0 oy
601 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (2,520 puan) tarafından
Kizimi uyutmam uzun surmez aslinda. 10-15dk icinde mamasini icip uyur. Ama boyu ve kilosu biraz fazla. Haliyle tasimakta da zorlaniyorum (omzumda uyur). Bugun yatirdiktan sonra uyandi. Bi anda estiler bana, dur dedim bekleyeyim kendi kendine uyutmaya calisayim (klasik yontemleri denedim). Ama bana misin demedi. Uykusu olan, kolayca uyuyan kiz iyice sinirlendi. 45 dakika sonunda artik pes ettim ve kucagima alarak uyuttum. Uyurken bile sinirliydi. Kendimi sanki kizimin güvenini kirmis gibi hissettim :( bir daha denemeye cesaretim yok.

Egitimi basarili olan anneler; siz kac dk boyunca ugrasmistiniz kendi uyusun diye? 

Bir de benim yerimde olsaniz siz ne yaparsiniz; kisa surede ama kucakta mi uyutursunuz, yoksa uzun surse de egitim verir misiniz? Ben acikcasi egitim dusunmuyordum ama kizima bakici bakacak. O yuzden dusunmeye baslamistim.
Bebek Ayı 11+23

8 Cevaplar

0 oy
(1,063 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bebeginiz  kucakta  uyumaya alıştığı  icin birden yatagina birakip giderseniz kaygilanir uyuyamaz oncelikle yatakta uyumaya  alistirmaniz gerekir bunun icin yanınıza  yatirabilirsiniz ya da anne yani besik kullanabilirsiniz ben oyle yapiyorum.  O Yaninizda uyumaya calisirken arada elinizi göğsüne  koyup hafifce pat pat vurabilir sssshh sesi cikarip onu sakinlestirebilirsiniz biraz uzun surse de geri adim atmadan bu sekilde uyutmaya calisin. Eger basarili olursanız  uyku saatleri  oturana  kadar bu sekilde uyutup kendi yatagina yatirmaya baslayin o uyuyana kadar yine yaninda durup dokunarak yine destek verin. Bu da basarili olursa artik dokunma  destegini de cekin yatirin kendi kendine uyusun. Ilk asamada yanınızda  dokunma destekli  uyurken diyelim aglamaya basladi ya da uyumayacak anladiniz odadan ciikin birkac dk sonra  gunaydiiiin diyerek iceri girin perdeleri  acin yalanci drama deniyor buna bebegi kandirma bir nevi  yani o agladigi icin degil uyku saati bittiği  icin kucaginiza aliyorsnuz mesaji vermek amac. Umarim basarili olursunuz  sevgiler
Profil image (2,520 puan) tarafından
Direk yataga yanima mi yatirayim yani? Hareketli bebeklerde de ise yariyor mu? Kaldirip kaldirip atiyor kizim kendini, oyun yapiyor hep. Yatagin kenarina falan gitme riski var, duserse diye müdahale etmem gerekir hep. Peki bunu denedim diyelim, sure olarak kac dk beklemem gerekiyor? Yani bugunku 45dk az mi cok mu? Pes etme suresi nedir?
(1,063 puan) tarafından
Simdi sizin yerinizde olsam ilk başlarda kucagimda mayışmasini beklerim hafif uykuluyken yanıma yatiririm sizin anne yani  besik  icin buyuk bebeginiz etrafını yastıkla onceden çevirin,  yanıniza yatirinca basini sevin elini tutun yani yaniniza yatirip arkanızı dönmeyeceksiniz sakilesene kadar  elinizle  durdurun benim oglum da kalkmaya  calisiyor dönüyor deli gibi sağa sola ben dogdugundan beri 3 saatlik rutinler ile harika gidiyordum 4 ay ataginda hersey mafoldu bexero sonrasi hastalandi vs derken düzen  kalmadi  suan  cok uğraşıyorum uyku saatlerini tekrar oturtma aşamasındayim sonra desteksiz  uyutmaya geçicem insallah ve bazen 1 bucuk saat ugrasiyorum  aslinda 45 dk ideal max 1 saat ilk zamanlar cok zor oluyor o yuzden bnce kendinizi rahatlatin uyumazsa uyumasın  diye  sonra dedigim sekilde  bir deneyin derim uyusun diye  uğraştıkça farketmeden geriliyoruz  ve cocuk resmen hissediyor özetle  once yatakta uyuma ve uyku saati duzenleme sonra destekli kendi yatağında en son desteksiz kendi yataginda sirasiyla giderseniz umarim sonuc alırsınız
-Reklam-
0 oy
(4,539 puan) tarafından
Ben uzanirim yanına Kendi haline bırakırım saat kaçta uyuduysa şimdi Kendi kendine düzene girdi dokuz on gibi uyur gider
Profil image (2,520 puan) tarafından
Mümkün degil. Besiginde bile kirk donuyor. İstediği tepkiyi alamayinca da sinirleniyor.
