0 oy
610 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (77 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Oglum 6 cı ayını doldurdu ek gıdaya başladık doktora felan gidemiyrz virüstn internnet araştrdgm kadar ilerlyrm hanımlar sizlerede danişmk istedm yardmcı olrmsnz şu şekilde ypyrm 3 gün kuralını uygulyrm yogurt yedrdm ilk 3 gün sonra patates ve kabak sebze olarak başka ne yedrblrm daha sonra meyvelere geciccm sonra muahllebi peynir lor bunlarr vardı hep internette 7 ci aydada kahvaltıya bşlnyrmş karışımlar yapıp vereblrmşm dogru bilipte yazdıklarmdan yanlış olan var mıdır uzun oldu kusura bakmayın hanımlar :)

Bebek Ayı 6

6 Cevaplar

0 oy
(4,538 puan) tarafından
(77 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim peki ilerleyişimde bir yanlış var mı ?
(4,538 puan) tarafından
Rica ederim kuzum internet ne diyorsa odur ve senin yaptığın yanlış bişey yok endişelenmeyin ☺️
(77 puan) tarafından
Teşekkür ederim ilk cocugum acemiyim biraz ve emin olup öyle vermk istyrm
(4,538 puan) tarafından
Rica ederim canım ☺️
-Reklam-
0 oy
(352 puan) tarafından
Patlican ve bakla disinda tum sebzeleri verebilirsiniz. 7 ayda icine sogan sarimsak da ekleyin hem lezzetlenir hem de cok faydali. Meyveye de 7. Ayda gecin sebzeye iyice alişsin. Ben 6.5 ayda kuzu etini haslayip blendr yapip yedirmeye basladim. Suyunu da buz posetlerinde muhafaza edip bir iki kup ekliyorum yemeklerine. 7. Ayda kahvalti edecek. Aksamdan tuza koyun peyniri ve zeytini. Yumurta sarisini hergun degisik yapin. Haslanmis peynirli taze soganli kabakli ispanakli vs. Sebzeleri kesinlikle blendr yapmayin catalla ezin alişsin. Ustunde zeytinyagi gezdirin. Muhallebiye de simdi baslayabilirsiniz. Tam bugday tam pirinc tam yulaf unu bebek irmigi kullanabilirsiniz. Keci boynuzu pekmezi ile tatlandirabilirsiniz. 
(77 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim bilgilernz için :)
0 oy
(730 puan) tarafından
Benimkini yazayım belki yardımı olur 

Yoğurt

Havuç

Patates 

Kabak

Balkabağı

Pirinç

Elma

Armut

Yulaf unu

Kavun

Muz 

Avocado

Kayısı 

İrmik

Şeftali

Sonra Pekmez geçeceğim yumurta peynir diye devam edeceğim 3 gün kuralına göre gidiyorum sebzelere ilk gün hariç diğer günler zeytinyağı koydum kabız olmasın diye ilk olarak sebze verdim sonra tahıl meyve diye ilerledim hep öğleden önce vermeye özen gösterdim alerji olursa erken fark edeyim diye sebze çok sevmedi veya 2.gün aynı şeyi yemek istemeyince yoğurt katıyorum öyle güzel yiyor. Yoğurdu evde kendim yapıyorum probiyotik maya kullanın bağırsaklarından güçlendirsin ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiriyor 
(77 puan) tarafından
Ya bnde balkabagı havuç yedrmk istyrm ama manavlara felan bktk bulamadım hiç market olrkta bim a101 şok dışında büyük market yok bnm listmde yulaf unu ve irmik yoktu pişirip öyle vercksnz degil mi lorda yszyrdu bnde cok teşekkür ederin bu arada :)
(730 puan) tarafından
Evet yulaf ve irmik pişiyor hatta meyvenin içerisine katacaksanız meyveyi pişirin o suya yulaf veya ırmiğiı atın bir kez karıştırıp ağzını kapatın o sıcaklıkta pişiyor tüm suyu çekiyor balkabağını pazarda buldum şu an mevsimi değil sadece denemek amaçlı verdim yaz sonuna doğru her yerde olur vitamin değeri çok yüksek ve bebeklerin çoğu seviyor hem de çorbalarınıda taylandırıyor havuç bir çok yerde var bim de bile görmüştüm
(306 puan) tarafından
3 gün kuralı nasıl oluyor ,aynı besini 3 gün üst üste mi veriyorsun yoksa 3 gün bekliyomusun verdikten sonra canım
(77 puan) tarafından
3 gün arttırarak aynı besini veryrsn
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar neler verilmesi gerektiğini yazmışlar zaten. Bende kendi tecrübelerimi ifade edeyim. Üç gün kuralına göre verdiğiniz ve alerji yapmadığına emin olduğunuz şeyleri öğüne dönüştürebilirsiniz. 7.ayda sebzelerin içine 1 tutam pirinç, bulgur, şehriye veya mercimek ekleyebilirsiniz. Zeytinyağı, et suyu, kemik suyu 8.ayda et veya kıyma ile zenginleştirebilirsiniz.Meyveleri pişirip verebilir ya da meyveli irmikli muhallebi yapabilirsiniz. Miktarı 1 çay bardağı yada küçük kase kadar olmalı çünkü mide kapasitesi daha fazlasını almaz. Yoğurdu mutlaka evde kendiniz mayalayın. Meyveli yoğurt yada yoğurt çorbası verebilirsiniz. Kahvaltıya geçince yumurta sarısı, peynir, lor, pankek, bebek keki, ev yapımı bebek bisküvileri verebilirsiniz. Mümkün olduğunca pişmiş sebze ve meyveleri çatalla ezin blender çok kullanmayın. Ek gıda ile birlikte su da başlamalısınız her öğün sonunda su verin. 9.ayda sizinle birlikte sofrada oturabilir ve yediğiniz herşeyi verebilirsiniz ama az salçalı ve baharatsız olmalı. Tuz, şeker, baharat, bakla, bal, inek sütü, çay vs yasak. 
(306 puan) tarafından
İlk gün verdiğim elmayı 1 keremi vereceğim
0 oy
(225 puan) tarafından
hepsi doğru canım ek gıdalara 6. ay doluunca başlanmalı
0 oy
Profil image (792 puan) tarafından
Youtube da müge ok var onu takip edin kızı tam 6 aylık çok güzel şeyler hazırlıyor kızına.  Sorulara da yanıt veriyor . Bi takip edin isterseniz .  sizde onun verdiklerinden verirsiniz .:)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 566 göst.
3 Nisan 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Oğuzunannesi53 (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 224 göst.
30 Nisan 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mka ❤️ (532 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 674 göst.
21 Ocak 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde İlknur..2 (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 498 göst.
...