0 oy
2,806 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (39 puan) tarafından
Kızlar saglik ocaginda bebege verilen damlayi kullaniyomusunuz 

23 Cevaplar

+1 oy
(286 puan) tarafından

Hep unutuyorum sanırım haftada 1 verebiliyorum :D

Profil image (39 puan) tarafından
:))))))))))))
(164 puan) tarafından
Aynen bende unutuyorum hemşire çok önemli bir damla demisti  ama kan damlasiyla beraber  verince kusuyor bebeğim.
(286 puan) tarafından
Bunu doktoruna bildir ama benim bebeğim de kusuyor doktor eğer ki peynirimsi kusuyor sa normal ama fışkırıp kusuyor sa kesin getir demişti.
-Reklam-
+1 oy
Profil image (33 puan) tarafından
Ben kullaniyorum kotu bisy olsa ztn vermezler bence sende kullan 
(164 puan) tarafından
Bencede. ...  ilaclarin hepsinde bir katkı vardir
+1 oy
(540 puan) tarafından
Şimdi kullanmasan bile ilerde kan testinde eksik çıktı mı kullandiriyor doktorlar. Arada unutuyorum ama genel olarak veriyorum. Kötü bise olsa vermezlerdi
+1 oy
Profil image (178 puan) tarafından
Kullanıyorum ikisini de Allaha şükür yan etki yapmadı kabız VS. Falan kötü olsa sağlık ocağı vermezdi sonuçta sağlık bakanlığının önerdiği onaylığı bir damla. Eczaneye de sordum ben oda diğer ürünlerle aynı yani sağlık ocağındaki i kullanabilirsin dedi 
(2 puan) tarafından
Ikıncı verilen damla demir damlası kan damlası da deniliyor zaten kabız yaparsa demir damlası yapabilir. Sağlık ocağından verilen demir damlasının tadı kötü ve dişlerde sararma yapabiliyor isterseniz doktorunuza danışıp baska bir damla da kullanabilirsiniz. Ben pekmezli bir damla kullanıyorum mesela
Profil image (162 puan) tarafından
Merhaba damlanın adı ne acaba banada verdiler kullanmak istemiyorum
Profil image (178 puan) tarafından
Bunlar deneyip görülecek şeyler şuanlık ben kullanıyorum her bebekte aynı olmaz sanki verdiği tepki damlanın. Zaten 6. Ayımızdayız kan testi yapılacak eğer o zaman doktor başka bi damla yazarsa alırım tabiki şuanlık onu kullanıyorum canım
+1 oy
(2 puan) tarafından
Sağlık ocağından verilen D vitamininin içerisinde paraben var az miktarda isterseniz doktorunuza sorarak parabensiz bir damla alabilirsiniz güneştende alır zaten düşüncesi yanlış çünkü o güneşten aldığı D vitaminini vücudu daha kullanamaz ve özellikle de bıngıldağının doğru zamanda kapanması için D vitamini damlası önemlidir. Dışarıdan alacağınız damlalar biraz pahalı olabilir eger pahalı alamam diyorsanız saglik ocağından verileni kullanmanız bebeğiniz için sağlıklı olacaktır.
0 oy
Profil image (133 puan) tarafından
D3 mu diyosun 
Profil image (39 puan) tarafından
Aynen canim bugun verdilerde emin olamadim versemmi diye
Profil image (133 puan) tarafından
Icinde parabem vs deynce veriyordum kestim ve kabz etti kizimi gunesten de d vitmni aliyo
(167 puan) tarafından
Kuzum bıngıldak için bi sene en az d vitamini takviyesi vermen lazım istersen doktorunla konuş başka damla al, d vitamini eksikliği raşitizm e kadar yol açıyor.
Profil image (133 puan) tarafından
Eczaneden aldım zaten saglik ocagnninkini cope attm
(167 puan) tarafından
En güzelini yapmışsınız.
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Paraben var içinde diye kullanmıyorum
(164 puan) tarafından
Paraben nedir zararı varmi ki
(6,550 puan) tarafından
Paraben’in zararları
Paraben koruyucular (methyl,propyl,butyl ve ethyl): Mikrobiyel oluşumu önlemek ve ürünün raf ömrünü uzatmak için kullanılan bu madde toksik oldukları bilinmesine rağmen oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Pek çok alerjik reaksiyonlara ve cilt rahatsızlıklarına neden olurlar.

Parabenler, hassasiyeti olan kişilerde egzamaya yol açabilir. Tıpkı nikel alerjisi olanların imitasyon takı takmaması gibi düşünebilirsiniz bu alerjiyi. Ayrıca egzamalı cilde uygulandığında da reaksiyona yol açabilir. Ama buradan herkesin cildine zararlı olduğu çıkarımı yapılamaz.

Acil durum tanımı: Uyarı ! Yutulmuşsa veya solunmuşsa zararlıdır. Cilt, göz ve solunum organlarında tahrişe neden olur. Alerjik cilt reaksiyonlarına sebep olabilir.

Cilt ile temas: Ciltte tahrişe sebep olur. Kızarma, kaşıntı ve acıma hissi gibi belirtiler olabilir. Ciltte alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Gözle temas: Gözde tahriş, kızarma ve ağrıya neden olur.

Polyethylene Glycol(PEG) Bileşenleri: Cildin tabii nem değerini çoğaltabilen ve azaltabilen, potansiyel olarak kanserojen olan petrolium katkı maddesidir. Bu, cildin yaşlı görünümünü artırır ve bakterilere karşı daha fazla savunmasız duruma sokar. Sıvı ve katı yağları çözmek için temizlik ürünlerinde kullanılır.