(4,539 puan) tarafından
Yatak ta yanına yatır Uzak Doğu müziği aç ve eline bişey ver oyalansin diye sende onuna yanına uzan Arda bir senle oynar bi baktın üstünde uykuya dalmış
Profil image (2,520 puan) tarafından
Simdiye kadar telefondan vs hic muzik acarak uyutmadim. Gun icinde telefonu, ondan ses geldigini gorunce hemen almak istiyor. Yani gece gece gaipten bi ses duyarsa hic uyumaz hepten kulak kesilir bu ses de ne diye :)
(4,539 puan) tarafından
Hahahahahah ilahi Cnm Allah iyiliğini versin emiiii kız karar senin bizde saygı duymak kalır ☺️
Profil image (2,520 puan) tarafından
Tavsiyen icin sagol canim :) onceden alistirmis olsaydim ise yarardi muhtemelen ama simdi her seyin farkinda ve telefona asiri ilgi duyuyor. Bakicaz artik ne olcak ben de bilmiyorum..
(4,539 puan) tarafından
Sende sağol Cnm sende çok haklısın tabi simdki çocuklar herşeyi incler anlar bakar öğrenir.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Aynen oyleler canim.. :)
0 oy
Profil image (1,181 puan) tarafından
Öyle ha deyince çocuğa uyku egitimi verilmez bebeğinin uyumaması çok normal önce rutin sonra alışkanlık ve en az 21 gün pes etmiyceksin zaten sonra alışıyor 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Uyku rutini zaten var. Uyuyacaginin farkinda. Sadece kucagimda uyumak istiyor. Dalmadan besigine koydugum zaman kalkip alana kadar yatmiyor.
0 oy
(2,899 puan) tarafından
Ben 4 yaşındaki oğluma eğitim vermedim çünkü asla kıyamıyorum ağlamasına 3 yaşında tamamen benden bağımsız uyumaya başladı. Kızım şuan 10.5 aylık onada vermiyorum ya memede yada ayakta sallanarak uyuyor şunun şurasında 1 senesi gitti kaldı iki yıl. Ama sizin durumunuz farklı bakıcı bakacaksa bilemiyorum.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Aslinda sormak istediklerim arasında bu da var : eğitim vermeden kendi kendine kac yasinda uyumaya basliyor cocuklar?
Evet dedigim gibi kizim uyutmasi zor bir bebek degil. Zor olsaydi en başından dusunurdum. Ama zaten 10dk da uyuyan kizi aglatarak, guvensizlestirerek egitim vermeyi hic istemedim. Ama bakici mevzusu sıkıntı..
(711 puan) tarafından
Yeğenim 5 yaşında başladı kendi kendine uyumaya hep annesi zor uyuşturdu ayakta sallayarak.
Profil image (2,520 puan) tarafından
5 de cok gec degil mi ama? Krese falan gidiyor o yasta cocuklar. Orda da birileri sallamiyor ki ama :/
(711 puan) tarafından
Evet. Zor bir çocuk zaten.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Allah hepimizin yardimcisi olsun insallah.
0 oy
(331 puan) tarafından
Canım kucakta olmaz bak daha da büyücek. İnan bana bir hafat dayan. Bir hafta sonunda göreceksin başarılı olmuşsun. Yanına yat iyice uykusu geldiğinde emzik alıyorsa emziği ver. Uyutmadan önce rutin bişey yap mesela biberonla cicibebe falan içiyorsa yani her gün ondan sonra uyucagini bilsin. Birde uyku saati e yakın saatlerde uyutma mesela akşama doğru en geç saat 4 te uyut hadi bı saat uyudu diyelim ki falan 6 dan sonra uyutma her gece uyku saatini bekle. 9.bucuk en ideali. Yatır yatağına yanına yat saclariyla falan oyna ye saate uyur o en geç 10 da falan uykuya dalar merak etme ama biraz sabır canim
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim uyku rutini zaten var. Uyuyacaginin farkinda ve de sorun cikarmiyor. Ama ilk dakikalar omzumda iyice moda giriyor, sonra emzirme minderine kucagima aliyorum. Hafiften sallayinca uyuyor hemen. Ama cok uykusu olmasina ragmen baya sinirlendi direndi bugun. Ki aksamin karanliginda yapti bunu. Gunduz hic durmaz heralde diye gozumu korkuttu.
Emzik vermiyorum artik disleri cikti. Veriyor olsam eminim daha kolay olurdu. Onceden de zaten sadece uyuyacagi zaman veriyordum ama biraktim tamamen.
Alisir mi diyorsun, devam edeyim mi yani?
(331 puan) tarafından
Tabiki alışır canım sen yeterli sabret.
0 oy
(75 puan) tarafından

