0 oy
546 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (84 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Merhaba arkadaşlar oğlum 9aylik şu an. 6. Ayından beri D vitamini kullanmıyorum. Sizce kullanmak şart mı burada güneşini de alıyor. Kan ilacını da kullanmıyorum pekmez yediriyorum. Tam kan sayımı vardı 8. Ayda onu yaptirmadim. 9. Ay aşısını yaptıracağım. 
Bebek Ayı 9

6 Cevaplar

+6 oy
(5,307 puan) tarafından
Kan ilacindan alacagi demiri saglamak icin gunde bir kavanoz kadar pekmez yedirmen gerekiyor ki yediremezsin. Vucuduna gerekli d vitamini icin uzun sureler gunes almasi gerekiyor ki bebegini korumasiz uzun sure gunese maruz birakiyorsan cok yanlis yapiyorsun. D vitamini eksikligi iskelet kas gelisimi icin cok onemli. Bir soru sormamissin, secimlerini deklare etmissin. Ama postu acaba yanlis mi yapiyorum demek icin actiysan, cok yanlis yapiyorsun
(911 puan) tarafından
10 numara ozet gecmissin. kesinlikle katiliyorum. onu da yapmiyorum bunu da yapmiyorum diyince sonda 9 ay asiyi da yaptirmicam demeni bekledim acikcasi:)
Profil image (1,163 puan) tarafından
Helal sana BG senden beklenir cevap bu walla
Profil image (1,163 puan) tarafından
Bende öyle sandım hatta 2 defa okudum Linaaaa :D :D :D
-Reklam-
+4 oy
(275 puan) tarafından
Gerçekten bazen sorulan sorulara cevapları okurken çok eğleniyorum. En iysini ben bilirim havasında ve karşı tarafı bilincsizlikle suçlayıcı cumlelerle kendini tatmin etmeye çalışan annelere gerçekten gülüyorum. Doğru bildigini soyle geç ya hu :) kusura bakmayın bu şekilde meşgul ettim postunuzu da demeden edemedim :) bunu en iyi Dr soyler annesi. Kan tahliline bakalım diyebilir. 
+2 oy
Profil image (285 puan) tarafından
Buna en iyi doktorunuz cevap verebilir oda muayene ve test sonuçlarına göre kimi bebekte eksiktir kiminde iyidir bilemeyiz
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Neden kullanmiyorsunuz ? 
0 oy
(115 puan) tarafından
Bende dvit kullanmadım gaz ve kabızlık yaptı . Doktoruma söyledim 9.ayda toptan dvit verecez dedi nasıl olduğunu bilmiyorum da önce test yapacak ve kilosuna göre bir doz verecek galiba bir kerede bitecek dedi. Siz yine de doktorunuza sorun . Ben tamamen gaz ve kabızlık yaptığı için bırakmak zorunda kalmıştım . 
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Bence ikisini de kullanmalısınız. Güneş ışınlarından aldığı D vitamini yeterli değil. Pekmezde demir var ama günlük birkaç kaşık pekmez demir ihtiyacını karşılamaz. Her ikisi de gelişimi için çok önemli. Öyle olmasa bunları devlet bedava dağıtmazdı güneşe çıkın, pekmez için derdi. Bugün koronavirüsün bile D vitamini eksikliği olan kişilerde daha öldürücü olduğu söyleniyor ihmale gelmez. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 503 göst.
0 oy
4 cevap 433 göst.
0 oy
2 cevap 210 göst.
22 Nisan 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Minamiracrb (617 puan) tarafından soruldu
...