0 oy
240 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (146 puan) tarafından
Kızlar sütüm ilk başlarda koyuydu yani tam bi süt gibiydi ama bu aralar su gibi neden acaba ilk başta gelende gögsüm boşaldıktan sonra gelende koyu degil

2 Cevaplar

0 oy
(196 puan) tarafından
Benimde senin ki gibi cnm ya bende nedenini bilmiyorum ins bilen biri yazar
-Reklam-
0 oy
Profil image (142 puan) tarafından
Doğumla beraber gelen ilk süt kolostrum yani ağız sütü, bebeğin doğar doğmaz ihtiyaçlarına göre üretilen bir süttür ve sizinde dediğiniz gibi daha koyu kıvamlı ve yağlı olur, bebek büyüdükçe bebeğin besin ihtiyaçlarına göre sütün içeriği ve görünüşü değişir. Su gibi dediğiniz sütün içeriği daha çok laktoz içerir yani süt şekeri, bu da bebeğin gün içindeki enerji ihtiyacını karşılar ve bebeği ilk emdirdiğiniz andan su gibi görünse de emme işlemi başladıktan sonra yavaş yavaş süt yağı devreye girer ve normal süt görünümü elde edilir. Aynı zamanda akşama doğru üretilen süt içeriği de farklıdır, akşam ve gece üretilen süt büyüme hormonu içerir, uykuyla beraber bebişlerimiz geceleri daha çok büyür :) şimdi size ilk su gibi süt faydasız onu sağ dök sonra emzir diyenler olabilir ki bana dediler, aman ha sütünüze yazık etmeyin böyle bişey yapmayın. Doktorum ilk süt faydasız gibi bir olgunun mümkün olamayacağını söylemişti bana. Sütünüze güvenin :) bol sütlü günler :) 
(146 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim ama emdikce koyulmuyor yine ilk baştaki gibi çıkıyor
Profil image (142 puan) tarafından
Bunu çok fazla dert etmemelisin, sütün geliyor bebek doyuyorsa, günde en az 5 çişli bez temizliyorsan çok iyi :) bir de şöyle düşün ya mama vermek zorunda kalsaydın?

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 182 göst.
14 Aralık 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ddilek.gngrrr (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 126 göst.
9 Şubat 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nesrinbaran (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 210 göst.
6 Ekim 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Rüstem (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 98 göst.
30 Haziran 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hizan (51 puan) tarafından soruldu
...