0 oy
526 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (448 puan) tarafından
İyi akşamlar, 

Yarın öğlen kızıma yoğurt vericem yarım kahve fincanı günlük mayalanmış olması gerekiyor ya akşamdan kursam dolaba koymamam lazım sabah 7:30 da kalkıyor o saatte kursam öğlen 1 2 gibi mayalanmış olur mu sizler nasıl yapıyorsunuz?

5 Cevaplar

0 oy
(2,175 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Günlük yapmak en doğrusu aslında çünkü bekledikçe besin değeri azalıyormuş. İçindeki faydalı maya bakterilerini taze iken vermek gerekiyo.  Ama hergün bu kadar az miktarda mayalamak çok zor birde miktarı azaldıkça tutması zorlaşıyor. Ben 2 günde bir kavanozda yapıyorum dolaba da koyuyorum sıkıntı yaşamadım. Zaten mayalanınca hemen verirsen çok sulu oluyor. Benim oğlum sulu sevmiyor çıkarıyor. Elbette doktorun söyledikleri doğru ama bunun hayata geçirilmesi kolay değil mesela hergün taze sütten yapmak isterim bende ama apartmanda inek beslemem lazım onun için :) 
-Reklam-
+1 oy
(76 puan) tarafından
Bir gün önceden mayalayıp dolaba kaldırıyorum ve ertesi gün bebeğime veriyorum.Ortalama 7 saate mayalanıyor benim yoğurdum fakat ben makina kullanıyorum. 
(448 puan) tarafından
Doktoru dolaba girmeyecek dedi internetten de bakıyorum herkes 2 günlük kuruyor bizim doktor özellikle günlük mayalanacak dolaba girmeyecek dedi
(76 puan) tarafından
Ben 3 günde bir mayalıyorum.
0 oy
(330 puan) tarafından
B3nşm yogurt um tutmuyor siz nasl yaptınız 
(128 puan) tarafından
Canım sütü kaynadıktan sonra en küçük ocağa al içine tahta kaşık koy kısık ateşte yarım saat kaynasın, sütte su varsa cıvık olur tutmaz bu sayede su buharlasiyor yoğurt güzel tutuyor, birde mayasını çok kaynar koyarsan  maya yanar,ya da çok soğuk koyarsan süte mayalanmaz ,koyacagin yoğur mayasida oda sıcaklığında olmalı ,mayaladiktan sonra ağzına bir süzgeç kapat ver sofra beziyle sar sabaha yoğurdun tutacaktır.
(448 puan) tarafından
Bende böyle yapıyorum çok güzel oluyor. Ne sıcak ne soğuk ayarını kaçırmamak lazım ağzına kapak kapamadan peçete katlayıp bir beze sarıyorum sabah dolaba atıyorum kapağını kapatıp 1 gün ellemiyorum ertesi güne güzel oluyor
(330 puan) tarafından
Peki 3 su bardağına ne kdar maya koyayım
(128 puan) tarafından
3 litre sute bir çorba kaşığı koyuyorum tutuyor ,heralde bı tatlı kaşığı yeterli olur diye düşünüyorum.
(330 puan) tarafından
Teşkur ederim
0 oy
(128 puan) tarafından
Canım akşam mayalıyorum sabah dolaba koyuyorum öğlen vermeden önce oda sıcaklığına gelmesi için tabağa alıyorum ,bı hafta dursa d bişey olmaz yoğurt anında yapıp yedirme biraz zor pek yapan olduğunu düşünmüyorum.
(128 puan) tarafından
Canım çok heyecanLanma ilk ek gidasini yiyecek diye hemen öyle hapur hupur yemiyordilini degdirsin bı çay kaşığı yiyecek en fazla ,insan uğraşıp yapıyor yiycek sanıyor fakat tadımlık yiyecek zaten
(448 puan) tarafından
Bizim ki ağzına ne versem gaz damlası D vitamini Vs şapır şupur yalayıp daha da ister gibi hareket yaptığı için heyecanlanıyorum çünkü yiyeceğini biliyorum herşeyi olması gerektiği gibi yapmayı çok severim öyle herşey yolunda gidiyor kızımın da sağlıklı büyümesini istiyorum. Benim bağırsak problemim var onun yaşamasını istemiyorum.
(128 puan) tarafından
İnşallah canım güzelce yer iyi olsun bebeğin sağlıkla büyüsün.
(448 puan) tarafından
Hepimizin ki inşallah
(6 puan) tarafından
Kucuk 210 ml lik kavanoza yarim cay kaşığı mayayla yapiyorum. Zaten kucucuk kavanozlari sarip hemen bi koltugun kosesinde mayalanir. Firini biraz isitip orda mayalanir. Ama ben bu dolaba koymanin okadar problem olmayacagini düşünüyorum. Ki insanlik hali her zaman yetisemeyeblr insan. Biz suan hep evde oldugumuz icin şartlar  musait. Bizde daha baslayali 20 gun oldu. Ondan boyle hergun mayaliyorum :) buarada bebek de 1 tatli kasigi 1 yemek kasigi yiyecek diye bsy yok. Istahlidir insallah daha cok yer. Karari o versin demisti bizim doktorumuz nekadar yiyeceginin.
0 oy
(42 puan) tarafından
Dolapta dinlendir bence mayalayip hemen dirmeee ben bebegime 3.kavanoz mayaliyorum.3 gun yediriyorum yedirdikce aciyirumm kavanozlari 1 gece dinlenemsi iyi olur 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 242 göst.
7 Mart 2024 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Gizem tan (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 120 göst.
26 Haziran 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Büşra20 (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 309 göst.
1 Ekim 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Rafet (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 154 göst.
17 Aralık 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ElizanınAnnesi (204 puan) tarafından soruldu
...