0 oy
305 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (718 puan) tarafından
Kızlar 14gunluk kızım var birincisi göbeğimiz hâlâ düşmedi. Hiç bise kullanmıyorum. Doktorda ebede hiç bise önermedi hatta kesinlikle bise kullanma kuru tut dedi. Dünden kanadığını fark ettim zibini batmış. Hiç bir tecrübem yok oyuzden canı yanıyor diye üzülüyorum normalmidir. P.tesi kontorlumuz var. Uzun sürede düşmeyince gobek korktum doğrusu.

Ikinci sorum bebeğim emiyor çok şükür ama ben sutumu sağmiyorum hiç. Çoğu yorumlarda herkes sütünü sagdigini yazıyor acaba sağılması lazım benmi bilmiyorum. Belki saçma gelecek hakkinizi helal edin. Ama gerçekten bilmiyorum. Yönlendirecek kimsede yok. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bebek Ayı 14gunluk

4 Cevaplar

0 oy
Profil image (3,278 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Canim göbek için bize %70 alkollu su ile etrafını günde iki kere sürdüm 5. Günde düştü.  Her bebek kordonu bir olmuyormus kiminin ince kiminin kalin olduğundan hemen düşmüyormuş ondan olabilir ama sen mutlaka gecikmeden doktoruna danışmalısın. 2 soruna gelecek olursak göğsün çok doluysa bir miktarini sağ hem bebek gogus ucunu iyice kavrar hem de  sen rahat edersin ama çok dolu dolu olmayıp seni rahatsiz etmiyorsa bebeğin her emzirmede göğsünü bosaltiyorsa hiç sağma 
Profil image (718 puan) tarafından
Bana hiç bise sürme dediler cnm kuru olsun yeter diye. P.tesi kontrolümüz  var ozaman gösteririm InşaAllah.  Gogsumde rahatsız etmiyor bebeğim emince rahatlıyor. Çok teşekkür ederim canım cevabın için.
Profil image (3,278 puan) tarafından
Rica ederim canim bebegin bosaltiyorsa sorun yok bol bol sütlü günler olsun inşallah:))
-Reklam-
0 oy
(17 puan) tarafından
Benim 22 günluk bebegim bizim.gobekte 12 günde düştü sute gelince benim.sutum az olur hep ilk kizimda tecrübe yoktu şimdi sağma yapıyorum bebek emince kalan sütü sagiyorum böyle böyle sütüm çoğaldı emzirme hocasi vardı doğum yaptığım has. O her emzirmede göğüsleri boşaltınki daha çok ve yağlı süt olsun diye  sağma Yapa Yapa cogaltiltim sütü  
Profil image (718 puan) tarafından
Anladım canım çok teşekkür ederim cevabın için.
0 oy
(282 puan) tarafından
Sen göbeğini temiz ve kuru tut başka bir şeye gerek yok canım özellikle bez konusunda dikkatli ol cıs çıkmasın zamanla düşer o sütün coksa sağ koy dolaba sonra kullanırsın 
Profil image (718 puan) tarafından
Saolasin canım aynen beze dikkat ediyorum.  Cevap için teşekkür ederim.
(282 puan) tarafından
Rica ediyorum canım
0 oy
(1,019 puan) tarafından
Bana da hiçbişey kullanma dediler göbek için , hastanedeyken gazlı bez sarmışlardı eve gelince ben çıkardım , 1 haftalık olmadan göbek düştü. Bezini takarken dikkat et bezin içinde kalmasın göbek. Bebeğin göğsünü boşaltıyorsa , sağmanı gerektirecek süt kalmıyorsa sağamazsın zaten. Ben mecburiyetten aldım pompayı , bebeğim boşaltamıyordu ve göğüslerim taş gibi olup ağrıyordu. Yani ihtiyaç halinde yapman gereken bişey. 
Profil image (718 puan) tarafından
Yok canım beze dikkat ediyorum zaten içinde kalmıyor. Düşer bugün yarın bizimkide heralde. Cevabın için teşekkür ederim cnm.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 238 göst.
12 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yusuf Canimsin (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 304 göst.
27 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yasemincee (691 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 441 göst.
18 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde bebek2020 (311 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 165 göst.
18 Aralık 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mzbk (25 puan) tarafından soruldu
...