0 oy
604 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (12 puan) tarafından
Merhaba güzel anneler, 

1.sorum bebeğinize yaptığınız sebze çorbalari veya diğer çorbalari sürekli taze taze yapıp mi veriyonuz?

Ben genelde 2 3 kaselik yapıyorum, 2 3 günde ancak bitiyor. Ama içinden alıp da ısıtirim. Kizima yaptigim pismis yemegi veya corbayi asla tekrar tekrar isitmam. Sizler nasıl yapiyonuz?

2.si suya nasıl alistirabiliriz? Ve su veriyor musunuz? Ben ek gidadan sonra 1 2 tatlı kaşığı vermeye çalışıyorum kizim da pek icmiyor ben de zorlamiyorum. Günde 3 defa mama içiyor. Çişli bez sayısı da günde 5 6 oluyo. Yani yeterli su alıyor diye düşünüyorum. Ama yine de ilerde kabızlık problemi yaşamamak için suya nasıl alistirabilirim.

3.Günde kaç defa ek gıda veriyorsunuz? 

Ben şu an 2 defa veriyorum. Sabah meyveli muhallebiler akşam da çorba veya kendim yaptığım tavuklu etli sebze püreleri. Şimdi bi de öğlen gibi yoğurt ekleyecem.

Ekmek vermeye başlamalı miyim? Şimdiye kadar hiç vermedim.

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler. 
Bebek Ayı 6 ay+6 günlük

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,917 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Her gün için taze yapmıyorum. Senin de dediğin gibi 2 günde bitiyor. Isıtırken hepsini ısıtmıyorum yiyeceği kadarını ısıtıyorum. Ben doğduğundan beri su verdiğim için kızım suyu severek içiyor damlatmaz biberonla var onlar daha çok ilgisini çekebilir. 6 aylık bebek için 2 yada 3 defa yeterli ek gıda da. Zaten ay ilerledikçe öğüne döneceksiniz. Ekmeğin kanıtlanmış hiçbir faydası yok. Kızım 1 yaşında ben sadece haftada 1 defa veriyorum. Sağlıkla büyüsün bebişiniz <3

(12 puan) tarafından
Teşekkürler güzel yorumunuz için. Sizin de sağlıkla huzurla büyüsün bebisiniz. ♡
 
Ekmek vermekten kastım yararı olduğundan değil de çiğneme refleksi oluşması açısından sordum. Yani hiç şu ana kadar katı vermedim. Hep püre veya muhallebi çorba tarzında verdim . Genelde rende veya blender kullandim veya catalla ezdim. Yani şimdiden sonra ufak ufak peynir ekmek yumurta vb katı olarak vermeli miyim? Muhallebi tarzında verenler var ama bu çok doğru değil diye okudum.  7. Aydan sonra başlanması lazımmış pütürlü katı gıdalara çiğneme refleksinin oluşması açısından sordum.
Profil image (1,917 puan) tarafından
Belki biraz tuhaf gelecek ama ben baştan beri hep pütürlü verdim o yüzden zorluk yaşamadım. Yavaş yavaş pütürlüye gmen gerekiyor. Blender kullanma. Ezerek vermek istiyorsan çatal kullanman daha iyi olur. Ben hep yumuşak omletler yapıp verdim içine peynir ekledim sebzeleri parmak gibi kesip haşladım eline verdim. Bebeğim yerken bende karşısında sakız çiğnedim ki o da çiğnemeyi öğrensin diye. Arada öksürdüm boğazında kalırsa yapsın diye. Hiçbir sorun yaşamadım.
(12 puan) tarafından
Teşekkürler bilgileriniz için. Ben de blender i bırakayim o halde.
-Reklam-
0 oy
(108 puan) tarafından
6+13 günlük hergun taze yapıyorum süzgeçten ezerek geçiriyorum blender kullanmıyorum 5 aylik su vermeye basladim kahvaltıya başlamadım sabah emiyor 12 gibi oglen çorbasını içiyor 3 gibi tekrar emiyor 5 te mayaladigim yoğurttan veriyorum bazen sade bazen cam rendede rendeleyip şeftali veya elma katıyorum 5 gibi tekrar emiyor aksam 8 gibi tam buğday unu ve irmikli muhallebi yapıyorum onu yiyor gece 1 de emiyor sabah 7 e kadar uyuyor çorbayı 1 gün kabak havuç patates pirinç yapıyorsam 2.gun ıspanak havuç patates 3.gun brokoli havuç tarzı değişik olarak yapıyorum 
(108 puan) tarafından
Suyuda her ek gida sonrası 30 cc içiyor
(12 puan) tarafından
Benim  kizim 10 cc bile icmiyor. En iyisi ben de su konusuna özellikle ağırlık vereyim
(108 puan) tarafından
Önce 10 cc zor içiyordu ama alıştı alışır
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Kızım pazartesi günü 6 aylık olcak sadece sabahları sebze veriyorum tadım haşlama olarak yarın meyveye geçicez tahıl grubunu 7.ayı doldurunca vermeyi düşünüyorum tek öğün sabah on gibi veriyorum 20 gün sonra falan da ikindide yoğurt vercem

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 220 göst.
11 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde zeynosum (687 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 581 göst.
13 Eylül 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ❤ A & H ❤ (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 840 göst.
16 Mayıs 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 515 göst.
12 Mayıs 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde havvahüseyin (77 puan) tarafından soruldu
...