canım merak etme bugünlerde geçicek ve kendi kendine uyuycağı zamanlarda gelicek şuan doyasıya anneliği yaşa onun tek istediği sensin annesi rabbim o kadar güzel bi duygu nasip etmiş ki bizlere bizler kimi zaman bunu unutabiliyoruz sonra ne çabuk büyüdüler deyip yakınıyoruz şuan onun istediği gibi uyut zamanı gelince hayır anne ben bebek değilim demeye başlıycaklar zaten :)

Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim ne kadar guzel yazmissin. Zaten onu kendimden mahrum etmis, hayal kirikligina ugratmis gibi hissettim 45dk boyunca. Ama iste bakiciyla nasil olacak beni dusunduren o :(
(75 puan) tarafından
işe başlamadan bi kaç gün önce bakıcının bakmasına izin ver canım o uyutmayı denesin yani tüm gün o ilgilensin tabi senin gözetiminde uyuycağı zaman hiç gözükme bebeğine bakıcısı uyutsun şuan o senin onun imdadına yetişeceğini bildiği için nazı sana geçiyo işte herkesin nazı annesine geçiyo :)
Profil image (2,520 puan) tarafından
Bir kac gun degil en az 15-20 gun oncesinden baslaticam kadini. Sadece uyku degil diger tum rutinleri ogrenmesi lazim neticede. Bu surecte alisir mi diyosun? Bi yandan da icten ice kiskanclik basliyor bende. Bakici baslamadan kendi kendine uyumayi ogrense de baskasinin kucaginda uyumasa :D
(75 puan) tarafından
annelerin hepsi senin gibi hisseder eminim canım çünkü kimseyle paylaşamıyoruz miniklerimizi :D
0 oy
Profil image (1,118 puan) tarafından
Benim oğlumda 10 gün sonra 1 yasına girecek emerek uyuyor 10 dk ya uyur o yüzden bnde hiç eğitim vermeye çalışmadım. Sabah erken kalktı bi baktım 1 saat sonra ilk kez kendisi uyuyakaldı dün. Bi de gecen gün 4 saat falan uyutmadım arabada kucagımda uyuyakaldı. Gercekten yorulunca uyumaya başlarlar die düşünüyorum. 
Profil image (2,520 puan) tarafından
4bucukta uyanmisti 2.uykusundan. 8bucukta odaya gecmistik, ustelik banyodan cikmisti. Ilk once 10dkda uyudu, yerine koyunca uyandi. Alip 2 sallasam dalardi hemen. Sorun uykusunun olup olmamasi degil de, bu degisikligi sevmedi. Hep seslendi, zamanla koyar koymaz aglamaya hatta bagirmaya basladi.
0 oy
(4,617 puan) tarafından
Benim oglan 9 aylik hiv belli olmuyor anneme geldik burda bazen ayakta salliyoruz bazen kendi uyuyor emio sirtini dönüyor diaardayken bebek arabasinda salliyarak uyuyor ya da kucagimda o an için hangisini yapmak istiyorsa oglum onu yapiyorum hic de umursamiyorum eğitimi kendi kendine uyuduysa bence memeyi birakinca da uyur emmesi de cok azaldı normaline göre sanirim onu da kendi kendine birakacak bence hic zorlamayın guven bagi o kadar cabuk zedelenmez ama gerek yok boyle bir şeye ne onun uykusu kaçsın aglasin ne de siz sinirlenip uzulun en ufak bir seyde tum duzen alt ust oluyor cunku anneme geldim he gun 9 da uyuyan çocuk 12de uyumaya basladi ev farklı duzen yok her seyden etkileniyor eve yemege misafir aldigimda bile uyumak istemiyor bence boşa kürek cekmek benim oglum için o yuzden hic ugrasmiyorum
Profil image (2,520 puan) tarafından
Ben de hic düşünmuyordum dedigim gibi. Ama bakiciyla nasil olacak? Kadinin omzunda uyur mu? Benim kokumu aramaz mi? Ya da kadin dayanabilir mi????

İlgili sorular

0 oy
44 cevap 1,273 göst.
25 Nisan 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hilalcik (374 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 397 göst.
3 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ayseszr (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 2,237 göst.
21 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde KbraKes (113 puan) tarafından soruldu
...