
25 Aralık 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Egeninannesi01 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 125 göst.
14 Eylül 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde İki mavi. (241 puan) tarafından soruldu
...