Malzeme Güvenlik Data Sayfasında bu uyarılar olmasına ragmen birçok üründe kullanımı devam etmektedir.

Yapılan araştırmalarda birçok tümör hücresinde paraben tespit edilmiş. Parabenin oluşturduğu zehirin birikmesiyle olan kanser hastalıklarının başında “Meme Kanseri” geliyor.

Meme kanserine neden olan ürünler arasında deodorantlar var. Paraben içermeyen ürünleri kullanmak alabileceğimiz tedbirlerden bir tanesi.

Parabenin içindeki metil, propil ve butil maddeleri “Endokrin Sistemini” etkiliyor. Parabenin vücutta depolanıp hormon üretimine müdehale ettiği gözlemlenmiş.

Ayrıca yapılan araştırmalarda koruyucu kimyasalların özellikle bebek ve çoçuklarda bağışıklı sistemi üzerinde çeşitli problemlere yol açtığı gözlemlenmiş. Eğer ürün %25 ten fazla paraben içeriyorsa bu etkilerin görülmesi bir o kadar artıyor.

Genelde güzellik ve cilt sağlığı için kullanılan kozmetik maddeler, paraben içerdiğinde kişide erken yaşlanmaya neden olabiliyor. Özellikle metilparabenin cilt hücrelerini öldürdüğü düşünülüyor.
0 oy
(934 puan) tarafından
ben kullanmadim
0 oy
(114 puan) tarafından
Kulaniyorum  canım 
0 oy
(111 puan) tarafından
Biz doğumdan 10 gün sonra multitabs damlaya başladık. Gayette memnunuz canım. Paraben var sağlık ocağının verdiğinde biz tercih etmedik.
0 oy
(282 puan) tarafından
Sağlık 9cagindan verilen d3 ve vegaferon kan damlalarını kullanmıyorum
(113 puan) tarafından
Vegaferonu bana da verdi ama iğrenç tadı veriyorum çocuk geri kusuyor zaten
(282 puan) tarafından
Kesinlikle verme kaç tane anneden duydum onu kullanan bebekler resmen çıldırıyormuş karin arısı kusma kaka yapmama ben sidefer aldım biraz pahalı  80 lira cok güzel bi damla tamamen bitkisel kullanıyorum hic bi sorunla karşılaşmadım
(16 puan) tarafından
Çünkü kaliteli değil ler yan etkisi olan ilaçlar hep bana Dr umuz söyledi bazen tarihi geçmiş bile verebiliyorlar dedi bana kan damlasını kendi yazdı bitkisel D3 de kendi verdi. Hemşire bir kadın la konuşurken duydum zaten bu korunma hapları bile iyi değil mis sağlık ocağında hemşire kendisi söyledi yani o yüzden artk ordan hiç bişey almıyorum daha kızım 3 aylık olacak ama Dr baştan vedi bana kan damarları felan onlar iyi değil alma dedi
0 oy
(670 puan) tarafından
Ben kullanıyorum, hem bebeğime hem kendime. Zaten 3 damla diyor bebeğe oda çoğu zaman kusuyor mama yedikten sonra ne kadar fayda ediyor bilemiyorjm
0 oy
(6 puan) tarafından
Kullanmıyorum. 

İçeriğinde paraben var idrarla atılabilir ama krem esansı nedir
0 oy
(6 puan) tarafından
D3 ünü de kullanmıyorum ayçiçek yağı var içerisinde. Kabızlık ve gaz yapıyor
0 oy
(3 puan) tarafından
cnm kullanman gerekiyor değilse bingildagi kapanmaz zamaninda ne çok ne az verilmeli dozunda 
0 oy
(167 puan) tarafından

Bizde kabızlık ve çok huysuzluk yaptı artı gaz da cabası o yüzden değiştirdik bitkisel aldık kuzum.

(362 puan) tarafından
Bende 2 gündür kullanıyorum kusuyor. Dr giderek mi degistirdiniz acaba damlayı
(167 puan) tarafından
Aslında doktorum başka verdi ben içeriği sağlık ocağınındaki ile aynı olunca iyice araştırıp bitkisel almaya karar verdim  ocean damla vardı onu alacaktım ama o olmayınca onun yerine wellcare aldım. Gayet memnunum içinde zeytin yağı var bi de d vitamini.
(362 puan) tarafından
Sürekli kusuyor midesi bulanıyor.  Bende Dr sorayım bu damlayı bi tsk let
(167 puan) tarafından
İnsallah düzelir kuzum rica ederim.
0 oy
(53 puan) tarafından
Ben d vitaminini verdim ama demir için verdiğini vermedim hiç içime sinmedi 
0 oy
Profil image (37 puan) tarafından
Sağlık ocağının verdiğini değil ama kendi aldığım wellcare400 d vitamini damlasını kullanıyorum. Bebeklerde ilk 1 sene önemli olduğu için kullanmalısın tabi sağlık ocağının verdiğinde paraben var kendin gidip eczaneden alabilirsin 
(0 puan) tarafından
Kac damla kullaniyorsunuz acaba bende 2.5 aylik bebegim icin almayi dusunuyorum
0 oy
(16 puan) tarafından
Ben kullanmıyorum cnm doktorumuz yeni bir damla verdi onu kullanıyorum 
0 oy
(1,089 puan) tarafından
İçeriğinden dolayı kullanmıyorum d vitamini olarak wellcare aldım demir ilarak da nutrigen ferromixin aldım. D özellikle vitaminini mutlaka kullanılmalı canım 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 479 göst.
0 oy
1 cevap 118 göst.
4 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Özgetas2608 (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 206 göst.
...