0 oy
405 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (64 puan) tarafından

11 günlük kızım var banyo yaptım cıktım emzirim dedim uyumamıştı emzirdim. Baktım birden dilini cıkardı kustu cansız kaldı:'( hemen yan cevirdim silkeledim kendine geldi banyo yaptırdık şimdi uyuyor bişey olmuşmudur

3 Cevaplar

0 oy
(76 puan) tarafından
Geçmiş olsun kuzum bir sey oldugunu sanmıyorum benimki de bazen kusunca öyle kalakalıyor. Yine de takip et şüpheli durumda götür acile
Profil image (64 puan) tarafından
Tamm inşallah. :(
-Reklam-
0 oy
(1,019 puan) tarafından
Bizimki her emmesinde  oluyordu bir ara. Süt çok geliyordu nefessiz kalıyordu , kucağımda boğulur gibi çırpındı defalarca. Şimdi sütüm az o yüzden emerken öyle bir sorun yaşamıyor. Kusmuğu tükürmek , ağzından atmak için çıkarmıştır bence dilini. Sen yinede dikkat et. Geçmiş olsun.
Profil image (64 puan) tarafından
Allah razı olsun ama birden cansız kaldı onu anlamdım uykusu yoktu silkeledik anca kendi geldi normalmi buda
(1,019 puan) tarafından
Bilemiyorum ki canım , nöbet geçirir gibi bişeymi oldu yoksa bayılır gibi bişey mi . En doğrusunu doktor söyler . Burda kim ne derse yalan olur , herkes başından geçen tecrübeye göre fikir verir ama belki başka sıkıntısı vardır senin bebeğinin. İçinin rahat etmesi açısından bir doktora götür bence.
(523 puan) tarafından
Dokdora götür canim belki nöbet gecirmistir allah korusun kontrol et
0 oy
(439 puan) tarafından
Sütün tazyiklimi geliyor. İlk aylarda oluyo o süt birden tazyikli inince bebeğin boğazında klıyor nefesini kontrol edemiyor bnde çok yaşadım ilk aylar aklım çıkıyırdu kndine gelene kadar. 3 aydan sonra süt biraz azaldığı için yani meme terbiye olduğu için pek yaşanmıyor bu durumlar. Bnmki 5 aylık sütüm ilk indiği anda bazen kontrol edemiyor hırslı hırslı emiyor 2 dakkada bitiriyor sütü. Bazen boğazında kalıyor özellklede uyurken kendini kontrol edemiyor sütu boğazında tutuyo afallıyo. Dilini çıkarması kusarken normldir dil dışarı çıkar. Kafasını biraz yukarı tutupta emzir yarı oturur pozisyonda inşallah daha rahat eder oyle emerken birde dikkat et bakalım süt tazyiklimi geliyor yabi fışkırır tarzda ise memeyi makas yaparak emzir akışı azlsın. Eğer makas yaparak süt tamamen gitmiyor bebek yutmuyorsa makası bırakrsın. 
Profil image (64 puan) tarafından
Evet öyle fışkırır gibi geliyor . makas yaparak engelleyebilirmiyim bu memeyide tam boşaltmıyor.
Profil image (64 puan) tarafından
Tavsiylerin icin allah razı olsun
(439 puan) tarafından
Amin cnm cümlemizden. Makas öneriliyor genelde tazyik için. Memeyi emdikten sonra sağ dicemde sağmak tazyiği arttırıyor. Bebişin daha küçük ya boşalmaz göğsün. Az bişeyle doyuyordur. Aslında sağmak gerkiyor emdikten sonra hem meme tam boşlınca yeni süt çabuk doluyor süt devmlı üretiliyor. Hemde bebek son sütü alması lazımki kilo alabisin. Ama bu tazyik meslesinde sıkıntı oluyır işte.  Hep en son verdiğin memeden başla bebek son sütü alabilsin canm asıl yağlı kilo aldıran sütü yani.
Merak etme bi zamn sonra artık fazla süt üretimi olmuyor bebğin ihtiyacı kadar süt üretiyor meme. Aslında bugunlerin kıymeti bilinip sağıp dolaba atmak gerkiyor
Profil image (64 puan) tarafından
Allah rqzı olsun tavsiyelerin icin valla ilk gebeliğim tecrübesizlık öyle zor şuan gögüzlerm şişmiş canım acıyo bebeğim tam emmiyor sağıcam artık sağol tekrardan :)
(439 puan) tarafından
Rica ederim bnmde ilk bebek. Burası zaten yardımlşmak tecrubelnmek için var cnm ;) sağ sakın şişmesin daha çok mastt olursun ağrı yapar. Bnmki de meme reddi yapıyor bu ay iki gun önce mastt oldum fazla sütüm olmamasına rağmen emmediği için stüm tıkandı damla süt glmedi taş kesti meme. Antibyotik aldım bi kere sonra açılınca bıraktım anitbyotiği ama çok uğraştım açmak için. Çok berbat bişey.

İlgili bir soru bulunamadı

...