0 oy
516 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (680 puan) tarafından

7 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,127 puan) tarafından
Biz yaptırdık. Öyle düşünürseniz sağlık ocağının verdiği kan damlalari da ücretsiz ama içerikleri kötü. 

Menenjitin geri dönüşü yok direk beyni etkiliyor. Riske atmaya değmez bence. 
-Reklam-
0 oy
(579 puan) tarafından
Durumu iyi olan olmayan cocuk ayrimi malesef bircok alanda mevcut..devlet maliyetli oldugu icin karsilamiyo olabilir mi?rotaviruste ayni sekilde daha once bi donem devlet asi takvimine almis daha sonra cikarmis ama onemsiz oldugu icin degil maliyet yukunden dolayi..bence kesinlikle yaptirilmali..menenjitin sonuclarini arastirirsaniz nekdr onemli olduguna zaten kendiniz de karar verirsiniz..
0 oy
Profil image (502 puan) tarafından
Canim bence yaptirilmali cunku allah korusun hastaliga yakalanirsa sonuclari ölüm ya da sakatliklara yol acabiliyormus ben bi doktorum yazisinda okumustum maliyeti yuksek asilar oldugu icin devlet karşılamıyormuş bu yuzdende maliyet bizlere yükleniyor aslinda cok onemli keske asi takvimine eklense ve herkes yaptirilabilse 
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Çok pahalı olduğu için canım devlet sadece yurt dışına tehlikeli ülkelere gidenlerinkini karşılıyor. Mesela hacca giderken bedava yaptırıyor. Çok gerekli olan ve devletin karşılamadığı o kadar çok ilaç var ki maalesef. 'Nasıl olsa devlet karşılamıyor demekki gerekli değil' düşüncesi çok yanlış. Menenjit çok tehlikeli ve komplikasyonları olan sekel bırakabilen bir hastalık. Maddi durumunuza göre uygunsa mutlaka yaptırın. Bence de rutin aşı takvimine girmeli devlet tarafından karşılanması gerekir. 
0 oy
(1,020 puan) tarafından
yaptirilmali çünkü ölüm riski var. maddi açıdan zorluyor haklısın ama yapacak bisey yok. linç yemek istemiyorum ama sanki her olmasi gereken oluyormuş gibi aşıyı niye devlet yapmıyor diyorsun. 
0 oy
Profil image (1,141 puan) tarafından
Çocuk felci aşısı yapılıyor zaten meninjit aynı degilmi
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Bunu ben doktorumu sordum önemli bir aşı olduğunu söylüyorsunuz ama devlet karşılamıyor dedim oda çok az çocuğun başına geldiği için devlet risk grubunda görmüyor dedi ama eğer çocuğunun başına gelirse öldürür dedi bu riski almaya değmez 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 525 göst.
4 Aralık 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Öğretmen anne❤ (680 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 277 göst.
22 Kasım 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Öğretmen anne❤ (680 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 337 göst.
18 Ekim 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Byz arsln (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 386 göst.
...