0 oy
491 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (53 puan) tarafından

Doktorumuz bize Rota virüs aşısı için Siz bilirsiniz ama menenjit aşısını muhakkak yaptırın dedi. Sağlık ocagindaki ebemizi aradım devlet karsilamiyor paralı bir aşı yaptirsan iyi olur dedi. Hastalığı duymuştum ama 4sene önce ilk çocuğuma böyle bir aşı yaptirmadik söylenmedi bile. Yenimi çıktı bunun aşısı,sizler yaptirdinizmi,yapilmalimi kararsız kaldım

Bebek Ayı 3bucuk

4 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,917 puan) tarafından

2013 yılında aşı takvimine eklenen bi aşı menenjit aşısı. 18. ayda yapılacak olan karma aşıyı içinde  menenjit içerenden yaptırabilirsiniz 

(53 puan) tarafından
Peki şimdiden neden söyledi acaba daha 3bucuk ayligiz bide ebeye sordum paralı bir aşı vurdursan iyi olur dedi.
Profil image (1,917 puan) tarafından
Bilemedim valla. Benim bildiğim kadarıyla en erken 9 aylıkken yapılıyor. Benim kızım 5 aylık öyle bir aşıdan bahsetmedi doktorumuz. Menenjit aşısını sağlık ocağı ücretsiz yapıyor diye biliyorum.
-Reklam-
0 oy
tarafından

Benim oğlumda 4aylık rota wirüsü yaptırırken sormuştum ebeye başka ücretli aşı warmı die ozaman bahsetti 9.ayda oluyo mutlaka yaptır dedi.Çocuğumu riske atamam miktarı önemli değil yaptırırım yaptırıcam.

tarafından
Rota asisini kaca yaptirdiniz agizdanmi verdiler
(32 puan) tarafından
Ewet ağızdan werdiler.210 liraya aldım
tarafından
Rota virus asisini kacinci ay yaptirdiniz. Doktor 2. Ebe hemsire 3. Ay dedi kafam karisti
(32 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
3. we 5 ayda yapılıyormuş.
İlk dozu 3.ayda yaptırdım
tarafından
Tesekkur ederim
(32 puan) tarafından
Rica ederim ;)
0 oy
(84 puan) tarafından

Bize doktorumuz ikisini de yaptırın dedi. Rota nın ilk dozunu dün yaptırdım. Menenjiti de yaptiricam. 9.ay ve yasinda sanirim o. Rota damla seklinde bebegin agzina damlatiyolar sadece yan etki yok ates yok huzursuzluk yok. Menenjit diger aşılar gibi igneymiş. Keske devlet bu ikisini de rutin listesine alsa anneler hep bu konuda bocaliyor yaptirsak mi yaptirmasak mi. Bi de ucuz bisey de degiller. 

0 oy
(96 puan) tarafından

Ben sadece zorunluları yaptırıyorum. Onları yaptırırken bile içim rahat değil isteğe bağlı olanların hiçbirini yaptırmadım. 

İlgili bir soru bulunamadı

...